Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka roznica wieku to juz duzo?

Polecane posty

Gość gość

Czy bycie z 9 lat starszym mężczyzna jest ok? Czy to duza różnica? Jak wygląda takie życie? Proszę o opinie doświadczonych osób.

Gość gość
nie 9 lat to nie dużo, myślę graniczną różnicę za którą można uznać ze dużo to 10+ jest :)

Gość gość
Między dziewczyną np. 19 a mężczyzną 28 może być duża przepaść mentalna.

Gość gość
Szwagier jest starszy od żony o 9 lat.i to widać. Wygląda starzej,ma inne podejście do życia ,jest bardzo zasadniczy ,nie ma dystansu do siebie...

Gość gość
Ja mam 23 a on 32 ale jest bardziej dziecinny niż ja. Jak narazie nie widac aż tak różnicy wieku

Gość gość
to ja ci powiem co cię zszokuje, ty jesteś bardziej dorosła niż ci się wydaje:classic_cool: i tego się trzymaj

Gość gość
Jakos mnie to nie szokuje. Kobiety sa zawsze dojrzalsze i bardziej dorosle od mężczyzn.

Gość gość
17'07,to nie roznica wieku czyni go np.zasadniczym,itd tylko cechy charakteru i czy by mial 5 mniej od siostry,czy rownolatek zapewne bylby taki sam.

Gość gość
+ / - do 10-12 lat wszystko powyzej 15 lat jest nieporozumieniem, to roznica pokolen

Gość gość
U moich rodziców jest różnica 11 lat i uważam ze to jest nieporozumienie. Zupełnie inne charaktery, poglądy. Innne pokolenie... Moze wszystko zależy od charakteru bo mój narzeczony jest ode mnie starszy o 9 lat i nie ma czegoś takiego a nawet on często podkreśla ze jestem dojrzalsza i mądrzejsza od niego

Gość gość
Wszystko jest Ok do 50-tki, mamy znajomych z roznica 10 lat, masakra, on 60 i praktycznie stary dziadek, na nic ochoty wiec ona sama z nami jezdzi na jakies wypady, im prezy czy tp. Totalne nieporozumienie, mowi o tym otwarcie.

Gość gość
Właśnie każdy mnie straszy tym że później bedzie różnica wieku przeszkadzać, ze seks nie bedzie juz taki, a właściwie ze jemu po 40 to nie będzie się chciało juz. Sa osoby które trzymają sie świetnie i u których różnicy wieku wcale nie widac mimo wszystko ale boje się ze moga nas poróżnić potrzeby, ze jemu nie bedzie się chciało za kilka lat o mnie starać. I on juz teraz ma parcie na dziecko a ja bym poczekała jeszcze troszkę.

Gość gość
Mam sasiadke 70 letnia pania.Zawsze mowi ,ze jak widzi na ulicy Pare z duza roznica wieku to mysli sobie ...." poczekaj jeszcze pare lat to nie bredzie CI do smiechu". Sama miala meza 20 lat starszego ,ona miala 28 on 48 uridzilo sie dwoje dzieci i bylo coraz gorzej wszystko na jej glowie...na koncu 6 lat go pielegnowala ,nie mogla nigdzie wyjsc ,wyjechac liczylo sie tylko punktualne sniadanie ,obiad ,kolacja...on nie mial juz na nic ochoty a ona jest kobieta bardzo towarzyska ,zyczliwa.Mowi, ze zmarnowala sobie zycie.Fajne byly tylko pierwsze lata,przed dziecmi on byl bogaty ,restauracje,samochody ,ciuchy,a potem byla zamknieta w czterech scianach,roznica pokolen...mowi ,ze kazdemu odradza....mowi to osoba z doswiadczeniem zyciowym...

Gość dupniety_na_umysle
Między dziewczyną np. 19 a mężczyzną 28 może być duża przepaść mentalna. xxxxx Myślisz, że dla takiej 19-letniej 28-latek będzie zbyt dziecinny ?

Gość gość
Hmm...sama nie wiem 9 lat to znowu nie aż tak dużo. Troche boje sie ze za 10 lat ja będę miała ochotę na sex a on nie, ze on bedzie się z tym zle czul bo no nie bedzie taki sprawny i powstaną kłótnie. W tym momencie jest świetnie ale co będzie później sama nie wiem... Mężczyźni tez są dumni i zamiast rozmawiać to wola ukrywać pewne rzeczy. Boje się tez ze jak będą dzieci bo czasami mysle ze tylko po to jestem mu potrzebna zeby urodzić nie bedzie mnie tak dostrzegal i ze nie będę taka wazna.

Gość gość
Uważam ze mentalność nie jest zależna od wieku i czasami osoby młodsze sa bardziej dojrzale emocjonalnie i bardziej radzą sobie w zyciu. Często faceci to dużo chlopcy. Nie wiem jak to jest z 19 latka. Sadze ze wtedy nie zwiazala bym sie z tyle starsza osoba, zreszta na poczatku nie wiedziałam ile ma lat. Mimo ze mam 23 lata bardzo przejechałam sie w zyciu a on bardzo mi pomógł wyjść z najgorszych stanów i za to go cenie. A pomoglo to ze on jest czasami jak chłopiec, wesoly a ja zawsze śmiertelnie powazna i wszystkim sie przejmuje i wszystko planuje. Mysle ze ja zachowuje sie jakbym byla starsza. I doceniam to ze nie traktuje mnie ja gownire tylko osobę która ma dużo do powiedzenia.

Gość gość
jeśli to dziewczyna jest młodsza od faceta to każda różnica wieku jest dopuszczalna.

Gość gość
Kazda to bez przesady. Nie jest fajnie przytulać się i kochać z facetem który jest z 20 lat starszy I wyglada jak nasz ojciec. Nie wyobrazam sobie tego a Sa zwiazki z roznica nawet ponad 30 lat...

Gość gość
Ja mam 30 l, moj pratner 41. Nie wyobrazam sobie zostawic go z powodu roznicy wieku.

Gość gość
Miedzy nami jest 18 lat różnicy... Wg moich kolezanek to za duzo, wg mnie nie. Dla mnie zbyt duza roznica to byłoby 25 lat i wiecej Ja mam 27, on 45...

Gość gość
11 lat to ok. Znam takie pary. Srednio sobie wyobrażam 17 lat różnicy. Kobieta bedzie miała 35 lat i ma swoje potrzeby a on...pan po 50 zero

Gość gość
10 lat to jeszcze nie jest az tak duza roznica. 15, 20 lat roznicy i wiecej to juz sporo, ale do zaakceptowania. 30 lat roznicy to juz przesada

Gość gość
10:22- srio myslisz ,ze pan po 50-tce juz nie ma potrzeb? Mój ma 45 i ma duzo energii w lozku i zadnych problemow

Gość gość
dla mnie max to 10 lat i to już jest naprawdę dużo, na więcej bym nie poszła w życiu

Gość gość
Ja mam 26 on 35 jestesmy razem 5 lat.roznica 9lat.niby ok ale czasem widze pewne roznice i czasem sie zastanawiam czy to jednak nieza duzo

Gość gość
Moja siostra ma 15 lat a jej chłopak 26 i bardzo dobrze się ze sobą czują i pasują do siebie. Wg mnie nie ważne o ile facet jest starszy.

Gość gość
Ma 45 i nie wiesz co będzie za 5 -10 lat

Gość gość
Kiedy zastanawianie sie czy 9,10 czy ileś lat to jednak za dużo?

Gość gość
Kobieta może być mlodsza i to jest ok?a mężczyzna już nie????co za koltunstwo.