Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy chodzicie na siłownie?

Polecane posty

Gość gość

zastanawiam się ile osób stąd uczęszcza na siłownie i jak często?

Gość Mężczyzna_Sam
Ja mam siłownię w domu. Kiedyś chodziłem na prestiżową siłownię, płaciłem za karnet. 5 lat temu kupiłem sprzęt z firm KELTON i HEKTOR i jestem bardzo zadowolony. Mam przygotowaną obwodówkę, która trwa ok. 30 min i pozwala mi na przećwiczenie wszystkich partii mięśniowych.

Gość gość
kurcze to super, ja akurat jestem kobietą, ale też zastanawiam się nad kupnem siłowni do domu :)

Gość Mężczyzna_Sam
Moja przykładowa obwodówka na poprawę kondycji: 1. Wypad ze sztangielkami 2. Marwy ciąg 3. Wyciskanie na płaskiej 4. Wiosłowanie 5. Wyciskanie na barki 6. Wznosy barków 7. Uginanie ramion 8. Wyciskanie francuskie 9. Uginanie nadgarstków 10. Wspięcia na palce Ćwiczę na małym obciążenia, ale wykonuję ok. 30 pwt. w serii. Wykonuję jedno ćwiczenie za drugim, możliwe bez przerw. Taki trening zajmuje mi mniej niż 30 min. Jest jak najbardziej wskazany, gdy wykonuje się pracę biurową.

Gość gość
a Ty cwiczysz tylko na poprawe kondycji? czy też chcez przytyc badz schudnac?

Gość gość
Nie chodzę na siłownie, bo ćwiczę w domu. Mam zestaw hantli, drążek do podciągania, maty do ćwiczeń, gumy-tubing i poręcze do pompek.

Gość Mężczyzna_Sam
Na siłowni publicznej może być tak, że stanowisko będzie zajęte i wtedy musisz czekać aż ktoś skończy. Ludzie pytają się co chwila "dużo ci jeszcze zostało?". Do tego nie masz wpływu na muzykę. A niektóre ławeczki mogą być mokre od potu.. Najbardziej komfortowe moim zdaniem są ćwiczenia w domu, gdzie nikt cię nie widzi i nie komentuje jak ćwiczysz i jak wyglądasz. Możesz ćwiczyć nawet nago i na głowie przy muzyce bossa nova.

Gość Mężczyzna_Sam
Mam niską zawartość tkanki tłuszczowej i całkiem dobre umięśnienie. Muszę ćwiczyć, bo po pracy w biurze mam naddatek energii. Mam więc potrzebę fizycznego zmęczenia organizmu zanim pójdę spać. Jeśli nie ćwiczę, odczuwam potrzebę wysiłku fizycznego, tak jak odczuwam pragnienie, gdy długo nie piję.

Gość gość
hehe no dokładnie tak jest :) dziewczyny może częściej puszczają na maszyny, ale potem chodzą za Toba zagadują, będę musiałą pomyślećo kupnie domowej siłowni

Gość Piotrek1212
Nie bo sie wstydze