Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Możliwość zajścia w ciąże

Polecane posty

Gość gość

Jestem chora. Dostałam atybiotyk i thiocodin, do tego popijam wit C w sporych ilościach oraz Theraflu. Biorę doustne leki hormonalne- Diana 35 na PCO. Ufałam im do tej pory również w kwestii antykoncepcyjnej jednak doczytałam, że antybiotyk jak i Theraflu obniżają ochronę antykoncepcyjną. Podczas zażywania tych leków współżyłam z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia (tabletki nam wystarczały ). Czy powinnam wykonać test ciążowy? Jeśli tak to najlepiej kiedy? Czy ewentualny dzidziuś będzie zdrowy? Trochę się martwię, że nieświadomie mogę mu zaszkodzić.

Gość gość
jak spóźni ci się miesiączka 2 miesiące

Gość gość
dziecku nic nie będzie, na 100% w związku z tym że kontakt z twoim ustrojem ma dopiero od momentu zagnieżdżenia zardoka w macicy co nastepuję koło 6-10 dni od zapłodnienia komórki jajowej - i dopiero od tego momentu mówimy o ciąży- zatem tydzień po już pewnie odstawiłaś leki lub odstawisz - co do obniżenia skuteczności to prawda - test zrób kiedy będziesz brała tabletki placebo / lub będziesz miała przerwę między opakowaniami - ale nie wcześniej niż 14 dni od współżycia. Jeśli wypada to po odstawieniu to 14 dni po współżyciu nawet w trakcie brania tabletek.

Gość gość
dzięki, trochę się uspokoiłam. teraz wyzdrowiałam to jestem "czysta" test zrobię w przyszłym tygodniu i dla 100% pewności wykonam drugi za następne 2 tg.