Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość gość
Zuzka :-) ja oprócz tego co zamówilam z gemini to po nowym roku mam zamiar zamówić jeszcze z https://www.blizejciebie.pl/ tez maja fajne ceny np.proszków do prania itd. Sporo rzeczy jeszcze nie mam takich jak podkłady poporodowe na lóżko itd. No i wózek, materacyk itd wszystko w styczniu chcę ogarnąć. Poprać i poprasować ubranka, żeby w luty wejść gotowa i tylko sie juz relaksować. Nadzieja78

Gość ewap156
Julia przy wypisie że szpitala to był już mały ale u !mnie to było tak że doistalam krwotoku pojechała!m na IP było dużo krwi a już nie bede powtarzac co powiedzieli że brak miejsc i natura wie co robi całą noc w domu poszło mi całe opakowanie podpasek myślała że się wykrwawie i rano jak mnie przyjęli na izbę to już bylam zrezygnowano bo myślała że nini już nie ma to tędy miałam ok 6cm a jak wychodziła to był ju ok 4 cm z tego co pamiętam wiem że każdy przypadek jest inny wiem jedno jak wróciłam do domu to lezalam plackiem przez 2 miesiące zresztą teraz też duzxo leże już mi tak zostało

Ooo fajne te koszule. Proszki kupiłam jakiś tydzień temu w Tesco - były promocje na Jelpa. Ogromna różnica w cenie do tych co dzisiaj widziałam.

Też mam zamiar to wszystko w styczniu ogarnąć, bo nie lubię zostawiać na ostatnią chwilę. Poza tym może być tak, że to moje dziecię zechce wcześniej się przywitać;) Ciekawe ile Twoja Malutka będzie warzyć na kolejnym usg!? My pójdziemy gdzieś w połowie stycznia, to porównamy.

Gość gość
Mam tez piżamę z Esotiq i kupiłam jedna koszulę, do najtańszych nie należą ale na pewno posłużą. Fajny porządny materiał. A co do usg to mam nadzieje ze mój dr.za tydz na wizycie zrobi mi chociaż podstawowe pomiary wód płodowych i Maleństwa czy nie za dużo i nie za duża przy tej cukrzycy. A jak nie to będę czekać do 7 stycznia. Ja przytyłam do teraz 7 kg. Nadzieja78

Gość Basik30
beta >1.2 Następne Święta z kiepskim nastawieniem...

Gość Lilianka31
Witam i gratuluję nowym mamusiom:) Zosia, Kikusia, Eversea, cieszę się że maluszki są już z Wami. Darkness gratuluję Ci z całego serca. X U nas dobrze, mała rośnie i teraz jest w tym wieku że nie można spuszczać jej z oka, a dom odkurzam co najmniej 2x dziennie. Wszystko co napotka wkłada do buzi, nieważne czy to kocie jedzenie, nitka, rysik od złamanej kredki starszej siostry. Ale jest cudowna, grzeczna i kochana. X Dziewczyny czytam Was codziennie, trudno żyć bez Was. Życzę cudownych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, aby w przyszłym roku kazda z Was tuliła swoje maleństwo. X Lilianka31

Jeszcze co do proszku Jelp, to uważajcie na początku, moją córkę bardzo uczulił, a najgorsze było to że miałam całą wyprawkę w nim wypraną. Polecam włączać dodatkowe płukanie, bo on strasznie zostaje w ubraniach.

Gość gość
kochane moje przyjaciolki forumowe:* zycze Wam aby te swieta przyniosly duzo milosci, cierpliwosci, nowych wyzwan:* dla tych ktore nosza pod sercem jeszcze jedno serce to piekne swieta i juz w przyszlym roku bedziecie obchodzic je z dziecmi:*wspaniale uczucie :)sama teraz to przezywam. Dla tych co nadal walcza, duzo cierpliwosci i wiary ze sie uda, bo kiedys musi, prawda?! dziekuje, za to kim jestescie i co soba reprezentujecie:********LOVE, WESOLYch

Gość gośćEliza
Hej dziewczyny. Gratuluje nowym przyszlym mamusiom oraz tym swiezo upieczonym... Trzymam kciuki za testujace! Ja czekam na wynik histo-pato po histeroskopii i jak wyjdzie ok to w styczniu podejde do crio. Trzymajcie sie!!!

Eversa, Kikusia - gratuluję Wam kochane mamusie cudownych dzieciaczków. Cudowne chwile Was czekają. Życzę samych pięknych chwil. x Lucy - do Ciebie również los się uśmiechnie. Może nie w grudniu, ale na pewno nie zapomni o Tobie i wpadnie znienacka. Życzę Tobie dużo sił i wiary. x MiśkaD - na pewno będzie pęcherzyk. Trzymaj się dzielnie i zdrowo. Ja też nadal pracuję ( 32tc ) , choć od miesiąca tylko po 4-5 h/dziennie. Czuję się super, mam powera. x Nadzieja78 - aż mnie zmroziło, jak przeczytałam,że jestem 4-5 w kolejności do porodu ;-). Niedawno byłam na końcu tej listy ;-) Kurczę,ale czas leci. Wczoraj mnie coś natchnęło i zamówiłam meble do pokoju dziecka i łóżeczko ( z firmy Pinio ), huśtawkę-owieczkę z Fisher Price i pół apteki Gemmini ;-) . Dziś Pani zadzwoniła,że mebelki będą za około 40 dni roboczych !!! Masakra. Może dzidzia poczeka ;-) x Magda 7814 - gratuluję córci. Jak pokazała,że nie ma siusiaka to buźkę zakryła ;-) x ewap156 - popieram męża ;-) Za dużo czytasz. Mnie dzidzia tez długo kopała nisko, a teraz na przemian raz góra raz dół. Na dole boksuje, bo jest ułożona główką w dół. Czasem jak się wyciągnie to lewą stronę brzucha mam napiętą i okrągłą. x Basik30 - przykro mi. ..

Eversea Kochana wszystkiego najlepszego! wracaj szybko do siebie i opowiadaj nam o pierwszych przygodach macierzyństwa. Gratulacje! Basiki No, wiem jak jest Alexvandel Jak tam? Dięki za słowa otuchy! Dziewczynki, wesołych Swiąt! Ściskam Was wszystkie serdecznie i życzę wszystkiego, co najlepsze! xxx

Gość ewap156
Kkahha obiecała sobie ze poza forum nic nie czytam i tego się trzymam i juz .

Basik tak mi przykro, ale tak jak dziewczyny pisały do Lucy. Popraw koronę i do przodu. Masz jeszcze jednego malucha z tego co pamiętam. Przygotuj się do crio i nie trać nadziei. Ślę uściski. Kiniaa a co u Ciebie? Eliza na pewno wynik będzie dobry i w styczniu crio! Powodzenia! Kkahha jak ja bym chciała już takie zakupy robić. Mebelki też wybrałam z tej firmy. Zuzka ta listę wrzuć też na forum, przyda się takim ciemnotom w tym temacie jak ja :P Mam nadzieję że po szkole rodzenia będę bardziej się orientowala co i jak bo na razie nie ogarniam. Ale fajnie że tutaj wstępnie wprowadzacie w temat. Lilianka śliczne te Twoje niunie, widziałam zdjęcie na fb. Miska a Ty kiedy masz wizytę? Ja cały czas plamie na brunatno, trochę mnie to przeraża, bo siedzę z głową w majtkach :) Ale z drugiej strony mam nadzieję że dzięki temu krwiak się zmniejsza i za tydzień będzie już malutki, a ja powoli wrócę do życia fizycznego i psychicznego. Mój M stara się jak nigdy. To są chwile, gdy naprawdę można zobaczyć ta druga połówkę w innych okolicznościach. Codziennie pracuje, wraca sprząta i jeszcze mi nadskakuje. A mnie ciężko jest tak leżeć. Jak przechodzę i widzę że to brudne i to... Och z chęcią bym mu pomogła i to przetarla :) a nie mogę.

Gość ewap156
Julia jak czytam ciebie to widzę siebie zawsze jak wracał z pracy to sprzątal i sprzątal a ja wchodzę a tu no nie tak jak ja sprzątam i to bym ruszyła tu przetarla i jakoś mnie to denerwował mimo że wiedziałam że się stara

Gość gość
Dziewczynki u mnie córcia jest główka do góry i tez boksuje na dole :-) chociaż od dwóch tygodni czuje juz częściej wyżej na wysokości pępka. X Kkahha na 4 czy 5 godzin to nawet dla relaksu można pójść do pracy jak się dobrze czujesz:-) przynajmniej jest motywacja żeby się ogarnąć:-) Fajne te mebelki i huśtawka. My łóżeczko wstawiamy do sypialni przynajmniej na pól roku a potem może powoli zacznę urządzać pokoik. X Basik no przykra sprawa..trzeba przygotować się do crio i wierzyć ze to będzie TEN raz. Tak jak u Sylkii i Darkness. X A mnie daje wali ta rwa, teraz przeniosła się niżej od lędźwi:\ Nadzieja78

Nadziejko a byłaś na masażu? Najlepiej wybierz się do fizjoterapeuty. Położna z którą rozmawiałam powiedziała że takie masaże u profesjonalisty czynią cuda. Warto też iść przed porodem. Podobno dużo łatwiej się rodzi bo mięśnie nie są spięte.

Gość ewap156
A ja tak chciałam dziś trochę porobić coś na święta żeby tak było miło a tak się fatalnie czuje ze klapa nic z tego jakiś dziwny mam brzuch nie wiem jak wyglądają skurcze dlatego nie wiem co to jest niby brzuch mam miękki jak chodzę czy leżę może tak ale choinkę moje siostrzeniec mi ubraly mam piękna żywa jodła śliczna i tak sobie leżę i patrzę trochę mi bałaganu zrobiły w kuchni bo robiły jedzenie a mają po 6 lat i na porządek bardzo nie zwracają uwagi.

Eversea - Gratulacje KOchana :) duz zdrówka dla Ciebie i Oleńki :) i aby problem z karmieniem szybko minął.trzymam za Was kciuki :) Lucy - sciskam Cie mocno...ja w zeszłym roku na święta tez ostro dołowałam wiec rozumiem...ale nowy rok okazał sie niespodzianką , życze by i dla CIebie stał sie taki Cud :) morela 15 - mi dosyc szybko tez piersi puszczały...trzeba unikać ich stymulacji i dobrze sie zabezpieczyc wkłądkami, mi sie poźniej uspokoiło Miśka D. - buziol :) julia- mam nadzieje, ze nic sie tak u Ciebie złego nie rozkreciło i dalej sie relaksujesz :) Magda - ciesze sie, ze badanie wyszły dobrze :) Lilianka - wsystkiego dobrego dla Was na Święta :) Nadzieja - niech sie ta rwa od Ciebie odczepi bo ile można ;P My po wizycie.Mały ładnie urósł przez 3 tyg pryzbrała ponad 1100 i ma łącznie 3122 :) co do mojego spojenia gin kazał isc do ortoperdy po zaswiadczenie ze wskazanie do cc....powiedział ze mial niedawno taki przypadek jak ja i po porodzie babka chodziła 3 miesiace przy balkoniku a potem o kulach......i choc wiem, ze cc nie ejst idealnym rozwiazaniem to jak pomysle o tych kulach to mi słabo.... mamy znajomego ortopede wiec mam nadizeje, ze sie uda...bede spokojniejsza. nastepna wizyta 4 stycznia...i jesli bedzie mialo byc cc to bedzie mnie umawiał na termin... ściskam Was dziewczyny :)

Lilianka dzięki za info o Jelpie. Niby lekarze dermatolodzy mówią, że on nie uczula. Ale to pewnie zależy od dzieciorka;) Xxxxx Basik przykro mi. Widocznie nie tym razem. Ale w końcu to nastąpi. Nie można się poddawać, działaj dalej. Xxxx Julka masz rację przydatność tych naszych chłopaków rozpoznajemy po tym jak się zachowują w takich sytuacjach. U mnie wszystko ok, więc od M mam zakaz na odkurzanie, okna i mycie podłóg;) ale jestem pewna, że gdyby trzeba było to bym się nie zawiodła. Co do listy to mam trzy takie z info od dwóch koleżanek plus info ze szkoły rodzenia. Zrobię z nich swoją i wrzucę na forum. Xxxxx Nadziejko u mnie już 12kg na plusie;) ale wszyscy mówią, że to na moją korzyść;) mojego bąbla czuje pod żebrami, ale faktycznie przez to, że jest już do góry nogami boksuje dół częściej;) Xxxx Kochane forumowiczki życzę Nam spełnienia marzeń, pięknych i spokojnych świąt. Ja dzisiaj zrobiłam pyszne pierożki z kapustą i borowikami;)

Gość gość
Basik - bardzo mi przykro :( x Magda - cieszę się bardzo, że wszystko dobrze u Was :) x Jula - ja też Cię popieram z tą listą, bo też tak jak Ty jestem zielona w tym i przyznam, że mnie pocieszyłas, że po szkole rodzenia będziemy mądrzejsze ;) Życzę Ci abyś chociaz przez Święta nie siedziała z głową w majtkach, tylko się cieszyła swoim szczęściem :* x Biedrona1979

Lucy jak samopoczucie ? Zbeirasz siły ? Czasem najgorszym wrogiem sa myśli .. Wiec myśl pozytywnie...nie lubie Cie załamanej , bo jestes jedna z najbardziej pozytywnie nastawionych osob, zobaczysz w 36 urodziny juz bedziesz trzymać maleństwo w ramionach i tego sie trzymajmy :-) Basik- każda z nas wie co czujesz, ale nie możesz sie poddać, czesto droga po szczescie jest niestety dluggggaaaa A u mnie, ja moje kochane dziewczyny jadę do Zakopanego na Swieta, tym razem nie bede nic przygotowywać tylko pojadę na gotowe, nie wiem jak wy ale jestem zmęczona tym całym rokiem, teraz to tylko moze go pozytywna beta uratować. Plamien juz nie mam, ale boli mnie podbrzusze, nie tak jak na miesiączke, tak bardziej rwie, ale myśle ze to moze po tym Prolutex-ie. Od transferu dzis dopiero 4 dzien, jeszcze cały tydzien czekania na bete, przez ten okres przedświąteczny nie mam czasu o tym myślec ...najgorzej jest wieczorami .

Lilianka31 - :) Niech maleńka zdrowo rośnie ... a jedzenie dla kota ... oj tam oj tam ... jedna kuleczka nie zaszkodzi :P hehehe :P o Basik30 - trzymaj się ... wykorzystaj ten czas na przygotowanie się do crio. Ja za 1 razem miałam podane dwie Blastki (biochemiczna), później jedną i beta nie drgnęła ... straciłam niemal nadzieję, został Mi jeden Okruszek ... teraz rozwija się we mnie i wierzę, że będzie dobrze ... Tobie też się uda ... Buziaki o Dziewczyny apteka Gemini to niezłe promocje ... Ja biorę Omegamed forte ... zapłaciłam ostatnio u siebie w aptece 71zł ... a w internecie za 52 to samo opakowanie ... o Jestem potwornie senna ... Dzisiaj dzieciaki z jednej klasy życzyły mi m. in. "żebym dała radę wytrzymać z nimi ... coś tam jeszcze, a jeden chłopak rzucił i żeby pani przypadkiem w ciąży nie była ..." ... ręce mi opadły ... odebrałam to w ten sposób, że nie chcą zmiany nauczyciela :) ... bo jak miał inne intencje to przykro :( o Życzę Wam aby nadchodzące Święta były wyjątkowe, niech się Wam szczęści, omijają was kłopoty i nieżyczliwi ludzie ... a ciepła, rodzinna atmosfera otacza jak mięciutki kocyk :D

Gość Andzia2010
***Basik- przykro mi, nastepnym razem sie musi udac! ***Julia83- wiem jak to jest z tym sprzataniem, gotowaniem, praniem. Ja mojemu M w tej materii nie ufam :) nie ma to jak same sobie zrobimy, ale z drugiej strony musimy dawac naszym M szanse i nie odstawiac ich na 2 tor. Zwlaszcza jak sie dzieciatko urodzi. Ja ile razy mojemu mowilam, nie tak trzymasz, nie tak karmisz, zle pieluszke zapinasz...az w koncu zdalam sobie sprawe, ze on w koncu sie wkurzy i wszystko bedzie na mojej glowie. Odpusilam a M sie wszystkiego nauczyl przy malym :) A co do pracodawcow w usa to ja w ciagu mojego 11 letniego pobytu mialam juz 4 i zawsze bylo mniej wiecej tak samo. Niestety nie ma zmiluj sie. Tzn jesli masz nakazane lezenie w ciazy, to jest jakies prawo, ze nie moga cie zwolnic, ale potem po porodzie juz nie masz tych 3 miesiecy i trzeba do pracy wracac :( ***Lucy1980- masz juz jakis plan co dalej? ***Ania1602- no niestety jest kiepsko, ale przynajmniej IVF nie odwolali tak jak w Polsce. Niegdzie nie jest perfekcyjnie. Przyszle mamy, ja myslalam ze to tylko tu jest taki szal zakupow dla noworodkow, ale widze ze wszedzie sie ten szal udziela. Robcie to z glowa. Ja poszlam na calosc przy moimk pierwszym, wydalam mnostwo pieniedzy a potem polowy rzeczy nie uzywalam i nie zdarzylam go ubrac w polowe urbanek bo po prostu wyrosl. Najwiekszy blad to podgrzewacz do chusteczek, nawety 1 raz go nie uzylam. Wiec zakupy z glowa :) :) :) Ja dzis 2 dzien po IUI, oczywiscie wsluchuje sie w swoj organizm, jakby na ym etapie byly juz jakiekolwiek zauwazalne obiawy....Znow to szalenstwo przede mna. Dobrze ze swieta przed nami, malo czasu na myslenie :)

Ha! U mnie z tym sprzątaniem jest na odwrót- M jest totalnym perfekcjonistą i zawsze po mnie by poprawiał... Teraz to już wogóle nie pozwala mi na odkurzaczu latać :-P x Nadziejka, mnie już bardzo długo męczy rwa w pośladku. Dopóki się ruszam, to jest ok, ale jak tylko klapnę na sofkę, to łzy z oczu wyciskają mi się przy wstawaniu... Teraz właśnie klapłam po zrobieniu sałatki śledziowej :-)

Gość Nadzieja78
Julka nie byłam. Powiem Ci szczerze ze sie boję bo mam to od lat po 2 czasem raz do roku i ortopeda zakazal tam masaży. Zleca zabiegi i zastrzyki leżenie wygrzewanie i przechodzi. Jak nie zaniedbuje ćwiczeń to i przez rok jest cisza. Teraz troszkę ćwiczę takie delikatne dla ciężarnych. Czasem wstaje w nocy na siku i sunę jak staruszka . A dzis jak wróciłam ze spaceru dobrze ze byl m.bo bym stala w jednej pozycji pól dnia, tak siekło ze ruszyć sie nie mogłam. Poleżałam i znów trochę lepiej. Tak juz chyba zostanie. (ja tam mam wypukliny między kręgowe i inne cudaki) X Piksi dzidziuś juz elegancki :-) Nie bój się tak cc, (chociaż sana dygam wiadomo taki lęk przed nieznanym) ale jak trza, to trza ;-) X Alexvan Julce Zakopane przyniosło szczęście po transferze :-) Relaksuj sie i badz dobrej myśli ! X Malena :-) a ja chodzić za bardzo nie mogę, ale chodzę tylko bardzo powoli :-) X Andzia ja pierdziele to co urodzisz i jesli miałaś ciążę na chorobowym to wracasz od razu do roboty ??? A połóg? A noworodek? X Dziewczyny dziękuję za życzenia i również sie dołączam:-) to juz trzecie święta na tym forum :-)

Drogie dziewczynki chciałabym złożyć Wam wszystkim serdeczne życzenia: zdrowych, spokojnych, rodzinnych świąt oraz oczywiście spełnienia marzeń :) Jeśli kogoś kiedykolwiek tutaj zraniłam, uraziłam to BARDZO PRZEPRASZAM, nigdy nie miałam takiego zamiaru. Julcia, Biedronka przepraszam :* i inne dziewczynki, które poczuły się przeze mnie urażone również przepraszam. Czasem miewam denny nastrój, szczególnie kiedy cykl się kończy i czuję, że znowu muszę przełknąć gorycz porażki. Próbuję pogodzić się z myślą, że dla mnie nie jest przeznaczony mały cud, ale jest to bardzo trudne.

Gość Andzia2010
Nadzieja78- no nie jest tu wesolo jesli chodzi o benefity rodzinne. Tak jest w manual w firmie, ale mysle,ze wszyscy sa ludzmi I jakos by to sie dalo zalatwic. Ale nie ma czego s takiego jak w Polsce. Moja kuzynka urodzila dziecko I juz nie pracuje 4 lata bo najpierw macierzynski, potem wychowawczy, a potem zaszla w 2 ciaze i od poczatku historia. Ja z moim synkiem w ciazy pracowalam do srody a w piatek mialam cesarke. Uwaga, to was pewnie tez zszkouje- po cesarce w piatek ze szpitala wypis w niedziele rano :) potem 12 tygodni z maluszkiem i do roboty (oczywiescie platne tylko 60% - ubezpieczenie i inne skladki). Mowie, nie ma perfekcyjnego miejsca na ziemi, niestety...