Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakażenie pochwy

Polecane posty

Gość gość

Witam :) dzisiaj byłam u ginekologa, okazało się że mam infekcję pochwy. Przepisał mi globulki dopochwowe "pimafucin", jest ich 6. Więc przez 6 dni bede musiała je stosować, codziennie na noc. Ale mam pytanie czy zaraz po zakonczeniu leczenia, czyli po tych 6 dniach mogę współżyc z moim partnerem? Oczywiście on nie jest zakażony, ponieważ zabezpieczamy sie prezerwatywa. Czy może po tym leczeniu powinnam sie jeszcze kilka dni powstrzymać od współżycia? Czy moze podczas leczenia można tez współżyć? Czy "pimafucin" jakoś uszkadza prezerwatywę?

Gość gość
Bylas u lekarza czemu nie spytalas ? Myslisz ze osoby z forum wiedza to lepiej niz twoj lekarz?To nieodpowiedzialne ,a ciupciac sie chce.....

Gość gość
wszystko masz w ulotce, to raz a dwa skąd wiesz że po 6 dniach już będziesz wyleczona ? zazwyczaj globulki zawierają tłuszcze które rozpuszczają prezerwatywy więc podczas i krótko po ich stosowaniu lepiej nie uprawiać seksu

Gość gość
Najlepiej wsadz sobie kij od szczotki,będziesz bezpieczna.

Gość Migea
W czasie leczenia ginekolodzy zalecają wstrzemięźliwość seksualna, natomiast po zakończeniu dobrze jest odbudowac florę bakteryjną, by infekcja nie nawracała. Przez tydzień aplikuj sobie na noc Lactovaginal, działa szybko i skutecznie, nie wyklucza uprawiania seksu, po prostu aplikuj kapsułkę po seksie.

Gość kaśśkaa
w czasie infekcji i leczenia nie powinno się współżyć, krótko po też lepiej odpuścić, jak najbardziej powinno się odbudować florę, ja ostatnio zakładałam invag-lekarz polecił mi przez 7 dni(1 opakowanie) po tym już można współżyć....