Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odważył byście się pić wodę z kranu?

Polecane posty

Gość gość

Gdziekolwiek tam (w Pl) gdzie oczywoscie jest zdalna do użytku?

Gość gość
w wiekszosci miast, woda z kranu jest bardziej czysta niz woda z niektórych butelek, robili badania wód butelkowanych i niektóre mialy ponad norme ilosc arszeniku, bromu, ołowiu masakra jakas

Gość gość
Woda z kranu podlega takim samym normom prawnym które są tak samo restrykcyjne co przepisy dot wód mi realnych jak również wód leczniczych. .. jest jedna mała różnica ... woda z kranu jest stedniozmineralizowana ale tam samo zdrowa co ta butelkowa... i zdrowsza rzecz jasna od źródlanej Nie picie dużo źródłanych bo wypłukuja z organizmu minerały i niektóre witaminy dostarczanych przez spożycie miesa

Gość gość
Nie nazwałabym tego odwagą, to codzienność wielu ludzi.

Gość gość
Nie picie dużo źródłanych bo wypłukuja z organizmu minerały i niektóre witaminy dostarczanych przez spożycie miesa x tego idiotom w Polsce nie wytlumaczysz, oni chleją ten żywiec zdrój i krople beskidu litrami, a to wody źródlane, bezwartosciowe, oni uwazają ze to zdrowe... z ciemnotą nie ma dyskusji, ciemnota wie lepiej :O równie dobrze mogliby pic wode destylowaną, takie samo świnstwo, z wód butelkowych pije tylko Muszyne i Muszynianke

Gość gość
Czyli 5 lat studiów poszło na nic ;) Pytam z czystej ciekawosci, pracuje w wodociąg ach jestem biochemii em i o wodzie minerałami etc wiem chyba dużo za dużo Pytanie na sue ko mi się gdyż sporo ludzi sądzi ze woda z kranu jest zdalna do spożycia po przehotowaniu

Gość gość
Moim dzieciom nawet w przedszkolu dają kranowe

Gość Namysłów województwo opolskie
Po co filtry? Przecież ja całe życie bez filtrów i przygotowania pije wodę z kranu i co? I żyje i mam sie dobrze mieszkam na wsi niedaleko miasta namysłów również w powiecie namysłowskim powiat namysłowski jest w województwie opolskim namysłów ma 16 tysięcy mieszkańców jest tam browar namysłów

Gość gość
jeśli nie byłoby filtru na kranie to nawet nie ma takiej opcji bym się napiła wody z kranu. Ale na szczescie sama mam filtr nakranowy z http://sklep.osmoza.pl/ i nie musze sie martwic o te wszystkie bakterie i wirusy :)

Gość Kataszynka
Też słyszałam o tym, że woda z kranu jest lepiej oczyszczona niż wody z butelek, ale w tych badaniach nie był uwzględniony stan rur, w których płynie ta woda, a to właśnie one mogą stwarzań niebezpieczeństwo. Słyszałam od znajomej, że warto używać filtrów wody takich jak http://dafi.pl/ bo oczyszczają one wodę ze wszystkich toksyn i metali ciężkich. Myślę, że tak przefiltrowana woda jak najbardziej nadaje się do zdrowego picia.

Gość gość
Polecam sobie poczytać informacje zebrane na http://blog.jonizatorywody.pl/. Wtedy będziecie mieć rzetelną wiedzę na temat tego, co płynie w naszych kranach i jak sobie radzić z oczyszczaniem i doprowadzeniem jej do stanu odpowiedniego do spożycia.

Gość gość
Up

Gość gość
widocznie jestem odważna bo całe życie pije kranówę.mam płacić za wodę w butelkach ?nie widzę sensu.to tak jakby nosić drewno do lasu .

Gość gość
Ja piję wodę z kranu, bo mam zamontowany w domu filtr od http://sklep.osmoza.pl/. Nie mam żadnego problemu z piciem wody z kranu.

Gość gość
picie to jest życie!

Gość gość
A woda awua nestle jest zdrowa?

Gość gość
Podobno od kranowy odklada sie kamien na nerkach ja pije ale przegotowana