Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przekłuła mojemu dziecku uszy bez mojej zgody

Polecane posty

Gość gość

Chyba zaraz zabiję matkę mojego partnera. Nasza opiekunka zachorowała, więc byłam zmuszona prosić H. o opiekę nad naszą 16 miesięczną córką. W środę i wczoraj wszystko było dobrze, więc nie martwiłam się jakoś szczególnie. Dziś wcześniej skończyłam pracę, a ona z uśmiechem od ucha do ucha pokazuje mi A. z kolczykami. Jeszcze twierdzi, że ona sama chciała! Jak dziecko które mówi ok.30 słów może zażyczyć sobie kolczyki?? A jak dorwę tę idiotkę, która przekłuła dziecku uszy bez obecności rodzica zabiję chyba. H.oczywiście obrazona, bo ona chciała dobrze, kolczyki to nic złego, wszystkie dziewczynki mają, a ja jestem niewdzięczna. No rzeczywiście mam jej za co dziękować. Może następnym razem tatuaz jej zrobi ?????

Gość gość
Wiesz, że możesz zakład kosmetyczny podać do sądu? Oni muszą mieć zgodę pisemną rodzica/opiekuna prawnego na takie coś.

Gość gość
Podac do sadu - skarga o nieprawne przywlaszczenie sobie wladzy rodzicielskiej i nieprawne wyrazenie zgody na zabieg. A tam gdzie to zrobili -nie musiala podpisac zgody i wylegitymowac sie jako matka czy prawna opiekunka ?

Gość gość
Tak, wiem o tym, tylko że matka partnera nie chce mi powiedzieć, gdzie to zrobiła.

Gość gość
Może sama? Dawniej tak robili :p

Gość gość
No właśnie ona teraz nie chce powiedzieć, gdzie to zrobiła. Jestem bardzo zła, wściekła. Ciekawe co jej syn na to wszystko powie. O matko

Gość gość
Twierdziła, że kosmetyczki, ale cholera ją wie.

Gość gość
His infernal a co to ma wspólnego z tematem? ???

Gość gość
Musiała swoje 3 grosze wtrącić

Gość gość
Ty chyba jesteś nienormalna jak i moja "teściowa"

Gość gość
Zgodę na to wydaje rodzic! Poza tym 16 miesieczne dziecko raczej nie wyrazi takiej chęci

Gość kalinka33l
Nie robi sie takich rzeczy bez zgody rodziców!! Ja bym chyba szalu dostała jakby mi babcia taki numer odwaliła .

Gość gość
him, odróżniasz słowo "przekłuć" od "przekuć" ? Bo wygląda na to, że nie, a to są dwa różne słowa i znaczenia :P

Gość gość
Moja mama też ciągle gada, że mojej córce kolczyki założy, a mała ma 20 miesięcy. Jakaś obsesja. Mi samej przekłuła uszy jak miałam 5 lat. Ale pamiętam, że chciałam. Rozumiem co czujesz bo mnie aż krew zalewa na samą myśl, że moje dziecko mogłoby coś takiego mieć zrobione bez mojej zgody... Moja mama to nawet kolczyki złote małej na roczek juz kupiła... Eh szkoda słów. A teściowa nie pomyślała, że teraz dziecko będzie płakało zanim to się zagoi? Albo wyrwie to sobie z uszu?

Gość gość
Ja zagroziłam, ze młody (15 mcy) więcej nie pójdzie na spacer z dziadkiem za podanie czekoladki. Nie wiem czym by się skończyło u nas coś takiego. Wymus podanie adresu kosmetyczki. Jak można podejmować takie decyzje bez kosultacji z rodzicami dziecka? Kurczę....

Gość gość
Właśnie rozmawiałam z partnerem ma porozmawiać z matką. Chyba jej zaraz zrobię kolczyka w intymnym miejscu.

Gość gość
Twój mąż niech zagada do h ze bardzo się cieszy ze córka ma ładnie przebite uszka i niech zapyta w jakim salonie to zrobiła bo chce polecić koledze z pracy bo jego córka tez chce i juz jak to nie zadziała podaj h do sądu

Gość gość
Baba po prostu przesadzila - nie ma o czym gadac, po prostu od razu na policje i oficjalnie zaskarzyc. Szczeka jej opadnie, gdy mundurowy oficjalnie przyjdzie i zacznie ja wypytywac, ewypelniac papiery, itp.

Gość gość
o czym Wy mówicie? wymuś w którym salonie przebiła? I co? Autorka pójdzie i nakrzyczy na kosmetyczkę? Co to zmieni? Ja byłam z córką przebić jej uszy jak miała 3 lata i zapewniam Was, że nikt mnie nie zapytał kim dla dziecka jestem. A przecież problemem nie jest kosmetyczka tylko skandaliczne zachowanie teściowej!! Autorko rozumiem Twoje oburzenie, ale może lepiej niech mąż porozmawia z matką na ten temat. Bo jak Ty jej wygarniesz w złości to się obrazi do grobowej deski

Gość gość
zabiłabym.. Powiem wam ze jak czasem czytam co wy tu piszecie co dziadkowie robią z dziećmi to się wczuwam myśle jak bym ochrzaniła moich teściów a potem sobie mówie "nie nakręcaj sie, oni takich rzeczy nie zrobią" :) Ja uważam że najlepszą nauczką dla teściowej było by gdyby mąż ją porządnie ochrzanił, to ją bardziej dotknie a ciebie oleje.. ps ja bym sie tam wyrzyła na kosmetyczce żeby sie lepiej poczuc :)

Gość gość
15:05 ty rozumujesz logicznie ?

Gość gość
Niech Twój paretner sposobem się dowie gdzie to zrobiła. Nie zakładaj dziecku kolczyków, niech się dziurki zarastają. Zgłoś matkę partnera na policję, serio. Jak puścisz jej to płazem to jeszcze nie jeden podobny numer Ci wywinie. Bez zgody matki, to można bluzkę kuoić dziecku, ale nie wykonywać zabieg kosmetyczny.

Gość gość
Mój partner chce to zgłosić na policję, żeby dać matce nauczkę.

Gość gość
Koniecznie musisz się dowiedzieć gdzie to zrobiła, niech Twój partnet Ci w tym pomoże. I zrób im taką awanturę, na jaką zasługują!

Gość gość
Jeśli on chce zgłosiś, to nad czym Ty się zastanawiasz? Obrazi się na 3 miesiące, ale więcej nie zrobi nic na własną rękę, Takie zachowania ucina się w zarodku.

Gość gość
Masakra... i kto? oczywiscie tesciowa. One naprawde powinny miec sadowy nakaz zblizania sie do wnukow narzucany od razu kazdej z gory hehe :D

Gość gość
Bo znowu jego siostra będzie mówić, że mące im w rodzinie. Mój partner jeszcze bardziej zły niż ja. I weź tu dziecko z babcią zostaw :(.

Gość gość
Całe szczęście że wasze mamusie są "takie qrwa idealne" :)