Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

goście w domu,a brak jedzienia

Polecane posty

Gość gość
Jesli zapraszasz konkretnie na obiad czy kolacje, to rozumiem, ale jesli jest to zaproszenie ot tak, zeby wpasc i pogadac-nie widze zadnego, ale to zadnego powodu, zeby cokolwiek JESC.

Gość gość
A moja znajoma.robi tak no czesc co tam słychać kiedy się spotkamy ja mowie nie wiem a ona to zadzwoń kiedy możemy do was wpaść ! Zamiast nas do siebie zaprosić my już ich nie zapraszamy bo zawsze z pustą ręką nigdy się nie rewanżuja a w dodatku ich dzieci taki Sajgon robiły ze dwa dni sprzątania a jak coś rozpieprzyly to rodzice nawet nie zwracali uwagi porażka

Gość gość
Co sie dziwisz Autorko ja to znam na codzień mam taką teściową i jej córunie z rodzinką, jak do nich pojedziemy to wiecznie pustki i to nie chodzi że wymagamy niewiadomo co jeśli jeteśmy do nocy to przynajmniej jakąś kolacje by zrobiła ale nie bo po co , nawet nie ma plastra szynki żeby dziecku dać przeważnie biorę ze sobą jedzenie jak tam jadę jesli chodzi o dziecko, natomiast my jemy w domu jak wrócimy.

Gość gość
Ja też nie zapraszam koleżanki z dwójka dzieci tzn chłopców. Doskonale wiedzą że wprowadziłam się dwa lata temu do nowego domu, wszystko nowe a jej szczeniaki pomalowali ścianę w pokoju córki. Nie muszę mówić że córka była niezadowolona. Poszli na górę i szaleli, bałagan jak cholera. Teraz jak pyta czy mogą wpaść to mówię że przyjeżdża siostra a to my wyjeżdżamy itd. Cwaniara nawet raz nas nie zaprosiła bo niby ciasno a u nas to dużo miejsca.

Gość gość
Oszczędności na wc masakra. Oni mogą tak robić ale gościom nakazują takie zachowanie? Rąk też nie kazali myć? Oszczędność wody i mydła w płynie. Niektórzy są nawiedzeni

Gość gość
A może oni chcieli was odstraszyć od siebie? Chcieli się pochwalić i na tym koniec. Nie chcieli żebyście do nich przychodzili? Może to jest sposób na odstraszenie gości?

Gość gość
Przez takie zachowanie nie mam ochoty spotykać się z koleżankami z którymi miałam kiedyś dobry kontakt. Jedna przyniesie za przeproszeniem goowno i jeszcze na wychodne zbiera że stołu. Druga nie pilnuje dzieci i balagania oraz malują ściany, trzecia przyszła z podpitym mężem jak u mnie wypił to zwymiotowal i rozlewal po stole a na koniec nie chciał wrócić do domu z żoną bo mówił że dziś śpi ze mną. Ci goście u mnie już się nigdy nie pojawią zresztą ja do nich też nie chodzę. Bo jak pójdę ja to zaraz będą chcieli przyjść do mnie a mnie takie towarzystwo nie pasuje

Gość gość
Unikam ludzi bez kultury

Gość gość
byłam długi czas z córką w szpitalu, znajomi przynieśli dla córki zabawkę a dla mnie połowę opakowania ciasteczek :)

Gość gość
nie rozumiem autorki tematu, zostalas poczestowana obiadem a potem lekka kolacja i alkoholem, naprawde bylas jeszcze po tym glodna?? Przeciez moze byc skromnie i smacznie. Najwazniejsze jest spotkanie i rozmowa, a nie nazarcie sie, k****.

Gość gość
Skoro połozyli dla wszystkich 6 plasterków wędliny i 6 żółtego sera, to chyba nic dziwnego? przecież przy stole nie robi się sobie kanapek:P

Gość gość
Tu nie chodzi o robienie kanapek tylko o ilość jedzenia. Chyba jesteś taką samą gospodynią na jaką trafiła autorka. Ja tam zawsze slyne z gościnności więc i gości często mam. Czasami za często ;)

Gość gość
na herbatę o 15 można wpaść z ciastkami - ale na wieczrną popijawę alkoholową trudno postawić miskę czipsów i wafelków.... albo 6 plasterków sera na litość Boską, do wódy trzeba coś zjeść konkretnego nawet na zimno ale nie czipsy ;/

Gość gość
Chipsy wychodzą najtaniej o co wam chodzi?

Gość gość
A co powiecie na moich znajomych?? Byli to nasi b bliscy znajomi, zwłaszcza on, potem się ozenił, wpadalismy swego czasu do nich często, bo wynajmowali mieszkanie blisko nas, z raz w tygodniu, nie zawsze dzwonilismy, ale im nie przeszkadzało... I gadalismy, oni czesto nas czestowali kanapkami, mała ilosc, b skromnie... i kiedys po czasie usłyszałam cos takiego co mnie przeraziło - od matki tego goscia, ze my tam przychodzimy do nich tylko zeby sie pokłócic i najesc... i tyle z naszej wizyty.... Fakt, ze kiedys sie pokłocilismy u nich, ale kurde, nie przychodziłam sie tam najesc, zwłaszcza jakimis dwoma kanapkami z tania kiełbasą, dla mnie to szczyt chamstwa był...

Gość gość
a co do pytania w temacie, to nie do końca zrozumiałam pytanie, bo kwestia, czy autorka zostawała na noc u tych znajomych... Gdyby ich zaprosili, i podali tylko obiad, a potem goscie byli zmuszenie isc spac u nich bez kolacji, o kilku plastrach sera, to jasne, ze nietakt. Ale jak podali obiad, o potem przekąskę, to nie rozumiem, w czym masz problem?? Przeciez nie musieli cie goscic nawet obiadem, co było celem waszego spotkania, zarcie czy przebywanie razem? chyba w Polsce termin ugoszczenie jest nieco krzywy... ugoscic mozna w rózny sposób, a celem spotkan nie powinno byc jedzenie, jesli ci co zapraszali sami nie jedza za duzo to tym bardziej zrozumiałe.

Gość gość
17:43, A sama cos przynioslas do tych znajomych? Częstowali tym co akurat mieli ale czy ty wpadając tam bez telefonu jesteś bez fair? Ja tez mam nieraz pusta lodówkę i jak ktoś niespodziewanie wpada to robie kanapki z tym co mam . Nie zawsze jest to łosoś , czasem tylko jajko i kiełbasa .

Gość gość
A sama cos przynioslas do tych znajomych? x x nie, bo my tam przychodzilismy podagac, na chwile, nie jakis wielki wieczór, choc czasem ich zapraszalismy na grilla, i wtedy stawialismy mase zarcia, i nie liczylismy, nie wymagalismy zeby cokolwiek przynosili! Ta dziewczyna była z jakiejs patologicznej rodziny, co ich było 9 na jednym pokoju, i chyba to stąd.... nie liczyłam, ze będą nas częstowali, a zdawali sie zadowoleni ze przychodzimy

Gość gość
Otulona, z dziury białostockiej pochodzisz, w DE żyjesz z zasiłku, a wiecznie wp*****lasz te swoje teksty... Byłam u znajomych w PL... jakbyś tylko po niemieckich salonach hulała, a zwiedzasz głównie kible. Ogarnij się dziewucho.

Gość gość
Komu brakuje jedzenia?

Gość gość
ważne, zeby perły parę butelek było, to i zabawa będzie

Gość gość
Mój pies wabi się perła, niewiele po co o nim piszesz?

Gość gość
My często jeździmy do kuzyna męża i u nich nie ma nigdy nic, kawa, herbata, piwo od święta wędlina i pieczywo. Raz pojechaliśmy przed świętami zawiść dzieciakom prezenty, a ja byłam po pracy (dodatkowej gdzie byłam z 10h) i mowie ze nic nie jadłam bo się spieszyliśmy i chciałam na szybko, znim dziewczynki pójdą spać to nawet kanapki nie zaproponowali, szybko pojechaliśmy do domu na kolacje. U nas może nie ma rarytasów, ale zawsze się staram, żeby jakieś ciasto na stole było, później coś na ciepło i jakaś sałatka.

Gość gość
.. A potem pytasz sie na forum jak stracic pare kilogramow

Gość gość
Dzięki temu są nowe tematy :)

Gość gość
ja jak kogoś zapraszam na noc to zawsze coś ciepłego przygotuje

Gość gość
tylko o zarciu myslicie, ludziom do lodowki zagladacie i taka prawda, ze jak idziecie do kogos to tylko myslicie cala droge czym bedziecie mogli za frajer paszcze napchac, zarcie na pierwszym planie, towarzystwo znajomych gdzies tam daleko. a jeszcze tylko non stop siedzicie i zrecie a potem chodza takie knury po ulicach, wszystko sie wylewa, zamiast spedzic z kims fajnie i aktywnie czas to tylko zrecie i pijecie. ja ze znajomymi to chodze na rowery i wszyscy sa zadowoleni, zadnych watow, nikt nikomu nic nie sponsoruje, bo nie patrzymy tylko po zarciu jak wy.

Gość gość
i taka jest prawda, ze przez to zarcie wasze to ciagle sa jakies problemy, niesnaski miedzy znajomymi, bo panuje kult zastaw sie a postaw sie potem takie super kolezaneczki jedna z druga obgada trzecia, bo ona to naszykowala 3 daniowy obiad a oni mieli tylko schabowe, tacy jestescie znajomi to se w d**e te odwiedziny wsadzcie. i prawda jest taka, ze tacy jak wy to tylko patrza gdzie tu za darmo zjesc a najlepiej, zeby sie zwrocilo czyli, ze jak paniusia naszykowala gore zarcia to taka sama ma byc u znajomych, a najlepiej to jeszcze wieksza i nie daj boze zeby ktos cos przyniosl a potem zabral ze soba, bo wtedy to cie obsmaruja.

Gość gość
19:02 gadasz bzdury. towarzystwo towarzystwem, ale jak ktos siedzi okropnie glodny to nie mysl o jedzeniu...

Gość gość
to jak ktos jest glodny to chyba zupa i drugie danie zaspokoi jego glod, musi sie nazerac po uszy jak swinia? czego wy jeszcze oczekujecie, jestescie po obiedzie glodni tacy? to co w domu wy jecie? tez 3daniowe obiady i masa d**ereli do przegryzki? to nie chce wiedziec czy wy sie w ogole w drzwiach miescicie...