Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MYCHA895

Co robić? Oświadczyny... i nic

Polecane posty

Jestem z moim facetem od ponad 5 lat. 3 lata temu oświadczył mi się - sam z siebie, nie naciskałam i nie wymuszałam nic. Oczywiście nie zrobilismy tak, jak się powinno - nie polecielismy od razu ustalić terminu. I tak mineło 3 lata. Teraz co o tym wspomne, to on odpowiada, że chce slubu i AKURAT miał mnie wziąć do księdza w nasza rocznice, a to w święta, a to w walentynki...a to w moje urodziny...ale tak jakbym go ubiegla z pytaniem... i znowu mija jakiś czas. I jest znowu to samo... doszlismy razem do wniosku, że chyba zdecydujemy się tylko na cywilny z róznych rzyczyn. On mówi, że chce się ze mną pobrać... ale z drugiej strony ciągle nie mamy ustalonej od 3 lat daty. Mam 26 lat - mówi , że chce miec dzieci ze mną, załozyc rodzine... ale kiedy? Jak będę grubo po 30tce? Co o tym myslicie? Co powinnam zrobić? Dać spokój z tym tematem? Rozejśc się? Tylko jak sie rozejść jak się kochamy... i niema jakiś innych problemów miedzy nami. Tylko ta sytuacja jest taka dziwna, bo wielu młodszych znajomych juz dawno po słowie i po ślubie.

Gość gość
Jesteście dorośli, usiądźcie, porozmawiajcie o wszystkim szczerze i otwarcie, bez podchodów o ślubie... Po czym załatwcie wszystkie sprawy potrzebne do uzyskania ślubu cywilnego. Nie ma co licytować się z tym okresem po słowie. Jeśli się kochacie i macie taką wolę to pozostaje jakieś urzędowe uznanie Waszego szczęścia :)

Też mam takie podejscie jak ty...tylko gdzieś tam w mojej głowie ciągle mam jednak inną wizje tego wszystkiego - nie wiem czemu. Że to powinno byc jak w bajce, ze on sie oświadcza i potem jak przychodzi moment to idzie i zabiera mnie do urzedu... wybieramy obraczki i zawieramy związek. I troche mnie to szczerze upokorzyło, ze musiałam po tak długim czasie sie upomnieć o jakies dalsze działania... i to nawet nic nie dało, bo nadeszła codziennośc. I własnie tego nie rozumiem, bo są kobiety które wymuszaja itp...a ja starałam sie aby wszystko było jak nalezy, na spokojnie, z dystansem..a i tak juz po wielu rozmowach na spokojnie - nic.

Gość gość
za bardzo się z nim cackasz faceta się o zdanie nie pyta tylko mu się oświadcza że w tym dniu i o tej godzinie idziecie do księdza aby ustalić kiedy ślub i koniec

Tak? :) A ja bym chyba do konca życia sie zastanawiała czy go nie przymusiłam! chociaz...czasem mówia ze facet sie sam nie odmysli... ze jemu trzeba prosto z mostu...??

Gość gość
nie musisz prosto z mostu - on dobrze wie czego chce i wie również czego nie chce - ślubu z tobą akurat nie chce...

Tak myslisz? Wiec dlaczego nie powie? A wrecz przeciwnie w rozmowach chce i tak dalej... Przeciez mogłby powiedziec i bysmy sie rozeszli jak cywilizowani ludzie... ?

Gość gość
moze jeszcze nie dorosl do slubu :)

Gość gość pierwszy
Mycha, ja Ciebie rozumiem, takie bajkowe podejście jest właśnie takie "poprawne" Tak być powinno. Ale wiadomo, że życie to nie bajka i trzeba patrzeć trochę chłodniej na te wspaniałe opowieści o rycerzach i białych koniach. Mówię Ci, żebyście usiedli pewnego dnia, porozmawiali tak bardzo szczerze o Waszej przyszłości i podjęli konkretne kroki. Bo nie ma co wodzić się dłużej za nos skoro obaj tego chcecie... Życzę szczęścia :)

Gość gość
MYCHA895 dziś Tak myslisz? Wiec dlaczego nie powie? A wrecz przeciwnie w rozmowach chce i tak dalej... Przeciez mogłby powiedziec i bysmy sie rozeszli jak cywilizowani ludzie... ? xxx to jeszcze nie zauważyłaś że ludzie co innego mówią a co innego robią? ile masz lat, 13? po co ma ci mówić że się nie chce żenić - żebyś mu nóg nie rozłożyła?

Gość gość
facet jest dorosły i ma swoje potrzeby - po co ma cię zrażać? - powie co chcesz usłyszeć i bzykanie bez wysiłku i za darmo gotowe jak spotka tę właściwą to ożeni się w pół roku!