Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zachcianki.i.zyczenia przy porodzie

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny mam troche moze smieszne pytanie. otoz za 4 tyg mam termin porodu. w swoim.szpitalu wizyte zaplanowalam na poczatku pazdziernika i t wypytam ale chcialam sie poradzic. tyle sie mowi o komforcie podczas porodu. chcialabym mimo bolu i stresu czuc.sie w miare swobodnie by nie reagowac stresowo i wspolpracowac z personelem. chcialabym wiec miec na stopavh skarpetki. wiem ze akurat to mozna :) a druga sprawa. chcialabym miec zakryty brzuch i nogi ( do kolan w miare mozliwosci). strasznie denerwuje mnie moj odkryty brzuch i krocze. przyczyna siedzi mi w glowie od lat i nie umiem sie tego pozbyc. czy moge miec taka mozliwosc? nawet przy ktg przyslonieta koszula czy kawalek materialu nie powinien przeszkadzac. moze ktos mi pomoc?

Jak będziesz rodzic to będziesz tak przejęta, że Ci to nie będzie przeszkadzać. Położna niejedno krocze widziała, zapewniam:)

Gość gość
nie przeszkadza mi polozna. mam blokade sama przed soba. i ja nie chce patrzec. a wiem ze to choc moze glupie troche mnie uspokoi

Gość gość
chcialabym miec osloniete uda tak by nie przeszkadzalo.to.oczywiscie poloznej czy lekarzom. nie chodzi o calkiem.zakrycie sie tylko lekkie.zarzucenie czegos. cos jak fartuszki w niektorych gabinetach gin.

Gość gość
Ja przy ktg leżałam w majtkach i przykryta kołdrą (przy każdej porodówce były dwie mini salki przedporodowe i tam się czekało na finał), w skarpetkach byłam cały czas bo mnie rozbierała studentka i skarpetki zostawiła, chociaż do niczego mi one nie było potrzebne. Ale może kwestia higieny, boją się grzybicy... Rodziłam na fotelu, koszulka wiadomo, podwinięta a uda miałam przykryte takim zielonym materiałem, nie wiem jak to nazwać, czasem takie są kładzione na leżanki w gabinetach. Wszystko się da.

Nie sądzę, że to się uda. Położna musi widzieć Twój brzuch, szczególnie ważne jest to przy skurczach partych. To dla dobra Twojego i malucha przede wszystkim.

Ktg to oczywiście inna sprawa, a poród... Wszystko zależy od szpitala ale wiesz, ze polozna przyjmuje poród i nie może jej tam nic majtać i przeszkadzać.

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi mam nadzieje ze mi pozwola na wlasnie takie.lekkie.chociaz zakrycie. przy partych pewnie nie zauwaze nawet ale wczesniej wolalabym jednak nawet ten kawalek papieru

Tak jak pisałam - zależy czy będziesz rodzic na krześle porodowym czy na łóżku, zależy od szpitala, dobrej woli położnej.

Gość gość
dziekuje kobietki :) teraz zostalo mi pogadac z poloznymi :)