Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak poznać idiotę ?

Polecane posty

Gość gość
Wpiszcie sobie w necie sytuacja osób LGBT w Polsce tam wszystko pisze i wejdźcie na Wikipedię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jesteś osobą LGBT nim odpiszesz sprawdź co to oznacza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sałatka z krewetkami smażonymi z czosnkiem i papryczką chili z pomidorkami koktajlowymi i rukolą Składniki / 2 porcje 1/2 opakowania miksu sałat 1/2 opakowania rukoli 200 g oczyszczonych krewetek 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy extra vergine 2 łyżki białego wina (opcjonalnie) 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie Mrożone krewetki rozmrozić (w temp. pokojowej lub pod strumieniem bieżącej, chłodnej wody). Opłukać i oderwać ogonki, osuszyć. Jeden ząbek czosnku zetrzeć lub przecisnąć przez praskę, drugi pokroić na cienkie plasterki. Papryczkę chili pokroić ukośnie na cienkie plasterki. Na talerze wyłożyć sałatę, posypać rukolą, na wierzch wyłożyć pokrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki koktajlowe. Na patelni roztopić masło z oliwą i gdy zacznie skwierczeć dodać plasterki czosnku, krewetki i papryczkę chili. Smażyć na nieco większym ogniu po około jednej minucie z każdej strony, w międzyczasie doprawić solą. Następnie dodać starty czosnek, wymieszać i smażyć przez pół minuty co chwilę mieszając. Wlać wino, sok z cytryny, wymieszać i odstawić z ognia. Wyłożyć na sałatę. Można skropić dodatkową oliwą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×