Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość Mamarta
U mnie 7 tydzień z om, ale mam długie cykle, toteż w rzeczywistości zapewne ciąża jest młodsza. Dlatego zdecydowałyśmy o bad za tydzień, dziś wizyta była tańsza. ;) Chociaż w pierwszej robiłam usg chyba w 6tc i było widać zarodek. Ale teraz jestem u innej pani dr, którą uwielbiam, więc jej zaufam.:) Dziś zrobiłam betę, czekam na wynik. Objawy są albo ich nie ma, każda z nas jest inna i każda ciąża tej samej kobiety też przebiega inaczej, nie ma reguły. :)

Gość Asiorrr
Niby potroila A jednak nadal niska...

Gość muusia
To ja mam 36.6 i mnie to martwi

Gość Claudiie90
Dziewczyny... ile dni po owulacji można już zrobić betę? :>

Gość Asiorrr
Najlepiej po 14 dniach ale można już po 10

Gość Asiorrr
Zastanawiam się cY powiedzieć męŻowi czy nie... chciałam mu powiedzieć kiedy już będę wiedzieć na pewno żeby nie robić mu nadzieję ale z drugiej strony to chciała bym się z nim tym podzielić :-)

Gość RZSowa mama
Ja też się dopisuję: Airina___23___1___ 29.07.2016 Justa225____25___2___30.07.2016 gosc1981____31___2___02.08.2016 Ewelinaa111__26___2___02.08.2016 Janka55____22___1___03.08.2016 Jadziulka____26___1__07.08.2016 Taka sytuacja28___1___07.08.2015 SzelmaDe___28___2___09.08.2016 Reox_______34___3____02.08.2015 paczekzbudyniem___28___1___13.08.2016 RZSowa mama____33___2___09.08.2016 Termin z pewnością będzie inny. Ten jest z 30dniowego cyklu a ja miałam nieregularne 40 dniowe nawet dlatego ostatnio byłam na luteinie. We wrześniu trafiłam do lekarza z 43dniowym cylkem. Gin dał luteinę. @ się pojawiła. Po 23 dniach następna. A w listopadzie po luteinie w 27 dc zrobiła test - negatywny a na drugi dzień pijawiła się @ - kilka dni bardzo delikatnego plamienia. Ale piersi też się powiększały więc 3 grudnia zrobiła test-pozytywny. Airina ja też mam bóle jajników przy kichaniu. Ale miewałam tak zanim zaszłam więc nie łączę tego z ciążę. Asica, nie pracuję w sł€żbach w pełnym znaczeniu tych słów. Pracuję w prywatnej firmie gdzie mamy flotę samochodową.

Gość RZSowa mama
Asiorr ja mojemu też miałam powiedzieć w mikołajki ale nie wytrzymałam i powiedziałam dzień wcześniej.

Gość Asiorrr
RZSowa mama ale i Ciebie to pewna sprawa :-) ja dzwoniłam właśnie do położnej i mówiła że to na 99proc ciąża i żeby powtórzyć betę we wtorek to powinno być już wszystko jasne. U mnie wogole te normy są całkowicie inne niż wszędzie piszą...

Cześć.. przybywa nas tutaj coraz więcej :) elka1185 - moje objawy to bolące piersi i bóle podbrzusza i ogromna senność... ale akurat bóle podbrzusza to chyba objaw średni bo moja gin dała mi od razu duphaston na to. Muszę przyznać ze drugi dzień biorę i jest ulga. Ogólnie mam niskie ciśnienie 100/60 więc chodzę jak zombie, śpię do 11. Ze względu na problem ze skórą i bóle podbrzusza zdecydowałam się na to, że będę od początku na zwolnieniu, nic przyjemnego drapać się po całym ciele w pracy....;/ (w ciąży nie można brać leków antyhistaminowych...) Dostałam jakieś propozycje maści, kremów od dermatolog - oby któryś pomógł, w ostateczności mam smarować się kremem ze sterydami, albo od 2 trymestru zacząć brać loratadynę. Byłam 7/12/2015 na wizycie pełnej u gin, bo wczesnej samo usg było. Teraz widać, że pęcherzyk się powiększył i było widać żółtko w środku. Karta ciąży założona. Skierowanie na badania jest, kolejna wizyta 28.12 - już bym chciała być po :)

paczekzbudyniem Długie staranie w końcu przyniosły rezultat. Tym bardziej należą sie gratulacje :) Asiorrr Nie rozumiem dlaczego ciągle dopuszczasz do siebie myśl ze może to nie ciąża. Masz prawidłowy wzrost bety. Wiec możesz juz się cieszyć :) po prostu jesteś w bardzo wczesnej ciazy i dlatego wartości sa tak niskie.... Ciesz sie kochana bo masz powód:) Berni19943 Przykro mi :( trzymam kciuki za kolejny cykl. Jadziulka Współczuje ci tej chorób ostatnio o niej troszkę poczytałam. Powiedz mi skora swędzi cie od lekkiego dotyku czy jak to jest?

Gość gość
Asior a test tobilas? Ja zrobiłam jeszcze jeden bo schizuje ze to może przez przeziębienie tak mam. I brak wysokiej temp mnie martwi

Gość wyspacudow
Hej Ale fajnie że jest nas coraz więcej. Dziewczyny które tym razem niestety nie dołączą - nos do góry najważniejsza jest pogoda ducha i pozytywne myślenie! Trzymam kciuki. Dopiszcie mnie do listy? Nie mam jak na telefonie : mam 35 lat to moja druga ciąża a jestem z Krakowa. Ja jestem styrana jak koń po westernie dzisiaj. Wróciłam z pracy i brzuch boli. Idę jutro do giną tez sie nie mogę doczekać. Mam nadzieje ze kropka tam jest i spokojnie sobie rośnie. Dziewczyny jak zmienić ten nick z pomarańczy?

Gość Asiorrr
Justa225 wolę być mile zaskoczona niż znowu rozczarowana.

Gość Asiorrr
Gościu test robiłam również dzisiaj i wyszedł bardzo blady ale to bardzo. Nie musiałam patrZeć pod światło ale nie był też jakiś mega widocZny. No i ta druga kreska pojawiła się dopiero po 5 minutach No ale co się dziwić jak beta taka niska

Gość muusia
Asior to ja pytalam. A kiedy powinnaś dostać @?

Gość Ewelinaa111
Hej! :) ale tu sie dzieje coraz więcej przyszłych mam gratuluje!!! :) asior test pozytywny, beta tez potwierdza ciąże wiec teraz umów sie moze na wizytę, zeby ginekolog rozwiał Twoje watpliwości :) trzymam kciuki! :) wydaje mi sie, ze bedzie dobrze :) ja sie nie moge piątku doczekać... To bedzie pierwsza wizyta u ginekologa, wcześniej nie chcieli mnie umówić bo nic nie byłoby widać... Mam nadzieje ze zobaczę piękne serduszko...:) kto ma jutro wizytę? Justa? Airina? Rety tyle nas jest ze nie pamietam nickow wybaczcie. U mnie mdłości lekkie, piersi powiększone i brzuch rośnie hehe, nie wiem pewnie to wzdęcia ale zapiać sie w spodnie nie moge..

Gość muusia
Ewelina to w ktorym tyg jesteś? No raczej to wzdecia

Ja mam kochana jutro wizytę , Justa pytała na która na 17:20 :) Ewelina Ty tez masz jutro ?? Asior- gratulacje w rośnie mały bąbelek w Tobie !!:) Gratuluje wszystkim pozostałym :) u mnie przeziębienie dalej trwa ale myśle ze to końcówka tego choróbska ! Jestem ciekawa jutrzejszej wizyty :)

Gość Asiorrr
Airina oby nie dwa... bo bliźniaki już jedne mam :-D Muusia termin @ miałam 2 dni temu. Brzuch coś ciągnie nawet schylic się nie mogę A już nie mówię o kichaniu.... przy blizniakach nie miałam żadnych objawów ani dolegliwości w czasie całej ciąży A mówi się ze przy bliznietach objawy podwójne :-) jedynie kręgosłup bolał jak cholera no ale siła rzeczy inaczej być nie mogło

Dziewczyny dajcie znac jak będziecie juz po wizycie :) Ewelina ja tez mam wizytę w piatek :) i juz.sie doczekać nie mogę. Mi jako tako wzdęcia przeszły ale może dlatego ze przez ostatnie mdłości prawie.nic nie jadłam.... Asiorr A jak wspominasz pierwsze tygodnie po porodzie?miała jakąś pomoc czy sama dałaś rade?

Gość muusia
Airina i co bierzesz na przeziębienie?

Gość muusia
Asior to na ten sam dzień miałyśmy termin chyba tyle ze u mnie owi byla w tym cyklu wczesniej pare dni. Polozylam sie i strasznie dusi mnie kaszel:( Zeszlej nocy z trzy razy wstawalam i wychodziłam żeby małego nie obudzić i napic sie syropu. Chyba powiem juz dobranoc:)

Gość Asiorrr
Justi przez pierwsze kilka dni/tygodni młode cały czas spały i jadly więc pomóc nawet nie potrzebna. Kolek nie mieliśmy. Jak miały 2 Msc to przestały w nocy wołać o jedzenie dosłownie z dnia na dzień. A jesli chodzi o porod to rodzilam przez cc i baaardzo złe to wspomina... przez 3 dni byłam na Morfinie/ ketonalu i oxytocynie żeby mi się wszystko ładnie skurczylo A skurcze przez 3 dni miałam chyba co 5 min i tak potężne ze myslam że odlece. Przez następny tydzień chodziłam zgieta w pół bo tak bolało. Na szczęście przez ok 9 dni po cc byliśmy w szpitalu bo młode wczesniaki z 35tc. Ale muszę się pochwalić ze jak urodziłam o 14 to o 18 poszłam do młodych o własnych silach, bo były w inkubatorach, ale już nie wróciłam :-D pamiętam tylko ze osunelam się przy Inkubatorze Maksa A później obudziłam się w łóżku :-P jednak chęć zobaczenia dzieci była silniejsza niż bol

Muusia-Minus ciazy ze żadnych leków brać nie można wiec zostały mi domowe sposoby herbatki z lipy. Imbirem miód i duzo cytryny na katar sól morska albo inhalacje nad garnkiem na gardło syrop z cebuli i w aptece kupiłam tabletki do ssania dla ciężarnychgdyby nie to przeziębienie to byłoby bardzo dobrze:P no i jeszcze duzo czosnku :P miód mleko i czosnek ponoć dobre ale ja wole " wodzinke" myśle ze wiecie co to za specjał :P

Asiorrr- ja mam tez tendencje do bliźniaków :P a powiedz mi bo pyt wcześniej a nie wiem , jak są bliźniaki to jest jeden pęcherzyk czy dwa ? Powinny dwa ale ktoś mi mówił ze jak jednojajowe to z jednego temu pytam Ciebie bo ja jestem zielona w tym temacie :P

Gość butterfly82
Z wielką niepewnością ale piszę.. Z mężem od 5 lat staramy się o dziecko. Dwa lata temu rozpoczęliśmy na poważnie leczenie badania itp. Niestety wyniki były miażdżące.. azoospermia o podłożu genetycznym, leczenie nawet o 1% nie poprawiało wyników nasienia. Jedyna niewielka nadzieja to zdaniem lekarzy in vitro. Mieliśmy jedną próbę, niestety brak zapłodnienia przy kilku komórkach. Zostaliśmy skierowani na badania genetyczne, zapisano nas na... maj 2016 r. Poddałam się. Do maja postanowiłam nie myśleć (w miarę możliwości) o moim marzeniu. Miałam dość comiesiecznych oczekiwań i rozczarowań po wielokrotnej jednej kresce na teście.. W sobotę poryczałam sie jak bóbr na jakimś głupim filmie, wczoraj na reklamie. Dziś jest 8 grudnia. Rano zobaczyłam moje pierwsze 2 kreski w życiu.. I co..? Zamiast w pełni się cieszyć TYM CUDEM boję się.. bo dopiero teraz mogę coś stracić.. Mam nadzieje ze beta i usg potwierdzą wynik a z czasem i moje obawy znikną. Do osób starających się latami - natura czasem płata nam figle najważniejsze to się nie poddawać!

O widzę, że wy tutaj już zaraz wizyty u gina, a ja dopiero na 21 grudnia mam. Też bym już chciała coś więcej wiedzieć, no cóż- muszę czekać cierpliwie:) Też mnie dopadło przeziębienie, gardło boli i w nosie tak jakoś sucho. Trzeba będzie się przemęczyć :) Tak naprawdę dziś mam termin @. Trzeciego testu nie robiłam, wcześniej miałam dwie kreseczki ale takie delikatne. Pozdrawiam :)

Gość muusia
A ja schizyje zaś bo nie widzę śluzu. W aptece i rossmanie jest tez syrop na przeziębienie dla ciezarnych

Gość Asiorrr
Airina przy blizniakach dwujajowych są dwie komórki+ dwa plemniczki A zatem dwa zarodki Przy blizniakach jednojajowych z jednej zaplodnionej komórki następuje podział na dwa zarodki ale komórka nadaje pozostaje jedną ale z dwoma zarodkami. Ja już w 6tc wiedziałam że będą bliźniaki A w 12 wiedziałam na 99proc że to chłopczyk i dziewczynka. Powiedziałam wczoraj męŻowi :-D powiedział że będzie się cieszył dopiero jak Bedzie to na 100proc pewne. Rodzinie nic nie mowimy narazie. Wg OM wychodzi ze mam teraz 4t4d. A termin teoretycznie na 14 sierpnia wg kalkulatorów.