Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie problem z tym aby studenci wykonywali Wam procedury

Polecane posty

Gość gość

medyczne? Jesteście za czy przeciw?

Gość gość
Proszę o odpowiedzi :)

Gość gość
Procedury medyczne czyli wszystko to (bo chodzi tu o studentów medycyny) co robi lekarz.

Gość gość
Misio i jak? Masz coś przeciwko?

>>>Procedury medyczne czyli wszystko to (bo chodzi tu o studentów medycyny) co robi lekarz.<<< x Chodzę do lekarza, by w oparciu o moje informacje, analizy z laboratorium i JEGO badanie, ustalić co mi dolega. Trudno bym był zadowolony w przypadku, gdy robiłby to ktoś, kto czegoś nie zauważy lub jakiś objaw/odczyt niewłaściwie zinterpretuje :(.

Gość gość
Oczywiście sam student by Cię nie przyjął. Wszytko odbywało by się pod nadzorem i/lub konsultacja lekarza :)

Gość gość
nie mam nic przeciwko pod warunkiem że robi to pod nadzorem lekarza z praktyką w końcu studenci muszą się uczyć nie tylko z książek

Nadzór nie jest równy badaniu, dlatego zgodziłbym się pod warunkiem, że lekarz OSOBIŚCIE wykonałby NIEZALEŻNE badanie.

Gość gość
Lekarz też może czegoś nie zauważyć, pominąć :P

Gość gość
pytanie jak najbardziej na miejscu...tylko w naszych realiach wygląda to tak że wpuszcza się stado studentów, którzy zachowują się jak barany a potem lekarze się dziwią że pacjenci nie chcą być badani przez studentów każdy kto miał przyjemność leczyć się w akademickiej placówce wie jak wyglądają np. obchody i jaki to cyrk i popisówki a studenci potem obgadują pacjentów i robią sobie z tego głupie żarty nie na tym powinna polegać praca przyszłego lekarza

Gość gość
osłuchanie, badanie laryngologiczne itd spoko. operacja na otwartym mózgu - raczej nie.

Gość gość
Taki mamy kulawy system kształcenia, osoba, które decyduje się na leczenie w szpitalu klinicznym zgadza się automatycznie na obecność studentów. Operacji na otwartym mózgu to od razu nawet lekarze nie robią :P a zresztą i tak byś nie widział kto Ci w głowie grzebał :D

>>>Lekarz też może czegoś nie zauważyć, pominąć<<< x Tak :), ale on przynajmniej wie, CZEGO i GDZIE szukać :). x Nie bronię studentom wykonania badania, ale jak wspomniałem wcześniej, przychodzę do lekarza, w konkretnym celu i chciałbym ten cel zrealizować :).

Gość gość
Student też wie, no chyba, że jesteś aż tak ciekawym przypadkiem :P Ale rozumiem Twoje zdanie. Zresztą mało który student siedzi w przychodni, najczęściej uczy się w szpitalach a tam praca wygląda inaczej.

Gość gość
xoswiaxxzenia to menvele dobil nJpier sie naucz potem praktykuj suczko2

Gość gość
Jakieś zwykłe badania, pobieranie krwi itp. - spoko. Jednak na badanie ginekologiczne bym się nie zgodziła.To zbyt duża ingerencja w moją intymność. Zwykła wizyta to dla mnie duży stres - nie wyobrażam sobie przy mnie w takiej sytuacji stada studentów.

Gość gość
18.28 Ale potem nie niej pretensji, że ginekolodzy słabi :P Tak na serio to do badania ginekologicznego nie idzie "stado" studentów tylko pojedyncze osoby.

Gość gość
Lekarze nie pobierają krwi :D

Gość gość
Ostatnio asystowałam przy zbiegu ściągnięcia napletka. Chłopak ok. 15 lat, nie widział, że będę bo przyszłam później. Cały zestresowany był, cały czerwony :D

Gość gość
Przystojny lekarz = r/u/c/h/a/c/z :D