Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleryyyk

Seminarium a małżeństwo

Polecane posty

Gość Kleryyyk

Witam ... mam ostatnio bardzo dużo dylematów. Jestem na trzecim roku seminarium duchownego. Nauka idzie mi dobrze a przełożeni mnie chwala. Ale co z tego jak od ponad pół roku rmoje serce jest rozerwane na pół. Cześć należy do dziewczyny która kocham I która o tym wie I mamy kontakt ze sobą i spotykamy się jak jestem w domu...ale tylko gadamy.. a druga część di Boga którego kocham ale innym rodzajem miłości. .. miłością duchową. Nie umiem pogodzić się z rezygnacja jednego czy drugiego... jestem załamany bo na obydwu rzeczach tak samo bardzoo mi zależy. . Popsdalem przez to w stany skrajnie nerwowe i nawet wiele razy myślałem o zrobieniu sb czegoś ale stwierdziłem ze wtedy bym tylko pogorszył swoją sytuację I pewnie bym wyleciał a i dziewczyna mogłaby niechciec być ze mną... nwm co robić. To niejest proste wiec komentarze typu rzuć seminarium albo dziewczynę proszę zachować dla sb i pomyśleć wszak o mym sercu rozerwanym. .. :(

Gość gość
1/10. Idź spać. bo jutro znowu zmywak.

Zostań protestantem. Tam możesz być pastorem i mieć żonę. Ty szczęśliwy, dziewczyna szczęśliwa i Bóg też pewnie zadowolony.

Gość gość
I co zrobiles ? Jak dalej potoczyły się Twoje losy? Może warto pomyśleć o urlopie?