Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widujecie na ulicach gotki?

Polecane posty

Gość gość
Do tego pana wyżej - nikt nie płacze, gdyby płakali to ubieraliby się tak jak ci metale którzy na starość rezygnują ze swojego starego stylu.

Gość gość
Nic by przecież Ci nie groziło, tylko co najwyżej jemu. Zresztą i tak np. na takim CP, ograniczało się to najczęściej do agresji słownej, której i tak byś w stosunku do własnej osoby nie uświadczyła. Po drugie, z wszystkich gotek jakie znałem, a znałem ich sporo, klimat trzyma tylko jedna (nota bene, moja dobra koleżanka, która niestety nie mieszka już w Polsce:(), ale to nie ma z tym nic wspólnego. Chodzi jedynie o to, że środowisko gotyckie, bez względu na płeć, częściej rezygnuje ze swojego stylu, niż metalowcy. Pisząc, że co poniektórzy płaczą w necie, że są wyśmiewani, nie miałem na myśli tylko gotów, a ogólnie ludzi słabszych psychicznie.

Gość gość
Czyli mnie też, bo nie stałabym jak idiotka patrząc jak robią coś mojemu koledze, nie żartuj sobie. Powiem Ci, że mnie czasem też zaczepiają, ale zazwyczaj są to grupki. Dlatego myślę, że taką "agresją słowną" pałają się tylko ofiary losu. Więc już ja dobrze wiem jak to wyglądało ;) Co do rezygnacji ze stylu - jest on czasochłonny. Do tego wiele miejsc pracy krzywo patrzy na jakiekolwiek przejawy indywidualizmu i ludziom się odechciewa jak po swojemu mogą ubierać się tylko w weekendy.

Gość gość
Tylko ta agresja słowna padała z obu stron, a nie tylko z jednej, a fizyczna już raczej z jednej. Gotom często przeszkadzała obecność metalowców, dlatego dochodziło do agresji słownej, a nawet fizycznej, ale to temat rzeka. Na co dzień, to goci byli wyśmiewani i to nie tylko przez metalowców. Byli też nazywani ci/otami i pedałami, ze względu na wygląd.

Gość gość
i dziwisz się, że odpyskowywali na to? Poza tym przerysowany wygląd metali z grzywką jak iron maiden był równie "c***owaty".

Gość gość
Nie dziwię się, tylko goci mieli jakieś dziwne jazdy w stylu, że ktoś przyjeżdża tam po to, by wyrwać gotki, które należą się tylko im i nikomu więcej. Część jeździła zrobić zadymę, część zobaczyć, jak to wygląda, byli też tacy, którzy przyjechali po to, by zaliczyć gotkę i im się to udawało, oraz tacy, którzy przyjechali dla punktu 1 i 3. Dla mnie takie jeżdżenie jest po prost bez sensu, zwłaszcza jeśli chodzi o punkty 1 i 3. Jak ktoś chce komuś dać po mordzie, czy zaliczyć jakąś pannę, to może to zrobić na miejscu (fakt faktem, też robili), zamiast marnować kasę na dojazd.

Gość gość
w takim razie mięli rację - zakłądali, że ci ludzie przyjechali tam zrobić zadymę i zaczepiać kobiety. Sam przyznałeś, że tak właśnie robili. Poza tym to było dawno, od tego czasu dużo się zmieniło.

Gość gość
Na szczęście się zmieniło, bo to nie miało w ogóle sensu. O ile walki między subkulturami w latach 90-tych, to jest coś, co się wspomina z lekkim dystansem, bo po prostu pokolenia urodzone do połowy lat 80-tych, były twardsze, tak to jeżdżenie na CP dla punktów 1 i 3 nie miało żadnego sensu, dlatego nigdy tam nie byłem. Miałem jechać w zeszłym roku, bo był Pandemonium, Hazael i Christ Agony, ale nie pojechałem, bo wybrałem Nunslaughter w Szczecinie.

Gość gość
Wśród gotów oczywiście tez byli tacy, którzy oprócz koncertów, jeździli tam po to, by zaliczyć jakąś gotkę.

Gość gość
poza tym to była hipokryzja ataktować jedną subkulturę kiedy dla osób postronnych podobnie się do nich wygląda :P

Gość gość
na festiwalach zawsze są osoby które jadą zaliczyć (to się tyczy również kobiet), więc co Cię w tym dziwi?

Gość Die Nacht
Mi się gotki bardzo podobają. Są śliczne :)

Gość gość
Ja jestem dziewczyną i jakoś grupa panów chciała mnie kiedyś pobić za wygląd (czarna sukienka letnia). Dresy są ogólnie baaardzo honorowe i panowie nabuzowani testosteronem tacy taktowni.

Gość gość
mnie głównie zaczepiają o makijaż, ale rozumiem skąd to się bierze. Chociaż nie zmienia to faktu, że tak zachowują się idioci.

Gość gość
21:58 jak ta sytuacja wygladała?

Gość gość
up

Gość gość
a propos inteakcji między metalami i gotami - zabrałam kiedyś metala na koncert gotycki i był trochę wystaraszony :D

Według mnie ten koles powinien wykładać metal uniwersytecie :P Zwykle nie lubie takich wykładów, ale to wysłuchałam z ciekawością od początku do końca, podoba mi się jego głos i sposób opowiadania.

Gość gość
podobno gdzies w uk wykladaja metal na uniwerku, moze koles powinien sprobowac :P

cięzko znaleźc jakieś fajne vlogi o metalu, większość z nich jest tworzona przez dzieciaki które walą banały i nie znają się na niczym :P ten pan mnie pozytywnie zaskoczył. Ciekawa jestem co powie o tym nasz pan adidasowy, licze na długi wywód :P

Gość gość
szczerze mówiac to ja nie rozumiem az takiej fascynacji muzyka :P

Gość gość
Jako że treść uznaje za spam, muszę podzielić wypowiedź, a zaraz powinienem wychodzić. "poza tym to była hipokryzja ataktować jedną subkulturę kiedy dla osób postronnych podobnie się do nich wygląda :P" Nie powiedziałbym, że podobnie. Poza tym, kiedyś metalowcy napi/erdalali się nawet między sobą i nikogo nie dziwił fakt, że subkultury napi/erdalały się między sobą. Goci akurat widoczni zaczęli być w Polsce dopiero pod koniec lat 90-tych, mimo iż wcześniej w Trójce była audycja Tomka Beksińskiego, w której puszczał FOTN, Bauhaus, Siouxsie, The Cure, TSOM, DCD itp. "na festiwalach zawsze są osoby które jadą zaliczyć (to się tyczy również kobiet), więc co Cię w tym dziwi?" Nie dziwi, tylko ty widzisz jedną stronę. "a propos inteakcji między metalami i gotami - zabrałam kiedyś metala na koncert gotycki i był trochę wystaraszony :D" Wystraszony? Dziwne, bo przecież goci są niegroźni. To najczęściej jednostrzałowcy, których nawet szkoda bić.

Gość gość
Część 2 "Co sądzisz o wykładzie tego kolesia?" Bardzo dobry wykład, tylko pozwolę sobie zauważyć, że Raven nie jest mało znanym zespołem, jak twierdzi autor vloga, tylko jednym z najbardziej znanych zespołów NWOBHM. Z zespołów NWOBHM mających wpływ na ekstremalny Metal, warto też wymienić Atomkraft.

Gość gość
Ty tylko o n*******laniu myslisz? Gorzej niz ameba.... Wystraszony to bylo wyolbrzymienie, po prostu nigdy nie byl i troche sie nieswojo czul. Akurat ten facet jest cywilizowany i z nikim sie nie n*******la jak nacpany szczeniak.

Gość gość
I tak, goci i metale wygladaja podobnie, zwlaszcza w codziennym wydaniu. A juz styl harleyowcow i gotow bardzo sie przenika

Gość gość
Nie mogę przekleić o tym, że Discharge, nie jest aż tak mało znany, oraz o tym, że Amebix miał większy wpływ na Crust, niż jakikolwiek podgatunek Metalu, czy o wpływie szwedzkiego D-Beat na szwedzki Death Metal, ale uznaje za spam.:o Część 3 Generalnie świetne wprowadzenie do tematu i ogólnie vlog o wiele lepszy od beznadziejnego dokumentu Sama Dunna "Metal: A Headbanger's Journey". Gość gdyby gość miał takie możliwości, jak Sam Dunn, stworzyłby prawdopodobnie najlepszy dokument o Metalu, czego z całego serca mu życzę i czekam z niecierpliwością na zapowiadany vlog o pierwszej fali BM, oraz o Doom/Stoner/Sludge. "cięzko znaleźc jakieś fajne vlogi o metalu" Tylko ciężko? Ja bym powiedział że bardzo ciężko. "większość z nich jest tworzona przez dzieciaki które walą banały i nie znają się na niczym :P" Dokładnie! "ten pan mnie pozytywnie zaskoczył." Nie tylko Ciebie.

Gość gość
"A juz styl harleyowcow i gotow bardzo sie przenika" Tego bym nie powiedział. "Ty tylko o n*******laniu myslisz?" Skąd tak wnioskujesz? Po prostu kiedyś było tak, a nie inaczej i deklarując przynależność do jakiejś subkultury, trzeba było się liczyć, że można dostać po mordzie, a nie płakać, jak to mają w zwyczaju goci. A wiesz, że nawet niektóre gotki uważają gotów za ci/oty? "Wystraszony to bylo wyolbrzymienie, po prostu nigdy nie byl i troche sie nieswojo czul." Czyli po prostu czuł się nieswojo, a to dwie różne rzeczy. "A juz styl harleyowcow i gotow bardzo sie przenika" Tego bym nie powiedział. Trzymajcie się!

Gość gość
Tez dlatego to byl zart. I tak, styl harleyowcow bardzo przenika sie ze stylem gotow, zwlaszcza jezeli chodzino akcesoria. tylko, ze ty chyba nie wiesz jak goci sie ubieraja. I wiesz, ze wsord gotek tez sa tepe strzaly z inteligencja pantofelka? To te od tych ciot.

Gość gość
"I tak, goci i metale wygladaja podobnie, zwlaszcza w codziennym wydaniu." Dla osób postronnych często tak (chociaż obecnie już raczej potrafią odróżnić) i właśnie m.in. to mylenie jednych z drugimi, było/jest przyczyną nienawiści. "I tak, styl harleyowcow bardzo przenika sie ze stylem gotow, zwlaszcza jezeli chodzino akcesoria." Chciałem napisać coś szyderczego na ten temat, ale się powstrzymałem. Goci raczej nie noszą skórzanych kamizelek z naszywkami MC, ani harleyowcy cyberloxów, masek itp.;) "tylko, ze ty chyba nie wiesz jak goci sie ubieraja." Wiem. W Polsce dominuje raczej wygląd pedałkowatego gota z wymalowanymi na czarno oczami, ustami i paznokciami, oraz cyber. Oldschoolowi goci, których zapewne masz na myśli, zaczęli się pojawiać dopiero z upowszechnieniem się internetu. Wcześniej nie byli tak widoczni, chociaż nadal za bardzo nie są. Niby deklarują wręcz nienawiść do opisanych wcześniej, za to, że wyglądają jak wyglądają i mienią się gotami, ale najczęściej kończy się ona na wpisach w internecie. "To te od tych ciot." Dla jasności, wspomniana stronę wcześniej koleżanka, się do nich nie zalicza. Co więcej, kiedyś broniła zaciekle swoich koleżanek gotek, o których wyglądzie, wyraziłem negatywną opinię.