Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka_wariatka

Przedszkola

Polecane posty

Gość matka_wariatka

Jak zapatrujecie sie na przedszkola tematyczne? Myslicie ze to ok, kiedy my rodzice decydujemy o tym jak maja wygladac dodatkowe zajecia naszych dzieci, czy moze powinnismy zapytac pociechy czego one chca? Moze w ogole lepiej wyslac je do przedszkola niewyspecjalizowanego w danej dziedzinie?

Gość gość
Mysle ze na jakies specjalizacje jeszcze za wczesnie. Normalne przedszkola, nietematyczne sie w porzadku dla dzieci w tym wieku. Oczywiscie mozna rozwijac jakies uzdolnienia muzyczne czy sportowe ale na poziomie zabawy.

Gość gość
W każdym przedszkolu są różnorodne zajęcia, ruchowe, muzyczne, plastyczne, językowe, naukowo-eksperymentalne, przyrodnicze, jeśli nie wiemy jakie zdolności ma dziecko, albo co wyjątkowo lubi, można to w ten sposób sprawdzić. Ale jak dziecko ma własne, wyraźne preferencje, czemu nie? Ja synka posłałam do przedszkola językowego bo bardzo lubi się uczyć angielskiego, ale wiem że np. w przedszkolu muzycznym męczyłby się.

Gość marjuszka m
Tylko i wyłącznie tematyczne przedszkola czy dodatkowe zajęcia jeśli dziecko coś autentycznie i szczerze lubi. Nie może to być ambicja rodziców. Znam dziewczynke która chodzi do przedszkola teatralnego w jest bardzo nieśmiała i cierpi tam katusze. Matka uważa ze mała uwielbia teatr...

Gość lemiesliane
powiem tak, moj syn chodzi do wesolych siodemek w katowicach i jest zadowolony. nie bede go zmuszac do dodatkowych zajec, moge dac mu mozliwosc ,ale to finalnie ma by jego wybor. dla mnie w przedszkolu najwazniejsze jest,zeby czul sie dobrze i mial chec poznawania nowych rzeczy. jestem bardzo zadowolona,ze trafil do takiego miejsca, bo myslalam,ze w katowicach nie znajde szkoly dla niego