Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tania pielegnacja pupy. Czego uzywacie i co lubicie?

Polecane posty

Gość gość
Pieluchy Babydream Premium lub Active na przemian, chustki Babydraam turkusowe Waschlappen, puder Babydream, to tyle.

Gość gość
mleko matki z piersi, wspaniały kosmetyk i lekarstwo -działa lepiej niż wszystkie apteczne mikstury.

Gość gość
Oliwa z oliwek i nigdy nic innego. Nie zdarzyło się ani razu mojej córce odparzyć, a często długo była w zasikanej pielusze a odpieluchowanie osiągnęłyśmy gdy miała 2,5 roku.

Gość gość
Linomag z aptecznych najlepszy. Teraz jak dziecek jest starszy smaruje najczesciej olejem kokosowym.

Gość gość
Duży sudocrem starcza na pół roku , pieluchy dada , fitti , jakieś inne , czasem pampers z promocji . W ciąży uzbierałam kilka paczek pampers po promocyjnych cenach , miałam na pierwsze 3 miesiące . Chusteczki nawilżane też na promocji większe opakowanie lub 2pack , na zmianę waciki i woda z mydłem .

Gość gość
Ja kupuję pieluchy w promocjach - różne, co się akurat trafi, bo moje dziecko nie ma żadnych uczuleń. Kosmetyków prawdę mówiąc w ciągu dnia nie używam, tylko na noc smaruje niebieskim kremem babydream. Chusteczki kupuje różowe babydream w czteropakach, ale po kupie myję wodą. To nawet nie chodzi o oszczędność tylko o zdrowy rozsądek w używaniu kosmetyków.

Gość gość
woda + mydło = pielegnacja zadne chusteczki, pieluchy i kremidła nie sa tak wazne jak to co powyzej, reszta to dodatki. zacznijcie myć dzieci a nie tylko smarowac smarowac smarowac...

Gość gość
Do goscia z 23:36 Zielony Linomag (krem) ma kwas borowy w skladzie, ktory jest mega szkodliwy dla dzieci. Przerzuc sie na czerwony (masc)!

Gość gość
Nie wierze, ze za kazdym razem uzywasz wody z mydlem. Ja tez w domu uzywam tetry z otulaczem i platkow lub reczniczkow z woda z olejkiem (mydlo i woda po kazdym przewijaniu sciaga i wysusza skore), ale jak wychodze to mam normalne pieluchy i chustki. A po tym mydle i wodzie to raczej na pewno smarujesz dziecko, bo skora sucha i ciagnie.

Gość gość
Możesz dać do wody kilka kropel oliwki , jak mam czas to woda z mydłem a jak nie , np. w nocy to chusteczkami .

Gość gość
Ciepła woda do mycia przy zmianie pieluchy, wyłącznie pampersy i zwykła wazelina, czasami mąka ziemniaczana.

Gość gość
Do gościa z 13:08 jest linomag zielony i jest też linoderm plus czerwony i zie o ny i onr nadaja się fla dzieci, natomiast linomag w tubie z czerwoną nakrętka jest z kwasem borowym

Gość gość
jak jestem w domu to po kazdej kupie corka jest myta w wannie. nie za kazdym razem ale smaruje ją kremem z firmy ZIAJA dokladnie ZIAJKA (koszt ok 3-4 zł), ale pozwalam tez skorze oddychac, nie dajemy krmeu jak nie trzeba, jak ja casem w nocy odparzy czy gdzies na spacerze, to wtedy daje sudocrem, zazwyczaj po1-2 smarowaniach przechodzi. corka nie chce byc wycierana chusteczkami (ma 2lata) sama chce zeby ja umyc. po siusianiu wycieram mokra chusteczka. prysznic ma codzinnie rano i wieczorem.

Gość gość
A tak przepraszam, masz racje - Linomag w tubie czerwonej jest z kwasem, a nie w zielonej. A te w czerwonych i zielonych sloikach sie nazywaja Linoderm a nie Linomag. Dawno nie uzywalam i bylam pewna, ze to masc zawsze byla w czerwonej, a krem w zielonej, a nie na odwrot, ale juz sprawdzilam w necie, takze przepraszam za zamieszanie. Masc jest bardzo dobra - sklad jak w eko kosmetyku. Nie mozna sie do niczego przyczepic, moze poza jedynie wazelina (jako pochodna ropy naft.)

Gość gość
Linodermy mają gorszy skład od Linomagu w maści.

Gość gość
Ja przywiozłam jakiś czas temu z NL puder z odkręcanym wieczkiem do uzupełniania i przesypuje sobie do niego skrobię ziemniaczaną z olejkiem eterycznym i mam super zdrowa zapachowa zasypke :)

Gość gość
Jak ja bym dziecku robila prysznic 2x dziennie, to by wkolo chodzilo usmarkane. Jakos srednio chce mi sie wierzyc w takie posty. Chyba ze ktos mieszka w Kaliforni. Ja mieszkam w Polsce, w domu, a nie TBS-ie z nieograniczonym ogrzewaniem z elektrocieplowni, wiec temp mam okolo 18-20, a nie 25. Rozumiem wymyc na noc i pod koldre, ale rano to by sie tylko wychlodzilo. Co innego sam tylek po jakims rozwolnieniu, ale nie cale cialo (poza latem, kiedy ogolnie jest cieplo i nie ma tylu infekcji co teraz).

Gość gość
Ciepła woda (bez mydła! mowa o niemowlaku), krem babydream i pieluchy dada. Poza domem chusteczki netto.

Gość gość
gość dziś Jak ja bym dziecku robila prysznic 2x dziennie, to by wkolo chodzilo usmarkane.  Xxx Jaja sobie robisz. To na basen zimą też nie chodzicie ?

Gość gość
Nie, zimią nie chodzę z malym dzieckiem na basen i mysl sobie co chcesz. W zeszlym roku bylam zima na termach w Oravicy i wystarczylo, ze wracalam godzine autem do pensjonatu, a dzieciak 2 letni zapalenie oskrzeli mial na drugi dzien. Po kapieli sie trzeba wygrzac. A przeciez nie bedzie dziecko siedzialo do poludnia pod koldra. Na podworko tym bardziej nie poleci po prysznicu tak szybko, a zima po poludniu robi sie predko cimno i chlodno. Wole wymyc je na noc i wystarczy. Przed poludniem i w poludnie to lubie byc na spacerze, poki widno i jakies slonce mozna jeszcze dojrzec.

Gość Lilka85
Ja lubię chusteczki nawilżane Kindii i ich używam, szczególnie Skin Balance, które mają w składzie olejek migdałowy i wit. E. Cenowo bardzo dobrze wychodzą np. w wielopakach.

Gość gość
Nie używajcie chusteczek bo mają phenoxyetanol. Poczytajcie o tym. Lepiej czysta woda bez dodatków ew olej kokosowy, oliwa z oliwek.używam bawełnianych płatków które nawilżam woda jak obcieram dupke po kupce. A potem i tak pod kran.

Gość gość
Ja zawsze moje dzieciaczki myłam pod bieżącą wodą i smakowała oliwą bambino i wszystko było ok. Moja młoda brązową używa chusteczek, pudru i maleństwo ma ciągle odparzenia. Mówię żeby te chusteczki wyrzuciła, umyła dziecko, do pampersy włożyła tetrową pieluche i wymieniał po każdym siku, ale ona mądrzejsza... A dzidziuś cierpi przez głupią matkę.

Gość gość
Kiedyś sama używałam dla siebie chusteczek niemowlęcych i nigdy nie miałam takich podrażnień okolic intymnych jak wtedy. Same sobie podetrzyjcie szczególnie w okolicach błon śluzowych to zobaczycie jak piecze. I tym nacieracie nawet jednodniowe pupki. Syf i tyle.

Gość gość
Używałam od samego początku samej wody i bardzo delikatnych bawełnianych chusteczek. Efekt pupa była zwyczajnie wysuszona. Zaczęłam dodawać różne rzeczy typu oliwka, szare mydło, naturalne olejki i u mnie zwyczajnie się to nie sprawdziło. Mąka ziemniaczana itd. Dopiero jak zaczęłam korzystać z sudocream było znacznie lepiej. Dobra myjcie sobie dupę niemowlakowi wodą, ale nie gadajcie, że nie trzeba niczym smarować. Wiadomo zwłaszcza małe dziecko czasami przeleży nawet 15 minut w gównie. I skóra już reaguje na to. Trzeba znać umiar, ale po gównie zawsze powinno się czymś posmarować. A co do chusteczek to ja osobiście używam tych z rossmanna do higieny intymnej i są po prostu świetne. Niezastąpione w trakcie okresu, zrobienia wielkiej kupy jak np. nie możesz się umyć. I przestańcie pisać, że pieką. Dobra trochę napisałam to ironicznie, bo jak czytam te głupie baby co tylko woda z kranu, to mi się chce śmiać.