Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla chłopczyka, Anthony

Polecane posty

Gość gość

Żeby miał start tu i tam, z drugiej strony żeby brzmiało podobnie po polsku i po angielsku. Co myślicie?

Gość gość
A co juz z Antoni to nie bedzie mial startu tak? Smieszna jestes.

Gość gość
Chodzi o to, że przez pierwsze 10 lat swojego życia będzie chodził do angielskiej szkoły.

Gość gość
Moj syna ma na imie Szymon a nie Simon i tez chodzi do angielskiej szkoly. Mieszka w UK od urodzenia.

Gość gość
How about no.. daj mu lepiej adam czy alex. Bardziej neutralne.

Gość gość
Wiem, że to żadna ujma, ale czy nie warto oszczędzić nauczycielom, kolegom, urzędnikom i w końcu dziecku dodatkowych uciążliwości? Są imiona, które brzmią w wymowie zupełnie identycznie, tylko zapisuje się je inaczej (np. Victor, Philip, Stephan, Robert, Hubert itp.).

Gość gość
Alex jako petty name od Alexander brzmi zupełnie w porządku. Dzięki, dobra duszo :) Na pewno wezmę pod rozwagę.

Gość gość
Macie jeszcze jakieś pomysły?

Gość gość
Nazwij go Mohammed, to jest teraz najpopularniejsze imie w UK. Z tym to nauczyciele napewno nie beda mieli problemow. http://www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/mohammed-najpopularniejszym-imieniem-w-wielkiej-brytanii,494325.html

Gość gość
Wiem, wiem, mieszkam tu :) Mohhamed i Mohhamad, może nie są najpopularniejszymi imionami, ale według statystyk z początku tego roku, są bardzo wysoko na liście 100 najpopularniejszch imion, chyba w pierwszej dwudziestce. Myślałam jeszcze o 'Gabriel', jest dosyć nietuzinkowe na Wyspach, ale niestety wśród polactwa się rozmnożyło.