Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beztłuszczowe kosmetyki do twarzy

Polecane posty

Gość gość

Jakie polecacie? Mam na myśli żel do mycia twarzy, krem oraz płyn do demakijażu. Proszę podajcie mi marki. Z góry dziękuję :-)

Gość gość
A co jest złego w "tłuszczowych"? Przecież nawet przy cerze tłustej i trądzikowej dobrze sprawdzają się oleje myjące czy metoda OCM. Plus dobrze dobrane oleje w kremach czy serum pomagają opanować wydzielanie sebum, czyli przetłuszczanie się skóry.

Gość gość
Właśnie po to jest to dla mnie bardzo istotne gdyż mam doczepione rzęsy od wczoraj i dostałam takie zalecenie od kosmetyczki. Potrzebuję wiedzieć jakie kosmetyki znajdę beztłuszczowe.

Gość gość
to dla rzęs chcesz sobie niszczyć skórę? :o

Gość gość
Proszę o nazwy kosmetyków. Również chciałabym wiedzieć :-)

Gość gość
Każdy płyn micelarny jest beztłuszczowy. Masa serum też, plus różne żele hialuronowe. Poza tym wystarczy zerknąć na skład każdego z kosmetyków, jaki się chce kupić. Ale jak napisano wyżej: na dłuższą metę unikanie emolientów to nie jest nic zdrowego dla skóry.

Gość gość
Warto jest patrzeć na skład produktu, zgadzam się z tym w 100%. Warto też popatrzeć w internecie na stronach internetowych aptek, np. http://www.aptekamirowska.pl/category/pielegnacja-ciala na składy kremów, bo tam najczęściej są wymienione główne składniki i znajdziemy też dokładny opis działania.

Gość gość
Warto jest własnie podpytać w aptece jaki jest skład danego kremu. Powinno się też zwracać uwagę na to, co jest napisane na opakowaniu, jak będzie że krem tłusty, albo ziomy to wiadomo, ze nie brać ;) Ja bardzo często konsultuję się z moją znajomą farmaceutką z http://aptekapultusk.pl/ i mniej więcej wiem już, które kosmetyki są dla mnie odpowiednie.

plyn do demakijazu to mam tylko z bielendy ostatnio expert czystej skóry, bo nie podraznia mi skóry a od zawsze mam z nia problemy bo jest bardzo wrażliwa

Gość gość
WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O WON spamówo od srayendy!!! :O

Gość lenaróżańska
kosmetyki Sylveco są odpowiednie przy pielęgnacji z założonymi rzęskami :) wiem bo sama je mam i bardzo sobie chwalę, nic się nie odczepia, wszystko jest na swoim miejscu już drugi tydzień. na pewno będę jeszcze uzupełniać :) najlepszy chyba dla mnie jest płyn micelarny lipowy :) ogółem wszystkie kosmetyki zamówiłam przez internet na www.topdrogeria.pl bo nie mogłam ich nigdzie złapać stacjonarnie.