Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość MiśkaD
Ja nadal w to nie wierze... Nie spie od godziny, sprawdzam czy piersi nadal bola, czy z testu kreski nie zniknely, a cyferki na wyniku nie poprzedzily jakies zero i przecinek! To najprawdziwszy CUD! Metlik w glowie co teraz z praca bedzie... Jak wiecie podjelam sie duzego projektu z krotkim terminem realizacji- czas do konca roku... Zeby go wykonac spedzalam w pracy od miesiaca 7 dni w tygodniu po min 10-14h dziennie. Co prawda w zeszlym tygodniu od srody dawalam rade wysiedziec max 10h, dlatego zrobilam sobie wolny weekend, zeby zregenerowac sily. W sobote wyjechalismy do przyjaciol, wczoraj wieczorem wrocilismy. Dzisiaj musze przedstawic sytuacje szefowi. Dr kazal odpoczywac poki sa bole, jutro wieczorem wizyta. Wiem, ze praca teraz nie jest najwazniejsza, ale mi nie daje to spokoju :( nie chce ich zawiezc, dlatego chyba poprosze o przydzielenie wiecej osob do tematu, a sama bede pracowac normowo 8h dziennie... Bardzo Wam wszystkim dziekuje za wpisy! Aleczka21- niestety bole brzucha, takie skurczowe, mam nawet po duphastonie i nospie. Co prawda zdazylam przyjac tylko po jednej tabl wieczorem i jeden duphaston w nocy wzielam. Dzisiaj zakupoe magnez. Mam nadzieje, ze to szybko minie! Darkness- trzymam kciuki za Ciebie!

Gość ewap156
Część dziewczyny jak zwykłe co 2tygodnie proszę was o kciuki bo dziś znowu doktorek i jak zwykłe się boje bo u !mnie zawsze coś może i wymyslamy może i nie może że mnie był też taki pracus jak z. Miski.d ii dla mnie 12 godzin to był nor!malny dzień pracy ale ją to lubilam teraz siedząc w domu NB nawet po tych paru miesiącach jaskos chyba się nie przyzwyczaił am jeszcze raz p RT osze o kciuki

Gość gość
****Zosiu serdeczne gratulacje i Ty doczekalas sie swojego cudu:)Wojtek piekne imie, moj Wojtek to bardzo pocieszne dziecko:) ****Sylka super, oby wszysto pomyslnie sie skonczylo:* ****Darknes oby Twoje marzenia sie spelnili i dziosiaj byl poczatek szczescia:* justyna

Gość gość
Miska !cudzie trwaj:* justyna

Miśka Gratulacje! Darkness kciuki zacisnięte! Elfica Udało ci się przełożyc wizytę? xx

Ewap oczywiście trzymamy kciuki. Darkness będę dzisiaj z Tobą myślami cały dzień. Tak bardzo chciałabym żeby drgnęło. Miska rozczulil mnie Twój wpis. Robisz jutro powtórkę?

Miśka! Wspaniałe wieści! Cuda Bożonarodzeniowe :-) x Julka, po wyjściu ze szpitala i odstawieniu clexane ani razu nie zakrwawiłam. Po kilku tygodniach krwiaka już nie było, pięknie się wchłonął. Aha, dopóki były krwiaki doktor zakazał zbliżeń. x Ewap, będzie dobrze :-) x Darkness, kciuki zaciśnięte :-)

Miska myślę o Tobie i się szczerze jak głupia :-) ;-) Dzis Twój 31 dc a ile dniowe masz ? 28 ? Odpoczywaj ile możesz chociaż po pracy juz leż i nic nie rob. Kup sobie Aspargin i bierz trzy razy po jednej. Byl czas ze brałam trzy razy po dwie z zalecenia doktora. Nospe forte tez trzy razy jedna. X Darkness dziewczyny idą gęsiego taka dobra passa teraz trwa :-) wierzę ze i Ty nam tu ogłosisz dobre wiadomości:-) X Justynka jak Twoje drętwienie dłoni po porodzie przeszło ?

Ewap wszystko jest ok, wyluzuj się trochę przeciez miałaś połówkowe wszystko bylo świetnie, czujesz ruchy to co może sie złego dziać? Czekam tu na pełne wytchnienia wieści:-)

Kkahha cos nam zamilkłaś po tym pobycie w szpitalu na badaniach ..haloooo ;-) Nel jak Wy się czujecie ?

Gość ewap156
Dzięki bardzo dziewczyny ze zaciskacie kciuki Julka dla pocieszenia mnie wpisali po tym 2 usg zobaczyli ze się trochę wchłania kazali poleżeć w domu a też mnie straszyli ze spędzę trochę czasu tu z nimi a tu niespodzianka piątek wszyscy wychodzą a ja leżę a tu doktor z uśmiechem pakować się do domu .A jeśli chodzi o bara bara z mężem to mój wczoraj wyliczył ze to 6 miesięcy minęło i dostaje tylko buzi buzi na dobranoc .

MiśkaD gratulacje :) co za szczęśliwa końcówka roku :) oby i ten nowy rok tez zaczał się od pozytywnych wieści :) Ja dziewczyny nie idę jutro na betę.Tak postanowiłam. Zrobię w czwartek lub dopiero w piatek rano zanim pojedziemy do kliniki. Muszę zapytac tylko w laboratorium czy wynik progesteronu da radę zrobić w ten sam dzień. Z Kubusiem jak byłam w ciąży miałam słabe przyrosty bety,tylko martwiłam się,rozpaczałam że stracę ciążę,lekarz nie dawał nadzieji,mowil ze kiedys sie zdazylo ze pacjentce slabo przyrastala beta i miała tez mały pecherzyk ciazowy a jednak nie poroniła,ale ze to rzadkość,a tymczasem Kuba jest z nami.

Malena a ile czasu lezalas w domu? Do momentu aż krwiaka nie było? U mnie krwiak bez zmian. Takiej samej wielkości jak był. Dr powiedziała że dobrze że nie urósł. Ale ja miałam nadzieję że się zmniejszyl.

Gość ewap156
Julia trzeba oszczędzać i leżeć więcej niż chodzić tak mówił mi mój doktor a jak zaczął się zmniejszać to kazał mi chodzić ale ją mam blokadę do dziś .

Ewap ja w ogole nie chodzę. Tylko do łazienki. Do wczoraj nie wiedziałam jak wygląda hol w szpitalu i kuchnia dla pacjentek :) Wyszłam z M na hol na 5 minut bo kręgosłup mnie zaczął boleć od leżenia.

Julia, dr nie kazał mi leżeć tylko polegiwać, żeby wszystkie brudy z krwiaka zeszły. I fakt, że tak jak Ewa do tej pory histerycznie kontroluję wkładkę przy wizycie w toalecie ;) A wchłaniał mi się długo, bo był duży. Teraz dr dal zielone światło na igraszki z mężem, ale brzuszek troszkę przeszkadza :P

Gość nigdy nie nauczy się czytać ze zrozumieniem. Napisała asparagin i nospe. I dobrze jej napisała bo każdy lekarz to zaleci. A Ty opanuj się bo dostalas jakiegoś wscieku :P

Gość gość
To ty czytaj ze zrozumieniem! Wczoraj jej polecala- nie nie wrecz kazala kupic magnez. Nie przesadzajcievz tymi lekami 3 rodzaje na skurcze w pierwszym trymestrze? Zaden madry lekarz nie bedzie kazal brac jednoczesnie nospy asparginu i magnezu! Jesli juz to w wyzszej ciazy gdy skurcze beda powodowaly skracanie szyjki ( tragiczne skracanie). A zapewne wtedy wysle pacjentke do szpitala na kroplowke z fenoterolu badz magnezu. Nikt normalny nie bedzie bral 3 lekow rozkurczowych no chyba ze chce miec dziecko z napieciem miesniowym. Owszem jesli jest bardzo zle sa skurcze to te leki to mniejsze zlo, ale gdy lekarz to zleci a nie wyspecjalizowana w medycynie NADZIEJA

Polecam pójść do psychiatry sfrustrowana wariatko :-) bo najwyraźniej potrzebujesz pomocy. Aspargin to magnez :-) i otrzyj twarz bo piane toczysz. I nie zwracaj się do mnie więcej no chyba że chcesz mnie dalej bawić;-)

Gość gość
ja znowy GOSC! nadziejko nie sluchaj i rob swoje! a co do dretwienia rak to po porodzie przeszlo, ale w ciazy strasznie lapki mi dretwialy i bolaly w nocy, czasami plakalam z bolu:( justyna

Miśka D- wspaniale!! cudownie!! gratuluję z całego serca:) dziewczyny może te wszystkie IUI, procedury IVF i brane leki odblokowują coś w naszych organizmach i dzieją się takie cuda:) Suuuuuuper:) rany, jaka to nadzieja dla innych! wspaniały grudzień..Miśka po prostu cuuuudownie:)!! Basik- jak się czujesz? julia83- Ściskam cię mocno, wypoczywaj....

Gość Gość morela15
Nadzieja gość chyba w ogóle nie sprawdził co to aspagrin;p ahh te nasze trolle;)

Gość myślę za każdy zrozumiał (tylko nie Ty) że chodziło jej żeby zamiast magnezu np. Magne b6 kupiła asparagin.

Gość gość
Darkness?

To ze jest prosta i tępą osobą co nie potrafi czytać i do tego zrozumieć co przeczytała, to dawno udowodniła ale ubliżanie może odbić jej się czkawką. Nikt w sieci nie jest anonimowy i niech mi się tylko cierpliwość skończy..

Ale się dzieje na forum ... o Julia83 - życzę aby do świąt wszystko się już unormowało :) o MiśkaD - superrrrrr!!! Moje gratulacje :) o Kochane jesteście wszystkie :D Dziękuję za kciukasy. Dzisiejszy wynik w 11dpt - 536,1 ... Nieśmiało się cieszę :D Leki mi się kończą, więc zadzwoniłam i umówiłam się na sobotę do dr. P. Radwana. Mam nadzieję, że będzie widać pęcherzyk. Normalnie masakra ... micha mi się cieszy, ale jednocześnie mając na względzie wszystkie tegoroczne wydarzenia - zachowuję umiar w tej radości. Napiszę wielkimi literami jedną z moich ulubionych kwestii tutaj "...CUDZIE TRWAJ!!!" o 2 pytania na koniec ... - Czy orientujecie się, faktycznie na wykonaniu crio kończy się dofinansowanie z programu? - Czy jest sens robić betę w środę dla sprawdzenia przyrostu? Pozdrawiam ciepło :)

Darkness gratulacje!! To naprawdę zaczarowany czas :-) tyle szczęścia jedno po drugim już dawno Julka do kalendarza nie wypisywała:-) Powtórz betę we środę lub przed samą wizyta:-)

Gość gość
Nadzieja niestety forum jest anonimowe tak jak cała sieć wiec nie licz na to ze ktokolwiek zainteresuje się twoja frustracja :-(

* darkness77 gratulacje. Bardzo się cieszę :) :) :) * Merenka one wiedzą, że im to nie grozi, bo u mnie takiego cudu nie będzie.