Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie mi

Polecane posty

Gość gość
Nie chce mi się czytać, dla takich nieszczęśliwych jedyną odpowiedzią jest to że pozwoliłaś na kradzież swojej osobowości i życia. Myśl trochę o sobie zanim znowu dasz się okraść.

Gość gość
Temat, który założyłeś, nazwałeś "nieszczęsliwa miłość, jak zapomnieć?", tymczasem z dyskusji wynika, że Ty wcale zapomnieć nie chcesz. Już Ci to ktoś napisał - jestes typowym DDA. Wiecznie niedowartościowany spotkałeś kogoś, kto zwyczajnie jest sympatyczny i pomyślałeś, że to coś wyjątkowego, coś skierowanego tylko do Ciebie. Współczuję Ci, bo rodzice nie zakorzenili w Tobie ani grama samoakceptacji, więc jak ćma do ognia lgniesz do wszystkich, którzy w jakiś sposób Cię akceptują. Samo Twoje sformułowanie - "wyszła, bo miała mnie dość" - wskazuje na mega zaburzone relacje z rodzicami. Twoje ego poczuło się połechtane jej zachowaniem, ale to wynika z potrzeby miłości, której nie zaznałeś w dzieciństwie. Ty po prostu uzależniłeś się od akceptacji tej kobiety i pragniesz więcej. Jednak ta pani nic do Ciebie nie czuje, a mówiąc jej o swoich uczuciach i prosząc o jakąkolwiek formę kontaktu, przerazisz ją i sprawisz, że utnie wszelkie formy komunikacji z Tobą. Jeżeli szukasz akceptacji, to szukaj jej u siebie, a nie u innych. Człowiek jest naprawdę szczęśliwy wtedy, gdy nie uzależnia swojego samopoczucia i samooceny od tego, czy dostanie od kogoś odpowiednią dawkę miłości. Idź na terapię, naprawdę, rodzice spartolili Ci dzieciństwo i nie dali Ci szans.