Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość gość Agnieszka
Sierpniowa ja to Ci trochę zazdroszczę, oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego że już tak czujesz maleństwo:) u mnie płeć jak się po prenatalnych okazało nie do końca jasna. Według usg w 13 tyg chłopak a według usg w 14 gdzie robione było na lepszym sprzęcie przez tę samą lekarkę powiedziała że nie jest pewna i ta pierwsza wersja płci mogła być na wyrost o nie zdziwi się jak na kolejnym usg okaże się że dziewczynka. No i nie wiem co będzie.

Gość gość
Kurczę coś nie mogę wkleić linka chodzi o skurcze braxtona hicksa

Gość RZSowa
Hej a nie myślałyście ze te nasze twarde brzuchy to wzdęcia?? Bo ja tez czasmi tak mam i ten brzuch jest wtedy taki troche większy i uczucie pełności jak gdyby jest. Też musze obgadać to z lekarzem ale dopiero w piątek. Dzidzie już czuj***ardzo ale jeszcze mi się nie wypycha. I te wszystkie ruchy są nisko poniżej pępka tam gdzie już prawie nie ma brzucha, dziwne. U mnie dziś 1 dzień 18ego tygodnia. Jeśli chodzi o ruchy dzidzi u sierpniowej to dziwne ze już czuje wypychanie ale jak widać jest to możliwe. Może szczupła, cienkoskórna:) jest a dzidzia może duża.

Gość gość
Taka mała uwaga: W piątek sierpniowa opisuje swoja ciąże i te ruchy i ze wizyta we wtorek i może wtedy płeć pozna a dziś pisze ze była u Gina w piątek i lekarka też widziała to wypychanie. Jakieś krętactwo tu widzę.

No w sumie to rozbierznosc jest. Rzosowa na kiedy masz termin? Mi się wydaje ze to nie wzdecie. Wzdecie odczuwam inaczej.

Gość sierpniowa mamusia
Cześć dziewczyny!:) Już tu ktoś pisze, że krętactwo:) Nie, nie krętactwo bo jaki bym miała w tym cel? Tym bardziej jakbym sama ruchów nie czuła to chyba bym się sama takimi głupotami nie nakręcała, także nie musicie się doszukiwać:) Moja pani dr idzie na urlop i przesunęli mi wizytę. Wiecie, to moja pierwsza ciąża i jestem straszna panikarą:( Moja pani dr chyba ma mnie już dosyć:p W 8 tygodniu zdarzyło mi się plamienie i panikowałam, że hej choć może wy już doświadczone wiecie, że to nie musi być strasznego:) A ja od razu do niej telefon z paniką w dodatku późnym wieczorem:( Nie dość, że ciążę ciężko przechodzę to jeszcze strasznie panikuję o każdy ból, każde ciągnięcie w pachwinie itd.:) Całe szczęście moja ginka się zlitowała i mi przesunęła na piątek, pewnie się bała, że jej na urlopie dzwonić będę haha:) Co do samego twardnienie to powiem, że to wg mnie niezbyt przyjemne:( Ja na początku strasznie się tego bałam, jestem bardzo szczupła i miałam wrażenie, że mi wnętrzności rozrywa:/ A teraz jak już wiem co to, to staram się położyć zawsze na brzuchu jak mi brzuch twardnieje i jak już leżę na plecach to czuję takie mega napinanie po bokach, czasem strasznie to czuć jakoś tak nierealnie aż:( W dodatku od początku ciąży mam takie ataki bólu po prawej stronie, mówię o tym za każdą wizytą, a moja gin nic na usg złego nie widzi, macie może też coś takiego? Taki nagły, ostry ból, że nie umiem wstać nawet, w czwartek miałam taki atak z pół godziny, aż mi łzy leciały, na ostatnim badaniu znowu usg nic nie pokazało co to może być:( muusia - a skoro to Twoja druga ciąża to chyba już powinnaś czuć ruchy bo ponoć w tej drugiej to już w ogóle szybciutko:) pisało dużo dziewczyn, że w drugiej czują od 13 tygodnia już:) więc pewnie lada moment wyczujesz:)

Gość sierpniowa mamusia
A w ogóle wy dziewczyny dzwonicie do swoich lekarzy jak coś was niepokoi? Bo ja już trzy razy mogą lekarkę tak niepokoiłam, w dodatku zawsze weekend i późny wieczór:( No, ale takie plamienia, a naczytałam się o nich takich rzeczy, że aż mi się ręce trzęsły jak zobaczyłam u mnie plamienie, mogą być bardzo niebezpieczne, więc nie mogłabym nie zadzwonić :( Ogólnie to super babka, ale mam stresa, że jeszcze trochę i ze mną nie wytrzyma:p A przecież dopiero teraz właściwie zacznie mu brzuch rosnąć bo mam płaski jak deska póki co:/ pewnie coraz bardziej wszystko boleć, pewnie ten brzuch im większy tym twardszy (czy jak fatycznie jest?) nie wyobrażam sobie tych bóli przy jego rośnięciu, już nie wspomnę o *****ch dziecka takiego dużego w nim:(

Gość sierpniowa mamusia
* o *********** c h dziecka - czy to przekleństwo, ze mi wygwiazdkowło?:/

Gość sierpniowa mamusia
hahaha nie wiem co jest dziewczyny, ale gwiazdkuje słowo "ruchy" jak je odmieniłam:/

Gość gość
a w 3 ciązy czuje się ruchy od 10 tc :D :D :D

Gość Mamarta
Hej. Twardnienie brzucha czyli stawianie się macicy z reguły nie jest niczym niepokojącym. Jeśli nie jest zbyt częste, bolesne i nie towarzyszy temu rozwieranie szyjki macicy, to jest w porządku. Faktycznie częściej zdarza się po wysiłku, więc odpoczynek jest w cenie. ;) pozdrawiam

Gość RZSowa
Muusia ja termin mam na 6 sierpnia wyliczony z ostatniej @ a ta była 31 października. Ale okres miałam bardzo nieregularny więc nie liczę na te datę.

Gość gość
Sierpniowa mamo to moze byc kolka nerkowa w ciazy bardzo niebezpieczna poczytaj sobie.

Gość RZSowa
Muusia ja termin mam na 6 sierpnia wyliczony z ostatniej @ a ta była 31 października. Ale okres miałam bardzo nieregularny więc nie liczę na te datę.

Gość monika900
hej dziewczyny, dajcie znac jak Wasze brzuszki, widac juz cos? u mnie do niedawna nie bylo nic wiadac, ale jakis ostatni tydzien sporo zmienil, widac ze brzuch jest wiekszy. Dodam ze jestem sredniej budowy ciala, wiec w pracy poza przelozonymi, ktorzy wiedz a dalej nikt się nie domysla :) jak to u Was wyglada? ja dzis cale szczescie troche lepiej się czuje, nic mnie nie boli. Oprocz magnezu i dha mama premium lekarka przepisala mi na ostatniej wizycie duphaston

Gość Radosna33
Moge dolaczyc? Tez jak w tytule watku mam termin na sierpien - dokladnie na 13. To moja druga ciaza ( a wlasciwie trzecia) ale drugie dziecko.

Gość fasolka24
m oja mała waży tak 10,5 kg więc jest co nosić :) a no dużo wody muusia musisz pić ja strasznie dużo pije heh mąż co 2 dzień chodzi mi po zgrzewkę wody:) Uważam że jeśli kogoś coś nie pokoi to warto dzwonić do swojego lekarza przecież od tego jest ja też dzwonie jak mnie coś nie pokoi . A co do wielkości brzucha to trochę widać także nie macie się czym martwić ja w pierwszej ciąży miałam taki malutki brzuszek że jak już urodziłam to sąmsiedzi się dziwili żę już urodziłam :) także każdy ma brzusio inny .

Gość sierpniowa mamusia
gość dziś kurczę, to mnie wystraszyłaś z tą kolką:( nawet się boję o tym czytać bo już się tyle rzeczy naczytałam i komplikacjach ciąży, że tylko się stresuję, że właściwie w każdej chwili może się coś wydarzyć co zaważy na ciąży:( monika900 - ja wcale brzucha nie mam to jest dla mnie jakieś podejrzane:P mam taki płaski, że mi kości wystają, za to dziecko z badania na badanie jest coraz większe tzn.coraz większa jest różnica miedzy tym jaki jest tydzień ciąży, a jak duże jest dziecko. Zaczęłam od 2 dni różnicy, a już po kolejnym badaniu dziecko było o 7 dni większe niż powinno być w dniu badania i ciągle jest coraz większa różnica, trochę mnie to martwi bo dziecko większe niż powinno i jak sama lekarka powiedziała super aktywne, że rzadko widzi takiego akrobatę podczas badań, a mi brzuch nie rośnie:( Radosna33 - hej:) 33 to Twój wiek? A w ogóle dziewczyny czy wy dużo pijecie? Możecie mniej więcej napisać ile szklanek dziennie i czy pijecie samą wodę, bo ja nie umiem pić za dużo:( A już jeśli chodzi o wodę nie umiem się zmusić, każda wypita szklanka kończy się dla mnie mdłościami:(

Gość RZSowa
Jak czytam o tych waszych plaskich brzuchach to sie zastanawiam dlaczego mój jest juz taki duży. Odpowiedz jest jedna - mój duży apetyt. A może brak zajęć w domu popołudniami i wtedy siedzę i z nudów zaglądam do lodówki. Teraz mam ochotę na lody i myślę ze zaraz zrealizuje moje chęci. Czy któraś mi to wyperswaduje?

Gość monika900
Radosna witaj :) fasolka moj nie jest taki maly, juz jest wlasnie calkiem kragly i się dziwie ze tak wczesnie. Jezeli chodzi o picie to slyszalam wlasnie ze jest bardzo wazne. Ja malo pije wiec muszę się teraz zmuszac, wiec robie sobie co chwile jakies herbatki, a to zielona, a to z pokrzywy sierpniowa mamusia ja tez tak mam ze sie naczytam a potem wszystkie objawy widze u siebie i wszystkiego się boje. W drugiej ciazy będziemy bogatsze w nowe doswiadczenia. Postrajmy sie moze obie mniej czytac i bardziej wyluzowac :) RZSowa moze moj wiekszy niz u dzieczyn brzuch to tez nie kwestia dzieciatka…ale wolalbym nie bo co ja potem z nim zrobie. Nie objadam się co prawda, ale faktycznie nie zaluje sobie rzeczy, ktorych przed ciaza nie jadlam.

Gość monika900
RZSowa a juz wiesz czy chlopiec czy dziewczynka?czy nie chcesz wiedziec?

Gość RZSowa
Chłopak będzie, w domu jest już 5letnia córka. Nie wyobrażam sobie nie znać płci! Wstaje po lody.

Bylam na wizycie u nowej gin. Chyba z 50 minut tam siedzialam i nawet jej nie zaplacilam! Dopiero pod blokiem mi się o tym przypomniało! Powiedziała ze to twardnienie pewnie mam.od wysiłku tzn od noszenia małego i żeby to ograniczy . Szyjka jest om wiec jakos tym.sobie nie szkodzę. Kazala mi jyz zrobić obciążenie glukoza bo urodzilam pierwsze dziecko duże i moja siostra miała cukrzyce ciazowa. Toxo nie mam. Mam powtórzyć po 20 tyg jeszcze raz toxo igm Na polowkowe mam.isc z echem serca bo mi maly ma szmery. Sama tez ide chyba do kardiologa w środę . Zwolnienie nam od jutra do 29 marca . Ale fajnie znowu bede dostawać wyplate:D. Dziewczyny polecam wam spotkania "planeta dziecko" Ja jyz bylam dwa czy trzy razy i teraz pójdę 21 marca . Ma być super niania. Wejdzie dobie na troje planetadziecko i sprawdźcie kiedy jest u was! Można wygrc nagrody i każdy dostaje upominek. Próbki broszurki i puelusxke flanelowa. A może teraz cos innego bedzie

Co do picia to chyba za malo pije. Gin moczu tez to stwierdzila. No i nie xlecila mi żadnych nad aż n poza ta glukoza

Gość Radosna33
Dziendobry :) Wy tu o brzuszkach to ja tez powiem jak z moim. Jak dla mnie to duzy na ten etap ciazy. W pierwszej mialam plaski prawie do polowy ciazy. Teraz juz fajnie wystaje, ale widac tylko w obcislych ciuchach. Jak mam cos luznego to nie widac. Temat picia - no ja akurat lubie pic wode. Ale nigdy nie liczylam ile dziennie jej wipijam. Napewno nam jedna butla dziennie idzie ale pije ja tez moje dziecko wiec ciezko stwierdzic kto ile. Do tego czystek, rumianek lub mieta. Czarna herbata nie wiecej niz 1 dziennie. Z tym twardnieniem to przeszlam to w porzedniej ciazy. Od 17 tyg mialam brzuch jak kamien. Na szczescie szyjka trzymala, ale lekow sie nabralam, zaliczylam szpital, sterydy i pare tygodni lezenia plackiem. Udalo sie donosic do 37 tyg. Teraz mam poczatek 17 tyg i wlasnie od niedzieli wszystko wrocilo. Jeszcze mialam jednorazowo sluz zabarwiony na bordowo- brazowo po godzinnym staniu w kosciele. I teraz na nospie od niedzieli ale brzuh dalej spiety. Dopiero dzis bede dzwonic do lekarza i dowiem sie co i jak. Nie chcialam panikowac i jechac od razu do szpitala ale stresuje sie bardzo. Ktoras napisala, ze w drugiej ciazy bedzie sie mniej stresowac - nie prawda. Pierwsza troche na nieswiadomce, nie wiesz co i jak,nie znasz konsekwencji pewnych rzeczy. Jak mi twardnial brzuch to myslalam ze dzidzius sie tak wygina. Teraz wie, zeto grozne wiec bardziej swiruje. No boje sie czy donosze ciaze... Od miesiaca juz jestem na zwolnieniu bo nie chcialam sie przemeczac a to i tak jak widac nic nie dalo. W pierwszej ciazy chodZilam do pracy do 25 tyg - z bolacym brzuchem - idotka.

Gość Radosna33
No i slow pare o sobie, bo ktos pytal. Mam 33 lata. To moja 3 ciaza. Mam jedno dziecko - synka 5 letniego. Termin mam na 13 sierpnia. I juz wiem, ze bedzie teraz dziewczynka. Jesli macie jakas tabelke to sie chetnie dopisze.