Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia na jaja

Polecane posty

Gość gość

czy jest szansa że syn wyrośnie z alergii na jajka kurze? No dramat z trzymaniem tej diety :(

Gość gość
Tak, jest spora szansa, alergia na mleko czy białko jaja często z wiekiem słabnie albo nawet zanika. A dieta wcale nie jest jakaś strasznie trudna, przecież ograniczenie dotyczy jednego tylko produktu/składnika, i nawet masę ciast czy deserów można robić bez jajek. Przerabiamy to samo, spokojnie da się żyć :)

Gość gość
Moja córka wyrosła, trzymałam dietę i podawałam jej latopic, który wspomaga walkę z alergią pokarmową. Probiotyk wzmacnia mikroflorę jelit, uszczelniając je. Obecnie Ania je wszystko. W okresie diety podawałam jej jajka przepiórcze :)

Gość Migea
Z alergii pokarmowej dieci najczęściej wyrastaja ale trzeba przestrzegać diety eliminacyjnej, inaczej dziecko nigdy nie zacznie tolerowac alergenu. Masz tylko 1 alergen do wyeliminowania, najczesciej jest ich kilka. Ja tez wspomagałam sie probiotykiem Latopic, kiedy wykryto skaze białkowa u mojego dziecka, do tego alergia na miód, czekolade, kakao, dodatki chemii do żywności itd itp Probiotyk wspomaga niedojrzały układ trawienny, wzmacnia bariere ochronna przed alergenami. Kuracja trwa 3 miesiące ale efekty są wspaniałe, przede wszystkim zmniejsza wysypkę na ciele dziecka, a to najwiekszy problem, bo dziecko ciągle sie drapie.

Gość gość
Ja miałam alergię na jaja kurze wyrosłam z niej teraz bez problemu jem wszystko