Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ChikageChan

Nienawiść do ślubów

Polecane posty

Witam. Ostatnio na demotach spotkałam się z dziwną rzeczą. Był demot o ckliwości, kiedy widzi się dwoje starszych osób kochających się. Zdobył dużo mocnych, ale po chwili zaczęłam czytać komentarze. Ugodził mnie ogólny hejt w stronę ślubów. Jak by to była nic nie znacząca formułka. Też tak uważacie? Przykro mi się zrobiło bo i ludzie i państwo polskie małżeństwo sprowadzają do formalności i produkcji dzieci. Zawsze uważałam, że to jest ślubowanie sobie miłości i wierności, wspólna ckliwość i troska o drugą, kochaną osobę. Ale zaraz sypią się teksty o tym, że jak ma zdradzić i tak zdradzi, albo że małżeństwo nic nie zmienia. Boli mnie takie podejści. Od siebie dodam, że nie jestem mężatką, ale mój chłopak w przyszłym roku chce w końcu mi się oświadczyć po długich latach kończenia szkoły i szukania stałej pracy. Wiele rzeczy wpływa na moją niechęć do zamążpójscia, ale chcę wierzyć że to moja decyzja nie wymuszana przez innych. Czy to przez społeczeństwa i nagabywanki wzrosła taka nienawiść do ślubów?

Gość gość
acha, twój chłopak chce ci się wreszcie oświadczyć w następnym roku? No, cliwości mu nie brak a tobie rozumu.

Gość gość
Teraz ogólnie ludzie zglupieli, cofneli sie w rozwoju, nienawisc do ślubów, do stalych związków, do starszych ludzi, do dzieci, do bezrobotnych, pelno hejtu na forach, nawet taksowkarzy nienawidzą ktorzy protestowali przeciw uberowi, kompletnie tego nie pojmuje.

gość 15.13 nie rozumiem o co Ci chodzi? Jeżeli dwoje ludzi się kocha tak jak ja i mój chłopak mimo różnych przykrych rzeczy to czy to taka wielka tajemnica, że w końcu weźmiemy ślub, a on chciałby mi się w 2016 roku oświadczyć porządnie tak jak tradycja i wychowanie nam podpowiada? Coś co jest dla nas ważne? Nie. To nie jest złe, a ty gościu masz chyba problem i było by miło jak byś wyjaśnił ten byle jak napisany "hejt" gość 15.23 Zgadzam się. Każdy na każdego patrzy krzywo, a wszystko pod farsą "niezależności" gdzie każdy patzy na pieniądze i opłacalność. Na dzieci, które są owocem miłości też patrzy się z pryzmatu pieniędzy, na osoby starsze też się patrzy z pryzmatu pieniędzy bo "kto będzie się opiekował starcem". Wartości zatracone, a każdy udaje niezależnego by potem płakać.