Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Kinia, dobrze, ze P ojechalas na IP. na serduszko jeszcze za wczesnie,ale Kropek jest i to najwazniejsze! Lez i dbajcie o Was! Ania, testy kłamią! Tylko beta! Głowa do gory! Darkness, pilnuj się, dziecko słyszy ;) Alex, to już za moment! Jestem z Toba:) Miska, jak tam? Nadal bóle dołączają? Malamii, gdzie się schowalas? :* Dobrej niedzieli Wam wszystkim!

Miska D-dziękuje za namiary. Alexvan- powodzenia kciuków nie puszczam ! Ania1313- oby test sie mylił, u mnie było ostatnio podobnie też po negatywnym teście rzuciłam sie w wir sprzątania, M od razu stwierdził że wtedy nie miał złudzeń, jestem przed @, wiec niestety beta tylko to potwierdziła. Oby u Ciebie było inaczej. Julia- każdy etap starania czy to ciąży jest trudny na swój sposób, ale dziękuj za bóle ciążowe:) ale też sie nią ciesz i nie patrz na Staraczki, choc miłe jest to co piszesz.

Gość malamii89
Ananasowa jestem;) caly czas Was podczytuje i kibicuje;))nie pisze bo nie mam o czym..u mnie totalna pustka i tyle Ale fajnie sie czyta Wasze przezycia itp:) Alex powodzenia pewnie kropka masz juz ze soba;* Kinia dobrze ze pojechalas na IP dbaj o Was;** Buziaki;**

Gość penelopka28
Alex powodzenia dzisiaj Trzymam kciuki!!!!!! Ja wczoraj spędziłam z M cały dzień i od razu humor mi się poprawił. Nie biorę już relanium, czasem ale to wyjątkowo hydroksyzynę 10 mg. Cały czas duphaston i propranolol. Mogę chodzić na szybki prysznic i do wc. Zaczęłam się cieszyć ciążą, choć wiem że ryzyko cały czas jest. Dzisiaj dopadło mnie przeziębienie, raczej katar i kaszel. Niepokojące jest tętno powyżej 100 mimo że biorę propranolol i niskie ciśnienie ok 90/60 co strasznie osłabia tym bardziej że zawsze miałam 120/80. M nie będę już dzisiaj angażować, bo sprząta i pierze w domu. mam nadzieję, że jak skończę 12 tydz to do domu. Myślę o psychoterapii od kwietnia, bo relanium strasznie otumania, a chcę sobie poradzić bez leków, ale zobaczymy jeszcze. Zawsze chcieliśmy mieć 2 dzieci, ale chyba nie dam rady emocjonalnie. Na święta chcemy powiedzieć najbliższej rodzinie o ciąży. Mam nadzieję że kolejne miesiące ciąży będą łatwiejsze i będę mogła chodzić. Do pracy na razie nie wracam, bo wiem że bym nie dała rady. A co do szpitala doktorek chce mnie trzymać do momentu jak będę bardziej samoobsługowa że tak powiem, ale liczę na to że gdzieś za 3 tyg wyjdę. Pozdrawiam

Gość penelopka28
Ewap 156 nie możesz załatwić sobie zaświadczenia od psychiatry do cc. Idź na 2 wizyty i może Ci da i będzie cc bez łaski.

Ewap :-) jesteś obstawiona dokumentacja jak ta lala i nawet gdybyś wylądowała gdzie indziej to nie ma opcji ze będą zmuszać Cie do Sn. Na wszelki wypadek rozeznaj sie w szpitalach w okolicy jakie porody preferują i tam za nic nie jedz:-) Dr.robil usg? Jak Niunia? Szyjka ok? Kontaktowałaś sie z położna ? Cc masz mieć 29 marca ? Który to będzie tydzien i dzień u Ciebie? X Jesli chodzi o płacz w ciąży to byl czas ze mnie wzruszały przysłowiowe reklamy margaryny;-D X Darkness to masz zajecie :-) mój byl cały tydzień w domu bo przeziębiony to nawet nie wie czy się składają i na co..taki ogarnięty ten mój nastolatek;-) X Malami Zocha dziewczyny mimo tego ze wypisujemy tu swoje perypetie ciążowe to jestesmy z Wami staraczkami i zadna z nas nie zapomniala jak to jest przed tym pozytywnym testem !!

Takze dziewczynki trzymajcie sie pionu proszę bo w końcu sie uda i Wam ! Ja bardzo w to wierzę! A wiara czyni cuda i Wy doczekacie tego cudu :-) Popatrzcie w kalendarz Julii ile naturalnych cudzików :-)

Gość ewap156
Nadzieją dziś mam np dzień że mój M na mnie spojrzał nie tak i już się do niego nad e odzywam a zapytaj się czego się nie odzywam a nie wiem !!!!I tylko ten szpital gdzie mój lekarz pracuje nie robi problemu z CC a reszta to jak trafiam naturalny poród i już ostatnio moja koleżanka która chciała SN błagała o Cc że już nie ma sił i już 12godzin porodu dziecko okrecone pępowina i ciągle się wracało nie natura i koniec kropką .Wiesz mój lekarz powiedział że mam mówić że mam tak nasilone dolegliwość że nie jestem w stanie wejść na fotel i już .A cesarka to ma być 28i 4.

Gość ewap156
Nadzieją USG nie było robione teraz IDE 11 tylko badanie na fotelu i posiewy i powiem Ci że zawsze tak się balam skracajacej szyjki a teraz jakby mogła to się nie skraca dalej ku tyłowi i zamknięta nieźle prawda.

Gość ewap156
Penelopa jak miałam te zaświadczenia od neurologa i ortopedy to dopiero pomyślałam o psychiatrze i stwierdziłam zecmoze jeszcze bardziej ich rozloszcze jak im walne tyle zaświadczeń i dlatego dalam sobie spokój .I trzymam się tego że będzie dla mnie miejsce i nikt nie będzie robił mi problemu

Gość gość
Nadziejka - dzięki za info ws. spojenia.. Trochę mnie uspokoilas.. Muszę powiedzieć o tym lekarzowi na wizycie. Najważniejsze, ze to normalne. Tylko do porodu mam 2 m-ce, a ból przy zmianie pozycji od trzech dni okropny ;) x Ania1313 - czekamy na wynik bety i trzymamy kciuki.. x Biedrona1979

Gość gość
Alexvandekol - mam nadzieję, że teraz świętujecie z M. na jakimś obiadku we dwoje, swoje przytulone szczęście.. Trzymam kciuki oby na 9 miesięcy :* Biedrona1979

Biedroneczko, alexvandekol na obiadku ale już we troje ;-) Alexvandekol czekamy na wiesci

Cześć dziewczynki! U mnie bez zmian, więc nie pisałam... Kinia!!!Kochana tak się cieszę !!! Gratulacje słonko! Dbaj o Was! Alexvadekol Kciuki zaciśnięte!!! xxx Buziaczki dla Wszystkich

Dziewczynki, moja kruszynka jest juz ze mna i czuje, ze to wlasnie jest ten moment, ze zostanie ze mna na zawsze. Myslalam dzisiaj o Was wszystkich leżąc po transferze, ze dzieki Wam przetrwalam ten okres i ze dzieki Wam sie nie poddalam. Po rozmrozeniu uzyskano 1 zarodek 8-blastrometrowy.jak juz Wam pisałam zdecydowałam sie z M na transfer jednego ( pozniej wrócę po rodzeństwo :-p ) , przy moich problemach z endometrium , myśle, ze to za duze ryzyko. 16 marca ide na bete i do tej pory dziewczyny- kciuki mocno zaciśnięte. Dr kazał w dalszym ciagu brać ubichinol ( ale juz tylko 2 kapsulki ) , d3, witc, magneb6, omega3 , estrofem i Prolutex bez zmian dawki ( Prolutex biorę 2 razy dziennie, nie wiem jak Dla Was ale dla mnie to najgorsze zastrzyki ) , dołożył mi dzis acard i Clexane. Nigdy nie wstrzykiwalam Clexane, powiedzidzcie mi - zapewne tez w brzuch ? , robiłyscie zastrzyki razem z prolutexem ewentualnie w jakich odstępach czasowych ? Dziekuje , ze jesteście !

Kochana! Ja Tobie dziękuję i całej pięknej reszcie! Dbaj o siebie!!!! xxx

Gość gość
Up

Gość gość
Darkness nie made hand tylko hand made

Ewa jak wszystko pozamykane to będziesz miała cc i nic się wczesniej nie zacznie. Ja teraz jestem 38t6d i szyjka 28mm. A cc za tydzień dopiero.. Zobaczymy jeszcze na wizycie w czwartek. Bo jak chodzę to mam mega kłucia w pochwie czy w szyjce ciężko powiedzieć ale aż takie ze musze przystanąć. Wiec może cosik będzie wcześniej. Chciałabym juz bardzo .. Ogarnij sobie położna jakąś fajna z polecenia. Moja jest spoko, nie jakaś nawiedzona. Sama mi powiedziała ze jesli mam traumę po 1 porodzie to najlepsze rozwiązanie to cc to samo z karmieniem piersią. Mówiła ze teraz kobieta ma prawo wyboru i jesli nie chce kp to musi stanowczo i głośno mówić żeby nie rozkręcać nie potrzebnie laktacji w szpitalu. Rozmawialiśmy o kangurowaniu córci przez męża, bo po cc to jednak od razu nie dostane a on tak, tylko trzeba wcześniej tez pielęgniarki uprzedzić i wiele innych tematów. Naprawdę warto.

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość ewap156
Wiesz co Nadzieją dla !mnie jest chore że ją się stresuje przed porodem że ktos może mnie zmusić do porodu SN ale to tylko nasz kraj taki zacofany są nawet dziewczyny z naszego forum które chcą rodzić SN i to jest ich wybór tak jak mój CC.Ale nastawilam się że będę walczyć i swoje bo tak czuje że będzie,ie lepiej i mam wskazanie i już a czy ktoś sobie myśli że jest ono załatwiane czy nie to GOWNO mnie to obchodzi !

Gość ewap156
Nadzieją a jak u ciebie z ******* ją mam strasznie mały brzuch i sobie tłumacze że nie są one tak intensywne bo chyba NIUNIA ma mało miejsca muszę ją zmuszać klade się na plecach bo tego nie lubi i wtedy da kopniaka a tak to len niby jak rizmawialam z lekarzem to mówił że tak może być nawet to zależy od dnia mojego samopoczucie itd

Ruchy juz są mniej intensywne i tez zależy od dnia. Najwięcej ja czuje leżąc na boku to tak sie czasami rozpycha. Dupkę na górze wypina, raczki w pachwiny a nóżki pod żebra aż czasem boli :-) Ostatnio byla u mnie koleżanka termin ma identycznie jak Ty i byla zdziwiona jak mi brzuch na boki chodzil. Takze wiesz każdy ma inaczej. Najważniejsze ze czujesz w ogóle ruchy. Moja po jabłku szaleje zazwyczaj;-)

Gość ewap156
Nadzieją dzięki za odpowiedź bo dziś to już się przestraszylam rozpychanie czuje ale już bardzo mało widać taki skaczący brzuch ale już dwa razy miała dziś czkawka i po niej trochę pokonała także mam nadzieję że ok.

Alex, wierzę, ze to jest ten Maluch i zostanie z Tobą na długie miesiące!! Zestaw leków konkretny, nie ma innej opcji, musi się udac:) kciuki zaciska m!!! Ja robię clexane i prolutex wieczorem po dwóch różnych stronach brzucha. Kup do prolutexu takie cienkie króciutki igły do wkluwania, a grubsze i dłuższe do nabieranua leku. Zadtrzyki rób jak najdalej od pępka, najlepiej po bokach jak najniżej i najcieńszy fald skóry. U mjie po prolutexue wychodzą wzgorki, po clexane czasami zielone siniaki. Nasz dwa zastrzyki prolutex dziennie? Kupa kasy! Wzielas recepty? Kciuki!!! Kinia, jak u Ciebie? Mam nadzieję, ze bez atrakcji dzisiaj? Dziewczyny, od kiedy zaobserwowalyscie i siebie brzuszki? Ja jestem szczupła, schudłam na poczatku i póki co brzuch płaski.

Gość ewap156
A jeszcze jedno mój doktorek bardzo się boi mojego ciśnienia ostatni pomiar u niego 160\120 puls129 powiedział że gdyby nie to że od początku ma że mną takie numery to nie powinien mnie nie wypuści z gabinetu a w domu mam 109\67 i zero obrzęków zero białka w moczu .