Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość outa
Ja mam czasem skurcze czyli spina się brzuch i to nawet bardzo często kilkanaście razy dziennie. Mały strasznie mnie gmera, dostaje juz szału... w pochwie chyba pięściami wali a nogami i kolano wypycha mi górę. Często musze wstać i chodzić bo to boli jak nie wiem. Nie kojarzę żeby mnie ruchy dziecka w 1 c tak męczyły. . Radosna super ze jesteś. Mój ma 5.5 i tez staram się z nim rozmawiać i nastawiać pozytywnie. Mój termin to 1.08 wiec ciekawa jestem kto będzie szybciej

Gość gość
coś mi się wydaje że nie dotrwam do terminu bo ostatnio nic nie przybiera na wadze już prawie miesiąc waga stoi w miejscu a i brzuch mi się opuścił też. chce chociaż wytrzymać jeszcze z 2 tygodnie i mogę rodzic. za tydzień pakuje torbę. edytkasynek1808

Gość RZSowa
Edyta czop może mieć różowe zabarwienie i/ lub takie niteczki krwi. Ja juz od jakiegoś czasu jak sie podcieram to oglądam papier w poszukiwaniu takich objawów. Chyba zdecydujemy sie na imiona Marcel Tymon. A u was jak juz wybrane ostatecznie imiona?

Gość gość
pytam się bo przy pierwszej ciąży odszedł mi w dniu porodu. my wybraliśmy marek józef edytkasynek1808

Gość gość
Edyta fajnie miała szwagierka tez tak bym chciała. Monia ja mam bóle przepowiadające juz od jakiegoś czasu ale od pierwszego pisze sobie godziny w których są żeby widzieć czy są regularne (niestety mam problem z koncentracją) Outa czyli ty jesteś pierwsza nie ja :-) My zdecydowaliśmy się na imiona Zuzanna Małgorzata A gdyby jednak chłopiec był to będzie Jaś (drugiego na razie brak) Lili

Ja wkoncu nie wiem na ktora date patrzec bo gin proeadzacy ma stare usg. Dla mojej kolezanki powiedzial ze brdzie miaka dziewczynke, a pozniej ze dla dziecka nerki nie pracuja. Poszla na patologie do szpitala to powiedzieli ze chlopczyk i ze wszystko jest w porzadku. Przez prawie cala ciaze nie robil mi badania ginekologicznego, dopiero jak w 30 tyg powiedzialam ze mi brzuch twardnieje to mnie zbadal.

Gość gość
Edyta nie ukrywam że chcieliśmy pierwszego chłopca. Ale podobno ma być dziewczynka. Ważne że zdrowa :-) będziemy mieli motywację żeby próbować dalej ;-) Powiem wam dziewczyny że mam zamęt w głowie na stronie internetowej szpitala(odsyła do rodzic po ludzku) pisze żeby zabrać ubranka dla dziecka a w poniedziałek byłam u położnej i mówiła żeby nie brać bo szpital ma swoje.Tylko ubranka na wyjście. Chyba nie będę brała najwyżej mąż przywiezie. Lili

Gość gość
Mnie też długo nie badała, raz gdzieś tam pośrodku ciąży i ostatnio jak mówiłam że mam bóle. To wtedy mnie wysłała do szpitala. Może to tak ma być? Ale usg robi mi za każdym razem Lili

Gość gość
Mam pytanie może któraś z was mieszka w małopolskim? Lili

Gość Radosna33
Hej dziewczyny :) U mnie tez brzuch coraz czesciej spiety, wlasciwie wiekszosc dnia, do tego pobolewanie jak na okres w dole brzucha a przeciez ja nadal na lekach jest. Ja mam pessar to nie wiem jak to teraz rozpoznac czy cos sie zaczyna? Dziewczyny dziwi mnie podejscie waszych lekarzy, ze was nie badaja? To jak wasze wizyty wygladaja? Bo w sumie to po cos sie idzie na ta wizyte? U mnie najpierw polozna (cisnienie, wazenie, okreslenie polozenia macicy, tetno dziecka), potem lekarz omowienie wynikow badan, badanie ginekologiczne, ew.usg szyjki (poki pessara nie mialam) i ew. Usg dziecka (ale to jakos tak na co drugiej wizycie - chyba ze jest wymagane bo cos sie dzieje). Jeszcze mialam badanie piersi ok. polowy ciąży, cytologie, teraz ten wymaz bede miec. Co do ubranek to ja biore swoje. W szpitalu faktycznie ubieraja zaraz po porodzie w te szpitalne i ja jak urodzilam o 18 to syna sobie przebralam rano w te nasze z domu.

Gość outa
Mój to znów bada mnie za każdym razem aż mnie to wkurza haha. Usg tez. Popralam ciuszki i dziś prasowanie. Kołyska tez wyciągnięta czeka na mycie. Muszę kupić te higieniczne rzeczy. Najgorsze ze wózek będę mieć kolo 15 sierpnia. No nic będzie werandowal w kolyske na tarasie. .

Gość gość
Radosna u mnie wizyta wygląda tak samo tylko pomiń te badania ginekologiczne. Zawsze wnikliwy wywiad. Może więcej mnie badała a ja nie pamiętam? Tak czy siak często to nie było robione.Ale moim wszystko to jeden z najlepszych lekarzy w okręgu. Do tego kobieta to już w ogóle fulwypas :-D Lili

U mnie to wyglada tak. Zachodze na wizyte najpierw polozna waga i cisnienie krwi. Pozniej do lekarza omowienie wynikow. Sprawdzenie tetna dziecka i tyle. Szyjke sprawdza dopiero jak sie powie ze masz jakies niepokojace dolegliwosci. Jutro ide do endokrynologa moze to przez tarczyce mam zastoj w przybieraniu na wadze. Brzuch juz mam tak nisko ze jak usiade oparta o sciane to lezy mi na udach. A glowka tak dusi na krocze ze czasami to az noga dretwieje

Gość monika900
edyta a ile wazy Twoj maluch?lekarza to nie niepokoi, że nie przybiera na wadze od takiego czasu? my dajemy jedno imie, zeby mniej formalnosci bylo, będzie Leon :) Lili to wloz najwyzej do torby jedne spiochy i jedne body, w razie czego będziesz miala a reszte tak jak mowisz maz dowieziele. to Ci duzo miejsca nie zajmie. Ja mam dalej nie spakowana torbe… Radosna u mnie wizyty wygladaja podobnie jak u Ciebie, jedyne czego nie robi lekarka to usg szyjki. Nie omawia ze mna tez zbytnio tego co się dzieje ale moze dlatego, ze wszystko jest dobrze. Jest wzglednie OK ale przy drugiej ciazy wybralabym innego lekarza outa a na kiedy masz termin?czemu tak dlugo trzeba czekac na ten wozek?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
mam nadczynnosc tarczycy może dlatego nie przybiera na wadze edytkasynek1808

Gość monika900
edyta a ile wazy?

Gość gość
w 27 tygodniu ważył 1300 g a teraz nie wiem edytkasynek1808

Gość gość
podałam wagę z przed 7 tygodni bo wtedy miałam ostatnie usg. edytkasynek1808

Gość gość
Monia chyba tak zrobię chociaż jeden komplet ubranek.Tak będzie najlepiej. Ile zabrać pampersów? Takie od 3 do 5 kilo będą dobre? Nasza mała miała w zeszły czwartek 2.700 Lili

Gość monika900
edytka a kiedy masz kolejne usg? Lili te od 3-5kg sa najmniejsze wiec będą OK. Ja znalazlam fajna, mala paczke pampersow, chyba 24 sztuki tam są i to wezme bo akurat zmiesci się w torbie. Proponuje takiej poszukać :) w razie czego jak zabraknie to maz dowiezie

Gość monika900
szczerze to nie pamietam ile moj wazyl w 27 tygodniu wiec ciezko mi to porownac, teraz w 35 wazy niecale 2300

Gość gość
nie wiem może za tydzień. za to u mnie waga stoi w miejscu. już miesiąc waga ani drgnie. przy nadczynnosci się chudnie to może dlatego. edytkasynek1808

Gość monika900
to jak masz wizyte za tydzien to popros o usg, skoro dziecko nie rosnie to chyba powinni to tym bardziej monitorowac

Gość monika900
dziewczyny jest cos czego sie najbardziej boicie przy porodzie? ja sie najbardziej boje, ze dziecko utknie w kanale albo urodzi się podduszone, ze zabraknie mu tlenu…chyba za duzo się nasluchalam\nie daj Boze potem jakies porazenie czy cos..staram sie tak nie myslec ale wlasnie tego najbardziej się boje

Gość gość
dziecko raczej rośnie bo go coraz bardziej odczuwam tylko mi nie przybywa dodatkowych kg. do tej pory przytylam 7.5 kg. w pierwszej ciąży przytylam do 40 tygodnia 17 kg. mój brat też ma nadczynnosc i jest tak chudy jakby się restrykcyjnie odchudzal. przed ciaza wazylam więcej od niego chociaż jest wyższy ode mnie. edytkasynek1808

Gość gość
ja samego porodu się nie boję. najbardziej stresuje się tym że zacznie się coś dziać jak nikogo oprócz mnie i 3 letniej córeczki nie będzie. bo wtedy nie dość że musisz znaleść opiekę dla dziecka to szukasz jeszcze transportu do szpitala.