Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzysz w boga? Tylko "tak" albo "nie".

Polecane posty

Gość gość
gość dziś 🌻 - poproś J/ezusa o dowód Jego Boskości w Twoim życiu - nie zostawi Cię bez odpowiedzi :) - wówczas nie będziesz mógł zaprzeczyć, że On Istnieje tak jak i jak kiedyś :) - mnie też Dał dowód Swojej Boskości :)

Eee, nie zrozumiałam ani słowa. Uważasz, że jestem tak tępa by z jednego konta pisać raz jako mężczyzna, a raz jako kobieta? No to gratuję logiki i proszę nie pisz już do mnie bo poziom jaki reprezentujesz swoimi komentarzami(nie znam Cię w realu więc nie wiem czy w rzeczywistości też tak jest), po prostu razi w oczy

Gość gość
gość dziś 🌻 - niewinne dzieci, które rodzą chore rodzą się takie po to aby mogły zbawić innych - jeszcze przed urodzeniem wyrażają zgodę na to - mogą na ziemi to akceptować lub nie ale po śmierci od razu są zbawione ponieważ były na ziemi po to aby zbawić innych - źródło: ostrzezenie.net - oraz Pismo św. : "błogosławieni ubodzy w duchu albowiem do nich należy królestwo niebieskie" (z automatu)

Gość gość
gość dziś 🌻 - człowiek w każdej religii odróżnia instynktownie od urodzenia dobro od zła i z tego będzie sądzony - ci którzy nigdy nie słyszeli o J/ezusie nie będą mieli winy i również będą z nami w Raju o ile więcej dobra dla innych uczynili niż złego - i będą sądzeni wg praw, które ich obowiązywały w danej religii

Gość gość
Na świecie żyje ponad 7 miliardów ludzi-gdyby każdemu wątpiącemu Bóg miał dawać "znak", "dowód" swojego istnienia nie miałby "tak po ludz\ku" czasu na cokolwiek innego a krótko odpowiadając na pytanie: TAK

Gość gość
twoja argumentacja, Izyda, jest tak samo tępa, jak twoje pytania. Przez takich jak ty, ograniczonych i złych, ludzie tracą wiarę :o

Gość gość
gość dziś gość dziś kwiatek.gif - poproś J/ezusa o dowód Jego Boskości w Twoim życiu - nie zostawi Cię bez odpowiedzi usmiech.gif - wówczas nie będziesz mógł zaprzeczyć, że On Istnieje tak jak i jak kiedyś usmiech.gif - mnie też Dał dowód Swojej Boskości usmiech. Gdyby to było takie proste... niestety nie jest. Poza tym każdy z nas ma rozum, tzn. zdrowy rozsądek. Mam przyznać-tak, Bóg jest, nawet jeżeli mój rozsądek mówi co innego?? Poza tym nie chodzi tylko o mnie, ale o miliony istnień innych ludzi.

Już mi się nawet nie chce tego komentować bo czuje się jakbym się kłóciła z kurą. No ale zresztą, Twój mózg, Twój problem. Pozdrawiam

Gość gość
dziś - nie każdy jest wątpiący :) - ale owszem J/ezus da każdemu znak i dowód swojej Boskości - to będzie tzw. Ostrzeżenie sumień - mówiła o tym św. Faustyna, Ojciec Pio i inni - każdy zobaczy swoje życie oczami Stwórcy tak jakby miał umrzeć - dozna radości nieba lub ogni piekła za każdy swój uczynek - aby fizycznie wytrzymać blask J/ezusa trzeba być w łasce uś/więcającej czyli bez ciężkiego gr/zechu - obszernie o tym pisze na str. na ostrzezenie.net - i pisze tam jak się na to przygotować - to będzie tuż przed III wojną światową - będzie globalne n/awrócenie ale i zaraz wielki ucisk bo szatan wie, że mu mało czasu zostało

Gość gość
gość dziś gość dziś kwiatek.gif - człowiek w każdej religii odróżnia instynktownie od urodzenia dobro od zła i z tego będzie sądzony Dobro od zła, jak najbardziej. Natomiast jedni ludzie mają to ułatwione, inni utrudnione, dlaczego wszyscy mają odpowiadac tak samo? Czy dziecko gwałcone przez ojca może tak samo rozumieć przykazanie "Kochaj ojca swego i matkę swoją" i go przestrzegać, jak to wychowane w normalnej rodzinie? - ci którzy nigdy nie słyszeli o J/ezusie nie będą mieli winy i również będą z nami w Raju o ile więcej dobra dla innych uczynili niż złego x A to super, czyli ci co nie słyszeli mają ułatwione zadanie, bo nie słyszeli, wystarczy tylko być dobrym. Ci co słyszeli, muszą dodatkowo uwierzyć. - i będą sądzeni wg praw, które ich obowiązywały w danej religii x A jeżeli ktoś był ateistą a dobrym człowiekiem?

Gość gość
- niewinne dzieci, które rodzą chore rodzą się takie po to aby mogły zbawić innych - jeszcze przed urodzeniem wyrażają zgodę na to - mogą na ziemi to akceptować lub nie ale po śmierci od razu są zbawione ponieważ były na ziemi po to aby zbawić innych x NO to już jest bzdura okrutna, dzieci się godzą? A skąd to niby wiesz?Ze stronki, którą reklamujesz? BO jej admin ci płaci? Nie ośmieszaj się i nie pleć bzdur bo w ten sposób nie przekonasz nikogo ani do wiary ani do tej strony tym bardziej...

Gość gość
dziś - to nie rozum i rozsądek mówi Ci, że Stwórcy ale "nierozsądek" - ponieważ rozum i rozsądek jest od Boga - "nierozsądek" to pokusa złego aby właśnie przeczyć Istnieniu Stwórcy - każdy z nas sam stanie przed Stwórcą i będzie odpowiadał sam za siebie a nie za miliony innych istnień - każdy za swoje własne sumienie odpowie na Sądzie Ostatecznym

Gość gość
Bo jesteś idiotką, nic do ciebie nie trafia, nic sensownego nie umiesz odpisać, tracisz równowagę i przestajesz myśleć. Nie podjęłaś żadnego mojego argumentu bo ich nie rozumiesz, więc zaczynasz wyzywać. Współczuję, to musi być trudne tak sie przekonać o swojej głupocie, Izyda.

Gość gość
Ani Kosciół, ani nikt inny nigdy nie stwierdził, że człowiek istnieje przed zapłodnieniem, i że może wtedy decydować o swoim przyszłym zyciu. Krótko mówiąc: zmyślasz.

Gość gość
gość dziś Cyt.: "dlaczego wszyscy mają odpowiadac tak samo? -o- - bo każdy z nas już od dziecka odróżnia dobro od zła 🌻 Cyt.:" Czy dziecko gwałcone przez ojca może tak samo rozumieć przykazanie "Kochaj ojca swego i matkę swoją" i go przestrzegać, jak to wychowane w normalnej rodzinie?" -o- - a czy dziecko nie chce kochać rodziców? chce - i ma do tego prawo - i również chce być kochane przez rodziców - ale jeśli ojciec go skrzywdzi nie tylko poprzez gwałt ale w każdy inny sposób wówczas należy wybaczyć - z tym, że gwałt to jest skrajna patologia i taki "ojciec" kwalifikuje się nie tylko do leczenia ale do odizolowania od całej rodziny - no i on będzie o wiele ciężej sądzony za skrzywdzenie niewinnej istoty niż inni

Gość gość
gość dziś dziś - to nie rozum i rozsądek mówi Ci, że Stwórcy ale "nierozsądek" Zarzucasz mi, że jestem nierozsądna? Jakim prawem? Zawsze kieruję się w życiu moim rozsądkiem i źle na tym nie wyszłam. - ponieważ rozum i rozsądek jest od Boga - "nierozsądek" to pokusa złego aby właśnie przeczyć Istnieniu Stwórcy Albo nierozsądek (rozumiany jako ślepa wiara) jest okreslony jako rozsądek aby łatwiej mozna było ciemnym ludem sterować przez kler- jak to bywało w przeszłosci - każdy z nas sam stanie przed Stwórcą i będzie odpowiadał sam za siebie a nie za miliony innych istnień - każdy za swoje własne sumienie odpowie na Sądzie Ostatecznym Ale moje sumienie nie jest przekonane, że Bóg jest, nawet bardziej jest przekonane, że go nie ma, przynajmniej w znanej nam formie, jak pisalam wczesniej. Poza tym myśląc o absolucie nie można kierowac się tylko mysleniem -ja, trzeba postrzegac go szerzej, własnie patrząc na miliony. Bo może faktycznie ja jestem niedoskonała i nie zasługuję, żeby zyć bez cierpienia i zostac zbawionym, ale miliony innych niewinnych? Też nie zasługują? Dlaczego zatem jedni zasługują a inni nie? Wszak każdy rodzi się jako niewinne dziecko.

Gość gość
"A to super, czyli ci co nie słyszeli mają ułatwione zadanie, bo nie słyszeli, wystarczy tylko być dobrym. Ci co słyszeli, muszą dodatkowo uwierzyć." -o- - ci co nie słyszeli nie będą sądzeni wg swojej religii - więc nie będzie im to poczytane za gr/zech - wiara przecież pomaga a nie przeszkadza o ile oczywiście chce się uwierzyć - no ale po to są objawienia, cudowne wymodlone uzdrowienia aby przyprowadzały człowieka do wiary właśnie

Gość gość
- a czy dziecko nie chce kochać rodziców? chce - i ma do tego prawo - i również chce być kochane przez rodziców - ale jeśli ojciec go skrzywdzi nie tylko poprzez gwałt ale w każdy inny sposób wówczas należy wybaczyć - z tym, że gwałt to jest skrajna patologia i taki "ojciec" kwalifikuje się nie tylko do leczenia ale do odizolowania od całej rodziny - no i on będzie o wiele ciężej sądzony za skrzywdzenie niewinnej istoty niż inni x Nie mówię w tej chwili o tym ojcu, co on bedzie miał po smierci czy też nie. Mówię o dziecku. Wybaczyć gwałt ojca? Naprawdę jesteś przekonana, że wiesz o czym mówisz? Byłabyś w stanie? Dlaczego jedno dziecko musi "wybaczac gwałt" aby byc zbawione, a inne ma kochającego rodzica, całe życie piękne i cudowne, bez wiekszych traum i tez jest zbawione?

Gość gość
TAK TAK TAK WIERZE

Gość gość
Cyt.: "A jeżeli ktoś był ateistą a dobrym człowiekiem?" 🌻 - odrzucając Boga odrzuca się życie wieczne z nim w Raju - Stwórca szanuje wolną wolę człowieka i nie zmusza nikogo do niczego - ateista niestety idzie do piekła o ile się nawrócił choćby w ostatnim momencie życia

Gość gość
- no ale po to są objawienia, cudowne wymodlone uzdrowienia aby przyprowadzały człowieka do wiary właśnie x jednemu "cudownemu"ozdrowieniu, nieudowodnionemu, mozna przyporządkowac milion udowodnionych bezsensownych cierpień i śmierci. I to ma mnie przekonać? Nie przekonuje, chociaż bardzo się staram, naprawdę. Czytam Biblię i szukam tej prawdy, gdyby tak nie było, nawet nie wdawałabym się w tego typu dyskusje.

22:05 Twoje wypowiedzi nie robią na mnie żadnego wrażenia, jeśli chcesz się dowartościować pisząc "mądrze" to idź się wykazać przed ludźmi na swoim poziomie. Poszukaj rówieśników w przedszkolu. Jeśli chciałaś mi udowodnić, że jestem głupia i ograniczona to Ci nie wyszło, a wręcz przeciwnie, podniosłaś mi samoocene

Gość gość
- ateista niestety idzie do piekła o ile się nawrócił choćby w ostatnim momencie życia x Czyli dobre uczynki wobec innych same w sobie nic nie znacza. Czyli czlowiek nic nie znaczy.

Gość gość
Jasne, idiocie wszystko podnosi samoocenę, nawet jak mu ktoś ukaże jego głupotę :D:D:D

Gość gość
- Stwórca szanuje wolną wolę człowieka i nie zmusza nikogo do niczego x Wolna wola człowieka? Człowiek od wieków nigdy nie był wolny. Zawsze jest przez coś/kogoś zniewolony.

Gość gość
ateista niestety idzie do piekła o ile się nawrócił choćby w ostatnim momencie życia x to też jest niezgodne z nauczaniem Kościoła. Przestań pisać herezje.

Gość gość
Cyt.: "NO to już jest bzdura okrutna, dzieci się godzą? A skąd to niby wiesz?Ze stronki, którą reklamujesz? BO jej admin ci płaci? Nie ośmieszaj się i nie pleć bzdur bo w ten sposób nie przekonasz nikogo ani do wiary ani do tej strony tym bardziej..." 🌻 - nie reklamuje konkretnej stronki - informuję o ważnych treściach dot. z/bawienia i przepowiedni na koniec czasów. które są dostępne na tej stronce - te same treści o/bjawień są również na innych np. a/rmiaj/ezusac/hrystusa.pl albo p/aruzja.info albo d/zieckonmp.w/ordpress.com (bez ukośników bo uważa religijne słowa uważane tu są za spam) - być może trudne jest do przyjęcia, że jeden rodzi się piękny i bogaty a drugi rodzi się biedny i garbaty ale my tego nie zmienimy - tak jest od wieków - te o/bjawienia tłumaczą dlaczego tak jest - możemy to przyjąć lub nie - ale to jest jedyne rozsądne logiczne wyjaśnienie - przychodzimy tu na ziemię na kilkadziesiąt lat uczyć się kochać innych - a potem cała wieczność przed nami

Gość gość
A co? Wybierasz się na drugi świat? Tam nic nie ma.

Gość gość
gość dziś gość dziś gość dziś gość dziś gość dziś 🌻 - jutro Ci odpiszę dobranoc :)