Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam 8 miesiecznych maluchow.

Polecane posty

Gość gość

Proszw napiszcie mi: 1. Co potrafią Wasze dzieci - czy są mobilne? 2. Czy dużo jedzą? Ile mleka? 3. Ile godzin na dobę śpią? Dziękuje. :)

Gość gość
Mój ma juz 14 miesięcy, ale napiszę Ci co pamietam z czasów, kiedy miał 8: 1) nie raczkował, nie siadał, przemieszczał się pełzając 2) był karmiony piersią, więc nie wiem ile zjadał, ale tych karmień miał sporo w ciągu doby. 3) spał ok. 14 godzin na dobę: w nocy 11 godzin (jedna pobudka na karmienie po 8 godzinach snu, po karmieniu dosypiał 3 godziny) + 3 godziny w dzień (w dwóch drzemkach)

Gość gość
Moja jutro konczy 8 mcy. Siedzi sama, Raczkuje, Pije 3 butle mm po 200 ml, Zjada obiadek ok 200 gram, Deserek ok 150, Pije wode, herbatki, soki uwielbia ale staram sue rozcienczac lub ograniczac. Spi duzo, nawet bardzo. Zasypia ok 21, wstaje o 7 na butle zje i dalej spi do 9-10. Pozniej jeszcze dwie drzemki jedna godzinna druga 2 h. Wazy 9 kg i mierzy 80 cm.

Gość gość
Moja córka ma 8 miesięcy, nie wiem czy odżywiam ją prawidłowo, napisz też jak jest u Ciebie 1. Wydaje mi się, że jest bardzo mobilna, pełza ciągle na brzuchu i robi to bardzo zwinnie i szybko. Podnosi się do czworaków i jak zauważy co by tu "zmajstrować" to natychmiast ląduje na brzuchu i przemieszcza się. Z raczkowaniem nie idzie jej gładko. Jakiś tydzień temu wstała na nogi. Teraz bardzo powoli uczy się dawać kroki - stara się chodzić np. przy poręczy łóżka. Babcia nauczyła Ją robić kosi-kosi i jest na etapie bicia brawo. 2. Jadłospis wygląda tak: śniadanie - 180 ml - kaszka mleczna II śniadanie - 180 ml mleko lub owoce obiad - zupa z mięsem, risotto itp podwieczorek - deser np. serek lub biszkopty kolacja - 180 ml kaszka mleczna w nocy budzi się raz na mleko - zjada 180 ml 3. Śpi 2x dobę. Pierwszy raz ok 1h, 2 raz ok 2h

Gość gość
Autorka: moj syn pelza, przyjmuje pozycje do raczkowania i pomalutku zaczyna wstawać. Siada sam, ale nie do pełnego śladu - podtrzymuje się ręka. Posadzony siedzi. Je dużo - ok 6 razy mleko z piersi, obiad 200 gr, kasze jaglanaa, owsiane lub gryczana - 200 gr, owoce ok 150 gry. Niewiele śpi, ok 10h, budzi się nocą co chwile...

Gość gość
Kurczę, nie sądziłem, że takiego malucha można już nauczyć brawo brawo itd. Wobec tego zacznę mu pokazywać :)

Gość gość
Ja tez bym nie pomyslala :)

Gość gość
Moja ma 8 mies i tydz. Zaczyna raczkowac wspaniale i szybko pelza. Sama stoi podparta. Z pozycji czworaka siada i na wyprostowanych raczkach prostuje nozki. Trzymana za raczki chodzi nie chwiejac sie pomalu ucze ja za jedna raczke chodzic. Daje piatke czesc robi kosi kosi. Spi od 20 do 6.30 i w ciagu dnia na trzy drzemki ok 40 min max 1h

Gość gość
Moj tylko siedzi posadzony...

Gość gość
8miesiecy i 3 dni Sam siedzi, raczkuje, podnosi sie na kolanch Pije 210 ml mleka, zjada obiad +/-200-230ml robiac zupe nie miksuje wszystkich warzyw, czesc podaje w kawalkach. W ciagu dnia spi raz pd godziny do 3.W nocy 11godzin.

Gość gość
Ale wasze dzieci dużo jedzą. Mojemu nie zdażyło się zjeść nawet 100 ml czegokolwiek poza piersią. Obiadek, kaszki, deserki, dosłownie po parę łyżeczek i dość. Może uzbiera się 50 ml wszystkiego łącznie przez całą dobę. Owoców w ogóle nie lubi. Woli warzywa. Sypia w ciągu dnia 2 x po pół godzinki.

Gość gość
Moja corka ma 7 miesięcy i 10dni, ale moze tez dopisze co potrafi, bo roznica niewielka. Raczkuje, pelza, siada sama i siedzi sama, wstaje i stoi podparta. Nie chodzi tylko stoi- nie wie jeszcze , ze moze stawiac kroki :) Potrafi duzo, pediatra powiedzial, ze jest przyspieszona cokolwiek to znaczy... Ucze ja jak zrobic papa. Czasem jej wyjdzie, ale z reguly sie wstydzi i wsadza reke do buzi :) Umie gasic i zapalac swiatlo. Ma dwa zęby:) Karmie piersia ok 6 razy na dobe. W nocy budzi sie 2 razy (drugi raz nad ranem). Niezaleznie od tego ile zje na kolacje. N8e akceptuje butelki. N8e chce byc dopajana- dlatego tak czesto kp. Zjada rano ok 50ml kaszki (nie przepada za kasza). Potem obiadek ok 120g, podwieczorek - deserek z sinlakiem lub jakas zupka (zalezy jaki ma humor). Na kolację ok 60-100ml kaszki lub jesli nie ka ochoty szpinak z ziemniakiem 120g (wiem, ze moze na kolacje to nie za dobre, ale sa dni kiedy kaszki nie tknie , a cos zjesc musi, bo piersia sie juz tak nie najada)

Gość gość
Na 8 m- cY Raczkowski i chodził przy meblach. Spał i śpi do tej poty mało. Jadł jedne danie obiadowe,deser tj owoc i kolacja jakąś kromeczka czy kaszka jaglana, jajecznica. Był na cycku. Nie pokazywał, nie robil papa. No ślę ma autyzm, więc to co innego. Generalnie był mądry ( jak coś chciał zrobić np.otowrzyc pudełko, to nie metodą prób i błędów, po prostu to robił), szybko i zwinny. Jadł ok, że spaniel gorzej-3 drzemko ale krótkie. Pamiętam wstawal 7.30 drzemka 9.00-10.30 potem 13-15, potem 17-17.30 i kładł się o polnocy

Gość gość
moja ma skończone 8 miesięcy jest wczesniakiem i w rozwoju ruchowym niestety jest do tyłu,słabe napiecie mięsniowe, obraca sie z brzuszka na plecy i z powrotem,stara sie miec pozycje jak do raczkowania ale za słabe ma nózki i nie opiera sie o kolanka jak do kucania, ale ładnie spi od 20 do 7 rano z jedna pobudka na mleko 150ml, rano tez mleko 150, potem kaszka z owocami z 200 ml, obiadek 200 ml, potem jogurt z owocami lub kasze jaglana z owocami 200 ml, mleko i do spania.W dzien ma do 2 drzemek tak po godzince.