Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkgjugk

strasznie tyje po ciąży nie wiem co się dzieje

Polecane posty

Gość jkgjugk

Dziewczyny moze cos poradzicie , może tez tak miałyście ( lepiej nie ! ) Mam 9 mies malucha po porodzie schudłam 7 kg a po trzech mcach zaczełam tyć . Ciągle chodze po domu i cos podjadam . Celowo nic nie kupuje to dzisiaj jadłam suchy chleb i pestki dyni . Wyżeram wszystko co sie da . np zjadłam obiad 3 ziemnaiki , kawałek miesa , surówke a za godzine siedziałam w kuchni znalazłam biszkopty malucha i zjadłam pól paczki , potem suchy chleb i pestki dyni . Sklepy omijam z daleka i nic nie kupuje poza tym co niezbedne do obaidu . Czuje sie jakbym miałm zaraz pęknac . Pytałam znajoma dietetyczke a ona nie podjadaj . Ok ale to jest silniejsze ode mnie . Czuje sie jak spaślak jakbym miała pęknąc po dzisiajszym dniu . Przez pól roku przytyłam 12 kg głownie idzie mi w brzuch bo w biodrach mam tyle samo .

Gość gość
może problemy z tarczycą ? zrób badania

Gość gość
co jesz w ciagu dnia i ile? ile masz ruchu? to co podjadasz to akurat tragedia i po tym jeszcze bardziej chce się jeść - no i oczzywiście pszenica idzie w brzuch - juz lepsze by były orzechy, czy nasiona, a najlepiej 3-5 odpowiednich posiłków i nie podjadanie... ja niestety tez miałam wilczy apetyt karmiąc piersią i tyłam, dopiero potem byłam w stanie opanowac apetyt i zacząć chudnąć, ale te badania to na poczatek tez dobry pomysł - przyda się wykuczyć tarczycę.

Gość gość
A karmisz piersią? Bo większość kobiet karmiących chudnie, ale jedna na dziesięć tyje

Gość gość
W ciąży przytyłam prawie 17 kg ale karmiłam piersią i chodziłam z małym codziennie na długie spacery. Teraz ważę mniej niż przed ciążą, czyli ok 50 kg. Polecam jakiś ******* świeżym powietrzu, to dobre dla maleństwa i Ciebie :-)

Gość gość
Stawiam na tarczyce. Sprawdz TSH. Zdarza sie, ze po ciazy hormony sie rozregulowuja.

Gość gość
ość dziś może problemy z tarczycą ? zrób badania xxx tak k******.zwalmy na tarczyce wszystko:/ czytalas post autorki>?chodzi po chacie i wyzera wszystki \kobieto kontroluj sie i wiecej ruszaj, siłownia bieganie basen fitness samo karmienie i jedzenie suchego chleba nic nie zmieni...

Gość gość
To może.właśnie.od tarczycy chodzi po domu i wyzera wszystko. Hormony regulują praktycznie wszystko.

Gość gość
gość dziś To może.właśnie.od tarczycy chodzi po domu i wyzera wszystko. Hormony regulują praktycznie wszystko. xxx tak...zwlaszcza lenistwo:/ sluchaj ja mam akurat niedoczynnosc i tez bym tyla dalej jakbymn w koncu dupska nie ruszyla:/ styl zycia a nie hormony-przestancie wszystko zwalac na hormony-troche odpowiedzialnosci za swoje zycie

Gość gość
mówisz, że masz niedoczynnośc i w ogóle nie ma to wpływu na twoje zycie?