Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dag mięsa zużywacie na jeden obiad dla swojej rodziny?

Polecane posty

Gość gość

Jestem ciekawa ile "deko" mięcha schodzi Wam na jeden obiad - napiszcie również dla ilu osób dorosłych i dzieci gotujecie. A na myśli mam mięsne obiady typu kotlety, pieczenie bo zupy to wiadomo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z 650g wychodzi mi 15 mielonych, czyli 5 porcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mąż je mało syn również czyli jedzą np jeden kotlet, jedno udko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość świnie z PO
Z 70kg, lubimy żreć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zawsze gotuje więcej, nie wydzielam porcji obiadowych więc jeśli kupie kilogram schabu robie obiad z calego kilograma, jeśli kilogram mielonego , robie tyle kotletow czy gołąbkow ile wyjdzie, zazwyczaj właśnie kupuje jakieś mięso około kg czasami półtora, zjemy to zjemy, nie to zje piesek :) jesteśmy we trójkę no i pies

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2o,ale sam mieszkam i sam zre:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no właśnie a ja daje 150g - rzadko, zazwyczaj koło 200g mięsa na obiad na osobę w postaci np pieczeni z indyka - kotlety panierowane troszkę mniej bo średnio koło 150-180g piersi z kurczaka dla przykładu na łeb ! Wydaje mi się że to faktycznie trochę odbiega od standardów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
40dag surowego mięsa dla 1 osoby. Po usmazeniu itp. wychodzi mniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
o 400g to sporo nawet bardzo - nawet jak na surowe ja z takiej porcji robię obiad dla 2 osób dorosłych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ok 0,5 kg na cztery osoby ,np.5 kotletów schabowych z tego jest albo robie spagetti i tez kupuje 0,5kg miesa. Trzech chłopaków i ja i zazwyczaj zostaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie mięso zawiera bardzo dużo wody. Po obróbce term. zostaje niewiele, stąd taka ilość.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a w jakim wieku tych 3 chłopaków ??? Kupiłam dziś udziec z indyka na pieczeń 800g bez kości i właśnie myślałam o dwóch obiadach ale chyba spróbuje 3 zrobić - ciekawe jak to wyjdzie ^.^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Maz po 30 i dwoje dzieci ,3 i 6 lat wiadomo oni dużo nie jedzą ale ja mam czasami niezły spust i mąż też potrafi sporo zjeść (tak mi się wydaje) chociaż z pół kg mięsa to nie jest tak dużo i jeszcze zostaje dla psa.Ale za to jemy dużo warzyw i zieleniny do obiadu.I tego chyba idzie najwięcej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a no to ok, już myślałam że masz wiesz 2 nastolatków koło 14 i np 16 roku życia do tego męża koło 40 i razem w czwórkę 0,5kg wcinacie i jeszcze zostaje :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
100 ton na jednego członka rodzina ja lubię żreć ponad tone mięsa dziamdziać aż wykituje ale musimy trzymać się zasad jak nażreć do do pełna !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś "dzimadziać aż wykituję?" ahahahahaha nie mogę co za pajac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×