Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

schudnąć po ciazy z niedoczynnoscia terczycy

Polecane posty

Gość gość

Córka za chwilę skończy juz 8 miesięcy a ja nadal nie zrzuciłam po ciążowych kg. W ciąży wykryto u mnie niedoczynność tarczycy ktora po urodzeniu dziecka jeszcze się pogłębiła ( TSH 14). Nie mogę się odchudzić w szybkim tempie potrafi mi przybyć na wadze 3 kg w tydzień nie wiem jak mam się ratować. Dodam ze nie jem słodyczy ani fast food.

Gość gość
Też miałam wykryta niedoczynność w ciąży, teraz syn ma 7 msc a ja jeszcze nie zrzucilam wszystkich kg ciazowych, teraz jestem na etapie ustalania odpowiedniej dawki euthyroxu. Mój endokrynolog powiedział, że trzeba uregulować hormony, to wszystko będzie wracać do normy, bo niestety poza wagą też ogólnie źle się czuje. Więc myślę, że pierwsze co powinnaś zrobić, to odwiedzić endokrynologa i dobrać odpowiednią dawkę.

Gość gość
Tak tak u endokrynolog się lecze po ostatnim badaniu tsh strasznie podskoczyło i z dawki 25 eutyroksu zaczęłam brać eutyrox 75 widzę różnice w samopoczuciu nie chodzę wiecznie zmęczona i senna ale waga dalej jaka była taka dalej jest

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom usmiech.gif Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*