Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

platna opieka medyczna wg Korwina Mikke

Polecane posty

Gość gość

co za imbecyle glosuja na niego?

Gość gość
Nie wiem ale to jest pomysl który sugeruje że oni chca żeby ci których nie stac na to wzdychali. Jak to przejdzie to mam nadzieje ze będę zdrowa aż do śmierci..

Gość gość
Aż z ciekawości zajrzałam do jego programu, ciekawsze cytaty: 2.1.1.4. Tam, gdzie to możliwe, funkcje państwa (np. prowadzenie więzień) powierzone zostaną podmiotom prywatnym (przedsiębiorstwom, organizacjom pozarządowym) 3.6.2. Wiek pełnej odpowiedzialności karnej powinien zostać obniżony do 13 lat. 7.1.2. Prowadzenie muzeów powierzyć należy podmiotom prywatnym, fundacjom i stowarzyszeniom. 7.3.1. Państwo powinno wycofać się z finansowania i prowadzenia działalności naukowej 7.3.2. Jesteśmy za wycofaniem państwa z prowadzenia szkół wyższych 8.1.1. Zdaniem partii KORWiN państwo polskie powinno wycofać się z prowadzenia i finansowania działalności w zakresie oświaty i wychowania. 8.3.3. Obowiązek alimentacyjny powinien zostać ograniczony do ukończenia 18. roku życia. 8.3.4. Alimenty powinny być dochodzone jak wszystkie inne zobowiązania, a ich niepłacenie karane na zasadach ogólnych jak niepłacenie długów. Należy znieść karę więzienia za niewykonywanie obowiązku alimentacyjnego. 8.3.5. Uchylimy w całości ustawę o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie. Polska wypowie tzw. „Konwencję antyprzemocową”.

Gość gość
Skoro uważacie że publiczna opieka zdrowotna to taki cud-miód, to przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby każdy CHĘTNY w tym uczestniczył. Korwin Mikke uważa po prostu że nie powinna być finansowana z naszych podatków, a składki nie powinny być obowiązkowe. Powiecie że nie stać nas na prywatną opiekę? Tak, przy takich zarobkach i takich cenach- a jedno i drugie jest efektem głównie dużego obciążenia podatkami, i przy takich cenach lekarzy prywatnych, owszem, to bywa problem. Tyle że bez publicznej służby zdrowia ceny wyglądałyby zupełnie inaczej. Na pewno byłyby też zupełnie inne oferty prywatnych ubezpieczeń,

Gość gość
Pewnie, wszystko prywatyzować, łącznie z więziennictwem, ułatwić dostęp do broni i będzie jak w Stanach, co chwilę strzelaniny w szkołach, kinach, na ulicach. No super, żyć nie umierać (póki nas nie zastrzelą;-))

Gość gość
Dla mnie ten człowiek jest chory, a w europarlamencie przynosi mam tylko wstyd....

Nie wiem kto głosuje na niego :o penie bezmyślne jednostki, które myślą, że zawsze będą zdrowe, młode i bogate...bo przecież innej opcji nie ma :p Jak dla mnie idealnym wyjściem byłaby możliwość płacenia np połowy składki tylko za ewentualne pobyty w szpitalu bo do wszystkich lekarzy i tak chodzimy prywatnie