Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta hcg przed miesiaczka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Staramy sie z mezem o drugie dziecko. W 22 dniu cyklu ( mam 28-dniowe cykle) zrobilam test ciazowy, na ktorym wyszla blada kreska. Nastepnego dnia (23dc) beta hcg wynosila 21.57, czyli wczesna ciaza. Po 48h beta hcg wynosila ok 88. Wzrost wydaje sie byc prawidlowy, ale czy wartosci nie sa zbyt niskie? Za 2 dni termin miesiaczkii nie powiem czy powinnam isc do lekarza i brac cos na podtrzymanie, abybtego okresu nie dostac? Pozdrawiam, Wiola

Gość gość
Wzrost jest prawidłowy, wartości też jak na 4-5tc. Normy są szerokie więc nie masz się czym martwić jeśli nic się poza tym nie dzieje: 4 LP --- 5 – 426 mIU/ml 5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml

Gość gość
Niepokoi mnie brak bolu piersi i bol podbrzusza taki, jak bym zaraz miala dostac okres. Bol promieniuje do krzyza. Przy pierwszej ciazy test zrobilam w 24 dc i lekarz dal mi luteine, abym nie dostala juz okresu. Boje sie czy bez luteiny ciaza sie utrzyma. Pojutrze termin miesiaczki, zobacze co bedzie... A czy ktos mial moze podobne wyniki beta hcg? 23dc 21.57 25dc 88

Gość gość
Jak masz poronić to żadna luteina ci nie pomoże - jak masz dostać okresu to znaczy że to ciąża biochemiczna - w której kobieta jest kilka razy w życiu.

Gość gość
czy pomimo, iz wczorajszy wnik bety wskazywal na 4-krotny wzrost, to cos takiego moze sie zdarzyc? Wiem, ze nie chcecie mnie tu straszyc, a ja nie bede sie zamartwiala, nie wiem tylko czy mam sie nastawiac na raczej tak, czy raczej nie.

Gość gość
Tego nikt nie przewidzi, bo nie ma jak. Nie ma żadnej gwarancji. Póki co jest ok. Nie ma co czarnowidzić tylko czekać na wizytę. Jeśli ciąża jest zdrowa to się utrzyma.