Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzięki Islamowi nawróciłam sie

Polecane posty

Gość gość

Byłam uprzedzona do kościoła przez to że większość duchownych nie jest wzorem duchowości i miłosierdzia. I przez dogmat trójcy który mnie denerwuje i jest bez sensu. Nie wierze w żadne personifikacje. Ale mam potrzebę wiary. Jezus i Budda byli prawdziwymi apostołami. Przynieśli ludziom prawdę o miłości i wybaczaniu. O szacunku i współczuciu. Chce wierzyć ale jeszcze nie wiem w co. Wiem że za niedługo pod wpływem Islamu modne stanie się posuwanie zwierzat, ludzie przestaną reagować na krzywdę i cierpienie. Obcięte głowy będą wzbudzać co najwyżej obojętność. Tak jak teraz seks stał się modny i materializm. Świat się stacza i potrzebuje nowego kościoła. Bez duchownych wazniakow obwieszonych złotem którzy kupcza zbawieniem. Na zbawienie trzeba zasłużyć, taka prawda

Wydaje mi się że śmierć jest tym co sprawia że każdy staje się równy. Czym różni się sen dobrego człowieka od złego? Niczym. Ba, często nawet ci dobrzy śpią gorzej niż ci źli.

Gość gość
Ja mam w dup/ie islam i nie zamierzam się zeszmacić pod jakimkolwiek wpływem. Sama wiem co dobre i żaden imam czy inny nie wmówi mi, że zabijać, dręczyć, itp. można. Amen.

Gość gość
Ale ja wierze w jakąś trancensedncje. Uniwersalne wartości i to w pewnym stopniu im zawdzięczamy nowoczesną cywilizację i prawa człowieka

Gość gość
jak c***ersefon wpiertolę to ci się podział na dobro i zło od razu w głowie ułoży :D

Gość gość
Źródłem wojen w pierwszej kolejności jest głód, brak żywności a w drugiej chore ideologie takie jak Islam. Ideologia chrzescijanska i nie tylko, również buddyzm, filozofia Indian północnoamerykańskich była podłożem na którym wyrosła demokracja i równość

Gość gość
Kazda islamska qrwa do skasowania!

To ma być argument za słusznością religijnych książek? A dzięki arabom mamy dziś cyfry, i może z tego względu mają oni mieć w innych rzeczach rację? Demokracja to racja - religia nie. Ty je łączysz bo jesteś zaślepionym fanatykiem pozbawionym rozumu.

Gość gość
Dzięki arabom, to mieliśmy 11 września, a literki to możemy mieć inne, PRZYGŁUPIE

Gość gość
Jeśli coś zawdzięczamy Arabom to te cyfry które były jedynie efektem ruchów heretyckim w łonie islamu. Ktore zostały szybko zdławione. Arabowie nie rozwijali nauki od 1200 roku kiedy z powrotem zaczęli się radykalizowac. Ponadto doprowadzili do upadku gospodarczego i ekonomicznego całą Europę blokując morze Śródziemne na którym grasowali islamscy piraci. Zanikł handel , miasta opustoszały i ludzie wrócili do glinianych chatek. Nastąpiło ciemne średniowiecze dzięki muslimom

Gość gość
Cyfry nie są arabskie bo wymymyslili je hindusi. Arabowie je tylko rozpowszechnili. Oni sami z siebie niczego nie wymyślili a w Indiach zrobili holocaust

Gość gość
I za to wszystko persefona ich podziwia.

Gość gość
Poza tym ci wybitni islamiści wywodzili się z Persów a nie z Arabów a Persowie są bliżej Słowian niż Arabom

Gość gość
Co do islamu mam tylko jedno słowo do powiedzenia: precz!

Rzeczywiście są hinduskie ale arabowie byli otwarci na nowinki naukowe w przeciwieństwie do zacofanych krajów katolickich. Znali i praktykowali cesarskie cięcie, dobrze znali astronomię i geografię. Arabowie to dzicy ludzie stąd ta religijność, potrzebują oswojenia wyrzucenia boga z ich głów. Człowiek cywilizowany wie już że każdy książkowy bóg to bajka, oni jeszcze nie. Słyszą to w mediach i w telewizji z całego świata dlatego się buntują, ale przegrają. Żaden religijny bóg nie wygra, prędzej ta planeta się rozpadnie.

Gość gość
Cesarskie cięcie to też nie ich wynalazek tylko rzymski a może nawet wczesniejszy

Religijne książki to sztuka manipulacji, siła wyższa wiedziała co sobie stworzyć aby zrobić tu zamieszanie. Stwórca gardzi każdą religią bo po to je stworzył i ich wyznawców aby zrobić z nich pajaców. Pajace każdy wie jak wyglądają. Modlą się w świątyniach, chodzą w sukniach i głoszą swojego jedynego bożka. To idioci.

Nieważne, tym lepiej, spuścizna Rzymian i Greków jest lepsza i mądrzejsza od żydowskiej i arabskiej. Smutne że Rzym nawrócił się na katolicyzm. Nic już później mądrego nie wynalazł.

Gość gość
Oni wymyślili tylko humus i drewniana pałkę do podcierania d**y

Gość gość
Ta jasne, to wszystko już wymyślili Grecy przed nimi

Dzięki arabom, to mieliśmy 11 września, x przecież już udowodniono, że to Amerykanie zorganizowali,żeby mieć pretekst do rozdawania kart w konflikcie ze światem arabskim.

Warto zawstydzić teraz katolików i gorsząco przypomnieć o tym że kościół i papież uznał rację Galileusza dopiero w latach 90 XX wieku i wtedy też go przeprosił. To dlatego że wtedy musieli już wierzyć w kolorowe zdjęcia z kosmosu.

Gość gość
Galileusz nie potrafił udowodnić swoich racji a kościół kwestionował wszystko czego nie można było udowodnić. W związku z tym sama widzisz ze kosciol kierował się naukowym i racjonalnym podejsciem. Poza tym to w krajach chrześcijańskich rozwijała się cywilizacja naukowo techniczna a nie w Islamskich

Broken nie jesteś kotem. Człowiek-kot jest dziki i udaje człowieka. Już lepiej wybrać nic ale za późno może być.