Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimny chow

Ile macie stopnii w nocy w pokoju dziecka?

Polecane posty

Gość zimny chow

U nas 18C i maz sie kłoci jak chcę odkrecic kaloryfery.Pól dnia wietrzy.Tak mi zimno,że spie w pizamie frotte,w skarpetach i śpiworze.Martwię się czy maluszkowi nie za zimno

Gość gość
19 i jest w sam raz.

Gość gość
U nas tez nie wiecej niz 20.

Gość zimny chow
Czyli 18C nie jest za zimno?

Gość gość
18 to jest minimum. max to 21

Gość zimny chow
Ale mi tak zimno,że zamarzam.Maluszek ma inne odczucie?

Gość gość
18 stopni, w dzień 20. A w naszej sypialni jest 16 jak tylko to jest możliwe, w takiej temperaturze najlepiej nam się śpi :)

Gość gość
jak ubierasz dziecko do snu?

Gość gość
W nocy 19 stopni, w dzien ok. 20. Mąż na mnie krzyczy, że ciągle wietrzę. Nasz półtoraroczny syn uwielbia takie temperatury. W nocy spi w śpiworku w body z dlugim rękawem i w półśpiochach.

Gość gość
Autorko, idź zbadaj tarczycę, bo to nie jest normalne, żebyś w takiej temperaturze tak marzła. Normalnie w dzień zalecana temperatura w domu to 19-21 stopni, w nocy 2-3 stopnie niższa.

Gość zimny chow
Naprawde tak zimno u Was?Jeny 16C?Patrze i wzrosla temperatura 19C jest teraz.Mo maz to nawet zima nie pozwala odkrecac kaloryferow chyba ze temperatura spadnie poniezej 17C a to sie rzadko zdarza bo wg niego mamy cieple mieszkanie Maluszek spi w dresie,w spiworku i jest przykryty.W nocy wstaje i sprawdzam czy mu ciepło. Mąz jest morsem i zupelnie nas nie rozumie

Gość gość
to nie jest zimno, to jest normalnie, przy tych 16 stopniach śpię w topie bez rękawów i w szortach, mąż w podkoszulku i i dole od piżamy; poważnie sprawdź sobie tarczycę, no i ćwicz jak nie ćwiczysz, to poprawia metabolizm :)

Gość gość
Ta którą uważa, że przy 16 stopniach jest jej ciepło to chyba ma już menopauze i uderzenia gorąca :D u nas w nocy jest ok 19-20 stopni i uważam że taka temp jest ok, w dzień jeśli jest mniej niż 20 stopni to jest mi zwyczajnie zimno i nie znaczy to że mam problemy z tarczyca bo mój mąż aż i dziecko maja tak samo

Gość zimny chow
Ale co mam cwiczyc?Cierpliwosc?Bo jesli chodzi o sporty to miesiecznie mam wybiegane ok.200km

Gość gość
Dobrze wiedzieć, że mając 29 lat mam "menopauzę" :D No kurna, przecież śpię pod kołdrą dostosowaną do temperatury, to jak ma mi być zimno? W dzień pisałam, że jest więcej, 19-20.

Gość gość
Nie wiem, na ile to jest kwestia indywidualna a ile kwestia przyzwyczajenia. U moich rodziców zawsze było i jest w domu ciepło, nie wiem ile dokładnie, ale tak w ciągu dnia ze 24-25 stopni, w nocy niewiele mniej. Jak tam mieszkałam to to dla mnie była normalna temperatura, w niższych marzłam. Mąż jest z kolei z "zimnego chowu" i jak zaczęliśmny być razem to musieliśmy wypracować kompromis, bo on się dusił a ja już zaczynałam marznąć. I teraz mamy w domu ogrzewanie w dzień ustawione na 20 stopni, w nocy na 17, i tak jest optymalnie dla obojga, jakoś przestałam zamarzać :D Za to jak jedziemy do rodziców czy do brata (utrzymał zwyczaje z domu) to się u nich rozpływam jak latem w najgorsze upały, oni dalej mają te swoje 20 parę stopni, i chodzą po domu ubrani jesiennie- zimowo, a ja w bluzce z krótkim rękawem i szortach i mi gorąco. A w nocy obowiązkowo zakręcam kaloryfer w pokoju, gdzie śpimy, bo inaczej spać się nie da...

Gość gość
16 stopni Starsze też spało w takiej temp. Dzieci 13 miesięcy i 4 lata.

Gość zimny chow
W dzien to mozemy miec nawet mniej.W dzien nie marzne ale w nocy 18C to dla mnie za malo

Gość gość
Do zimny chow: w nocy u dziecka temperatura powinna być około 19 stopni, raczej nie niższa no i nie wyższa niz 20. Tak nam powiedział pediatra.

Gość gość
Ja mam 22-23i jak jest za gorąco to dzieci sie odkrywają i tyle.

Gość gość
U mnie jak bylo 18 st.to dzieci mieli zimne rece,ja tez dygotałam i od tamtego momentu grzejemy.Teraz jest 22 stopnie i jest ok.

Gość gość
W styczniu odebrali rodzinie dzieci bo w domu mieli zaledwie 15 stopni.Ta co ma 16 to też sie kwalifikuje.

Gość gość
a ty się kwalifikujesz do czego? ona napisała, że chodzi o JEJ sypialnię, a nie o pokój dziecka to raz, a dwa: że to temperatura w nocy;

Gość gość
gość dziś , i tak właśnie wygląda umiejętność "czytania ze zrozumieniem" w narodzie... 2 zdań i 3 cyfr nie potrafi taka przyswoić, a za rozmnażanie się bierze... :o

Gość gość
Zaraz zglosze zaniedbanie i po ip znajda. U nas jes 22-23 i mam gdzies co mysla inni. Nie bede zyla w psiarni. Nam jest ok. Nie narzekamy, nie chorujemy, nie prosimy o doradzanie.

Gość gość
u nas w nocy to 17-18st, w dzien 19-20. Mieszkam w uk i tutaj takie temp to zupelnie normalne, baaa za wyzsze (niz 20st) mozna dostac ochrzan od poloznej (przypadek mojej kolezanki). Ale to prawda ze temp w jakiej nam zimno/cieplo to kwestia przyzwyczajenia. U mnie w domu zawsze bylo 23-24st, kiedys to bylo ok, a teraz jak wracam do domu to chodze w szortach i koszulce na ramiaczkach bo mi non stop goraco.

Gość gość z 10 13
dziecko spi w pizamce, my z mezem nago.

Gość gość
gość dziś po twojej wypowiedzi widać, że jednak chorujecie, a przynajmniej ty: na głowę :o

Gość gość
u mnie jest w domu 19 st C i w ciągu dnia wietrze

Gość Goscccc
W dzien nigdy poniżej 22 stopni u nas nie ma, zawsze tak 22-24. W nocy okolo 21. Ale my sttaszne zmarzlaki jesteśmy całą rodziną a upaly to najpiekniejsze dni w roku. Ja np mam niskie cisnienie zawsze i kawa to moja codziennosc, w zimie na mrozie wiecej niz 15 min nie wytrzymam bo od razu rece i stopy zamraza mi