Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy kompletowac wyprawkę dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mamy,kiedy zaczac kopmletowac wyprawke dla dziecka??20 tydzień to chyba jeszcze za wcześnie,prawda?

Gość gość Klaudia
Odkąd wiesz jaka jest płeć kupuj od razu :) , pozniej wszystko bedzie na chura ..czas bardzo szybko leci ..wiem po sobie :) pozdrawiam .

Gość gość
No wlasnie lekarz powiedzial,ze wieksze prawdopodobienstwo na dziewczynke,ale tez muszę trochę polegiwac że względu na skracajaca się szyjke

Gość gość
no trochę za wcześnie...ale możesz sobie w necie, wyszukiwać, sprawdzać i później ewentualnie zamówić ;)

Gość gość
Ja jestem w 22 tygodniu i juz powoli się rozglądam za wyprawka. Od siostry dostałam nowy wózek z fotelikiem, wanienke i trochę ubrań, w których nie chodził jej synek. Sama kupiłam póki co z 15 sztuk ubranek. W październiku chcemy kupic łóżeczko i materac oraz pościel. W listopadzie kupimy przewijak, ręczniki, kocyki, śpiworek i akcesoria do pielęgnacji. W grudniu resztę rzeczy dla dziecka i to co potrzebuje do szpitala. W styczniu chce to wszystko poprac i poprasować i mogę iść rodzic

Gość gość
20 tydzień to wcale nie jest za wcześnie. Chyba, że masz kasy jak lodu i możesz brać wszystko jak leci nie patrząc na cenę. Poza tym kompletując stopniowo możesz kupić to co Ci się podoba, a nie to co jest, bo musisz kupić JUŻ. Ja na przykład trochę się zagapiłam i okazało się, że mam bardzo mało body z krótkim rękawem, a teraz w sklepach ich zbyt wiele nie ma, bo wszędzie rzucają z długim. Tym bardziej jeśli musisz się oszczędzać. Zacznij od zrobienia listy. Rzeczy do pielęgnacji możesz kupić w aptece internetowej, np. gemini albo doz Na allegro jeśli chodzi o ciuszki mogę polecić sprzedającą sylwina5555 - bardzo dobrej jakości bawełna. Smyk, textil market mają też swoje sklepy internetowe. Dobrej jakości ubrania są też F&F w Tesco, niestety teraz przez internet można kupić tylko z UK i wysyłka wychodzi ok. 50zl, wiec się nie opłaca, ale jak będziesz się lepiej czuć to możesz się wybrać.

Gość gość
A co do płci to przecież nie wszystko musi być różowe albo niebieskie. Pieluchy tetrowe i flanelowe, pieluchy jednorazowe, kosmetyki - to wszystko jest unisex. Większe rzeczy takie jak łóżeczko czy inne meble, wózek nosidełko samochodowe - warto zacząć się rozglądać, bo wybór nie jest taki łatwy. Ja polecam fotelik firmy Nania, ma 4 gwiazdki Adac, a jest stosunkowo niedrogi.

Gość gość
ja zaczełam w 24 tc od ręczników, kocyków, akcesoriów typu butelki smoczki. Teraz jest 29 tc a ja oprócz wózka i łóżeczka mam chyba wszystko, kosmetyki zostawie na potem. po wózek i łózeczko jade za 2 tyg, wiec to bedzie 31 tc

Gość gość
Ja też powoli mogę kompletowac,ale mam ułatwione sprawę,bo mam syna 3,5roku,to mam wózek,łóżeczko,fotelik i trochę Urbanek,ale teraz będzie dziewczynką,więc garderoba częściowo nowa.Choć powiem Wam Mamy,że nie będę miała takiego szału na różowe,wiadomo na wyjścia tak...ale w domu będę miała ubranka po synku....

Gość gość
Co myśliciele żeby ubierać w tę same ubranka co synka??

Gość gość
Ja spodziewam się pierwszego dziecka, ma być dziewczynka. Mam trochę ubranek różowych, ale przede wszystkim mam ubranka w kolorach uniwersalnych i z uniwersalnymi wzorami. Jeśli następny będzie chłopak to większość spokojnie będę mogła wykorzystać. Typowo chłopięcych bym dziewczynce nie założyła (z samochodem na przykład). :)

Gość gość
Ja mogę tylko polecić internetowe zakupy z nexta. Wysyłka od 75 zł jest darmowa a poniżej kosztuje tylko 10 zł. Zara ma wysyłkę bodajże za 9,90 a H&M 6,90. To tak jakbyś nie mogła wyjść bądź nie miała tych sklepów u siebie w mieście. Jeżeli chodzi o smyka to czasami zdażaja się naprawdę super okazje ale należy mieć ogląd w cenach. Niektóre rzeczy można zamówić z darmową dostawą do empiku. Warto zacząć szybciej, upatrzyć sobie pewne rzeczy i polować na okazje.

Gość gość
Rzeczy z H&M są extra,a jeszcze zdarzają się często promocję

Gość gość
ja kompletowałam w 387tyg. ciąży, ale to znacznie za późno (jestem leniwa i mi się nie chciało, poza tym wyszłam z założenia, że w obecnych czasach to tak naprawdę tylko jeden wypad do sklepu i wszystko jest)

Gość gość
*37 tyg. ciąży oczywiście :)

Gość gość
no można w jednym sklepie kupić niemal wszystko...no ale wtedy kupujesz co jest, niekoniecznie jest dobre jakościowo i ci się podoba...

Gość gość
ja polecam wyszukiwać w necie, często są takie rzeczy nietuzinkowe, których w masowych sklepach nie ma, albo się trzeba za tym nalatać...

Gość gość
w h&m często można coś po 10 zł wyhaczyć z wyprzedaży, czy np. fajne bluzy, swetry po 20 zł

Gość gość
nie ma za specjalnie po co się spieszyć, całą wyprawkę w jeden dzień możesz skompletować przez internet. Dużo świetnych produktów znajdziesz na http://papillon-shop.pl/?horizontal

Gość gość
Jestem w 23 tyg I mam wiekszosc rzeczy I ciesze sie bo mam coraz mniej sil na chodzenie po sklepach a wiekszosc rzeczy kupilam bo byla okazja promocja I sie uzbieralo

Gość gość
Jestem w 33 tc i wyprawka zamierzam zająć się w styczniu. Wszystko można kupić od ręki więc nie ma po co się spieszyć i robić przechowalni z domu.

Gość gość
kiedy masz na to czas i ochotę ;) zamiast jeździć po sklepach poszperaj w internecie, może znajdziesz coś fajnego. tu masz na przykład beciki i pościele www.fro-tex.pl

Gość gość
Jeśli nie znasz jeszcze płci dziecka, to zawsze warto pokupować rzeczy, które mogą być bardziej unisexowe, bo pod koniec ciąży, jak Ci się zbierze wszystko do kupienia, to dopiero będzie stres :) a jak szukasz jakiś fajnych porad na temat wyprawek i tego, co jest potrzebne, to polecam ten artykuł: http://intopassion.pl/przed-narodzinami-dziecka-checklist/ Bardzo przydatny i ciekawy :D

Gość Klaudia220

Niektóre rzeczy które będą nadawać się i dla chłopca i dla dziewczynki warto kupić wcześniej bo cała wyprawka to nie jest mały wydatek więc te koszta warto sobie jakoś rozłożyć w czasie i się nie odczuje tak bardzo po kieszeni:) ja kompletowałam wyprawkę w https://www.bobozakupy.pl/ masz tam wszystko w jednym miejscu, a jak masz jakieś wątpliwości personel chętnie udziela rad i odpowiedzi na wszelkie pytania.

Gość Klaudia220

Niektóre rzeczy które będą nadawać się i dla chłopca i dla dziewczynki warto kupić wcześniej bo cała wyprawka to nie jest mały wydatek więc te koszta warto sobie jakoś rozłożyć w czasie i się nie odczuje tak bardzo po kieszeni:) ja kompletowałam wyprawkę w https://www.bobozakupy.pl/ masz tam wszystko w jednym miejscu, a jak masz jakieś wątpliwości personel chętnie udziela rad i odpowiedzi na wszelkie pytania.

Gość gosc

a kto ma ci mowic,kiedy masz kupowac? chcesz to kupuj,nie ma sensu czekac na ostatnia chwile, bo tez mozesz sie roznie czuc i to spory wydatek jak na jeden raz. Ja kupowalam mniej wiecej od 20 tc, kupowalam unisex,bo nie przepadam za rozowymi ubrankami, czy typowo chłopiecymi. Poza tym posciel,kocyki, lozeczko i td mozna kupic niezaleznie od plci.

Gość Dunka

Każdy w innym momencie trochę ją zaczyna kompletować. Ja 32 tydzień i mam już wszystko, czekam tylko aż dojdzie materacyk lateksowy antyalergic covers od Fiki Miki 🙂 dla dziecka to co najlepsze!

Gość IwonaKorwin
Dnia 19.03.2019 o 12:36, Gość Klaudia220 napisał:

Również większość wyprawki kupowałam na Bobozakupy. Mają bardzo dobre ceny i stosunkowo duży wybór.