Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jezu, jaki ja jestem len

Polecane posty

Gość gość

Nie pracuje, bo nie mam możliwości - dziecko jest niepełnosprawne i dużo czasu spędzam na dojazdach na terapię i potem tez w domu sama z nim pracuję. Dawalam radę dopóki nie poszedł do przedszkola. Wstawal o 7.30 , śniadanie, zakupy, spacer, sprzątanie, obiad , drzemka i terapia, powrót praca w domu, jakieś wyjście ( plac zabaw, czy do znajomych, czy do rodziców) powrót kolacja kąpiel spanie. Teraz chodzi do prZedszkola. A ja wstaje o 13 myje się, piję kawę, maluje i po dziecko do przedszkola- bez obiadu, czasem zakupy, terapia, spacer itp. Jak można wstawać o 13? Potem w nocy nie umiem zasnąć i siedzę na necie

Gość gość
A co na to twój chłop?

Gość gość
Podłogi mam brudne, bo jak pół dnia pzrespie to nie mam kiedy sprzątać. Jedyne to pranie, naczynia do zmywarki, trochę ogarnąć, kurze, blaty a te podłogi mnie tak dobijaja, że aż rzucać się chce a nie umiem się zmusic żeby posprzątać. Myje rzadziej niż raz na tydzień, częściej co dwa. Niby zmiatam i odkurzanie ze dwa razy w tygodniu Ale i tak skarpetki brudne, już nie noszę białych wsYscy mamy ciemne

Gość gość
Jego wiecznie nie ma w domu, a jak jest nie zwraca uwagi. Z drugiej strony- nie schowa naczyń do zmywarki, nie wyniesie śmieci...kiedyś mi pomagał, ale jak kupiliśmy mieszkanie bliżej jego rodziców przestał- on tam u nich pracuje, i jakoś tak się składa, że im bliżej mieszkamy tym więcej czasu tam spedza

Gość gość
A ja mam energii za 3 wstaje 5.30 idę spać 0.00 i łapie życie garściami

Gość gość
A co? Ma siedzieć w chlewie z flejtuchem?

Gość gość
Mój maż to prosty chłop. Rolnik z zamiłowania. Także, wbrew obiegowej opinii, na polu jest duuuzo pracy nawet teraz z końcem października. Oprócz tego jeszcze inne rzeczy związane z działalnością teściów plus praca na etacie - takze, hmm nie wydaje mi się żeby uciekał przed żoną. Czasy mamy jakie mamy, mamy kredyt plus terapia dla dziecka. Wybór prosty- idę do pracy, ale zaniedbuje dziecko albo siedzę w domu i dbam o jego rozwój. Chodzi mi o to kurze, że miałam na wszystko czas, może nie było sterylnie, ale nie wstyd było jak ktoś wpadł niespodziewanie. Teraz, niby czasu więcej, a bałagan. Wracam z przedszkola jest 9- bo dojazd do innej dzielnicy, plus zakupy. Zamiast te 4 h sprzątać ja spie

Gość gość
mam tak samo autorko, ale ja mam depresję, dziś np. umyłam podłogę w dwóch pokojach i musiałam zrobić przerwę bo taka się czuję zmęczona jak nic nie robię czuję się jak skończony leń, a gdy usiłuję coś robić to po chwili jestem jak wypompowana, widzę w tym wszystkim bezsens, czuję się wypalona ledwie coś zrobię to zaraz i tak brudno, efektu nie widać a ja po 10 latach małżeństwa nie mam siły jak robot na okrągło sprzątać

Gość gość
ale wy lenie jestescie ta chociaz przyznaje ze jest leniem a tu nastepna zaslania sie depesja gowno nie depresja za robote nierobie sie weź życie jest piękniusie i zawsze w koło jest wesoło mi osobiscie usmiech z facjaty nie schodzi a takie lenie mnie rozjebuja nic zycia normalne mohery

Gość gość
ale mi pyta grzeje jest jak skała

Gość gość
nie miałaś do czynienia z depresją to g****o o niej wiesz nie masz pojęcia jakie myśli mogą być w głowie nie rozumiesz że dla kogoś problemem może być zwykłe ubranie się i wyjście z domu problemem staje się podjęcie najmniejszej decyzji, gdyu ogarnia Cię marazm taki ze nawet nie masz siły walczyć o swoje zdrowie i życie, gdy np. telefon by umówić się na wizytę u lekarza staje się czynnością ponad siły dziękuj Bogu, że nie masz pojęcia co to depresja

Gość gość
Nie, no ja myślę że to nie jest depresja- lenistwo połączone z brakiem planowania, motywacji... Jak ma Był częściej w domu to obiad był porządny, taki bardziej czasochlonny i porządek był. Latem w sumie niewiele do sprzątania było, bo z dzieckiem ciągle na dworze albo na terapii. Już miałam taki okres, jak byłam w ciąży. Ino bym spała, potem jak straciłam jedną też - byłam na l4 i były komplikacje, i przytylam 10 kg. Taki charakter. Jak muszę coś zrobić to się zbieram i robię. Dzisiaj np.odmówiłam zajęcia syna, bo mam angine, w sumie temperatura już spadła Ale nawet gęby nie umiem otworzyć. Nooosz k***a moja doba ma 24 h jak wszystkich. Mój mąż do południa zrobi tysiąc rzeczy a ja gowno