Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

głupia sytuacja praca

Polecane posty

Gość gość

nie pojwiłam się w pracy i więcej tam nie pójdę , nie poinformowałam pracodawcy, czy mogę wysłać rezygnację z pracy listem?

Gość gość
nie proszę o ocenianie tylko jasne odpowiedzi czy jak nie poszłam do pracy to teraz mogę wysłać rezygnację

Gość gość
jaka umowa

Gość gość
o pracę, wiem wiem skomplikowane ale szefowa tak mnie stresowała że wymiotowałam rano i po prostu nie poszłam

Gość gość
i tak pomyślałam ,wiem że źle zrobiłam ale może wyślę teraz rezygnację i potem doślę zwolnienie lekarskie. Wykańczali mnie tam psychicznie

Gość gość
Najrozsądniej zanieść po prostu wypowierdzenie. Masz prawo zmienić prace nikt Ci tego nie zabroni, a już tym bardziej jeśli byłaś w niej szykanowana w jaki kolwiek sposób.

Gość gość
zadzwon,ze rezygnujesz albo wogole nie idz

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
Zostaniesz zwolniona karnie i będziesz miała zapaprane papiery. Idź na zwolnieniea jak wrócisz to złóż wypowiedzenie a przy takim złożeniu musisz pracować ok dwóch tygodni. Ale konkretnie ile masz w umowie

Gość gość
No ale jak tak nie pojsc do pracy. Moglas napisac wypowiedzenie i pojsc z tym rano do pracy i dac pracodawcy. Mozesz miec klopoty jesli mialas umowe o prace. Nie mozna porzucal pracy w tem sposob, za to grozi dyscyplinarka

Gość gość
Szybko załatw zwolnienie bo będziesz mieć kłopoty

Gość gość
Musisz troche zapoznać sie z prawem pracy. Nic nie usprawiedliwia twojej teraz nieobecności w pracy. Musisz stac sie odpowiedzialna. A to ze szefowa byla toksyczna to inna juz bajka

Gość gość
Twoim obowiązkiem bylo zadzwonic do szefowej by uprzedzić ze zle sie czujesz

Gość gość
to że dostarczysz wypowiedzenie nie oznacza ze ustaje twój obowiązek pracy, jest przecież okres wypowiedzenia, który musisz przepracować - albo rzeczywiscie albo odbierając zaległy urlop czy idąc na zwolnieni lekarskie. Nie mozna tak poprostu nie przyjść sobie i wysłac wypowiedzenie bo za to jest zwolnienie dyscyplinarne co zostaje wpisane do akt.

Gość gość
Weź zwolnienie. Wyślij pracodawcy zwolnienie i wypowiedzenie.

Gość gość
I tak cie zwolnia . A podobno pracy nie ma a ludzie chca pracowac. Biedactwo stresuje sie w pracy i se wagary zrobila hehe brawo ty

Gość gość
Wypowiedzenie na zwolnieniu? Oszalała co ty jej radzisz? Najpierw wypowiedzenie a potem ewentualnie zwilnienie

Gość gość
Niby dlaczego na zwolnieniu nie możesz wysłać wypowiedzenia? Dziś jej nie ma w pracy to powinna to zwolnieniem usprawiedliwić.

Gość gość
Wyślij zwolnienie ale musisz zawiadomić a potem wypowiedzenie bo naraz sobie w papiery

Gość gość
Czemu musi byc na zwolnieniu? Moze wziac urlop na zadanie ale tego sie nikt nie domysli powinnas zadzwonic

Gość gość
Ale ja chce zeby mnie zwolnili . Nie zalezy mi na tej pracy , pytam tylko czy moge wysłać wypowiedzenie listem

Gość gość
Eh rozumiem Cię kwasy w pracy to nic dobrego. Nade mną się znecala bo jej zlamalem serce i musiałem odejść ale wcześniej dala mi popalić.

Gość gość
Napisałam smsa bezpośrednio do szefowej ze nie pojawiłam sie w pracy z powody bardzo złego samopoczucia . Jeszcze dzisiaj wyślę wypowiedzenie a potem dośle zwolnienie . Moze tak byc ?

Gość gość
najpierw musisz usprawiedliwić dzień nieobecności, później wypowiedzenie.

Gość gość
najpierw wypowiedzenie potem l4 ,to dziala w obie strony.Ciebie tez nie mogliby zwolnic gdybys byla na chorobowym dopiero po powrocie ze zwolnienia szef daje wypowiedzenie,ty musisz zrobic tak samo.A jak nie pojdziesz wogole to ci wstawia nn i porzucenie pracy co napewno utrudni znalezienie kolejnej

Gość gość
Czyli nie moge teraz wysłać wypowiedzenia

Gość gość
Np niech ktoś wreszcie sensownie odpowie , moge wysłać im teraz to wypowiedzenie czy nie ??

Gość gość
fakt jest jeden masz nieusprawiedliwiony dzień nieobecności w pracy, więc jak nie chcesz dyscyplinarki to załatwiaj zwolnienie które masz w ciągu 7 dni od absencji dostarczyć. Idziesz z tym zwolnieniem wraz z wypowiedzeniem.

Gość gość
Każdy pisze sensownie autorko a ty zacznij myslec logicznie. Nie jestes w podstawowce by sie zrywac z zajęć. Szkole mozna powiadomić ze bylas chora gdy juz wrocisz a praca to co innego. Zostawilas nieodpowiedzialnie swoje miejsce pracy a pracodawca jest stratny w tym momencie. Dzwoni sie do pracodawcy ze nie jestes w stanie przyjsc bo wyniotujesz czy masz rozwolnienie czy cos tam a nie robic zlewke