Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

róznica w dacie porodu usg i ostatnia miesiączka

Polecane posty

Gość gość

jestem w 38 tyg. ciązy i waga syna z wczorajszego usg to 2,5 kg. termin z OM mam na 12 listopada a usg pokazało 30.11. miała któras taka dużą różnice w datach?

Gość gość
Ja miałam z okresu na 21kwietnia,z usg na 13kwietnia.. a urodziłam 3kwietnia :D z wagą 3,800 także widzisz nie ma reguły z tymi terminami

Gość gość
no tak, ale u ciebie było 8 dni róznicy, u mnie jest ponad 2 tygodnie...

Gość gość
Autorko teraz to już się nie sugeruj terminem z usg bo on jest wyliczany między innymi z wagi dziecka a przecież dzieci z różną wagą się rodzą. Albo bierz pod uwagę termin z om albo z pierwszego usg bo to jest najbliższe prawdzie. Tak czy siak 38 tydzień to ciąża donoszona więc ja bym była jak na szpilkach ;) Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania!

Gość gość
dzieki. na żadnym z 6 usg nie ma podanej daty porodu wg usg. dopiero na tym wczorajszym... dziwne łozysko II/III

Nie ma co się tym kierować. Ktoś już wyżej dokładnie opisał o co chodzi0-zazwyczaj jest to wyliczane z wagi i wielkości dziecka i z czasem może się ta różnica powiększać, bo jak sama pewnie wiesz jedne dzieci rodzą się większe, inne mniejsze.. :)

Gość gość
gość z 15.12: tak 8dni róznicy,ale urodziłam 3KWIETNIA. więc jeszcze 2tygodnie wcześniej i wlasnie w 38tyg ciąży. to ciąża donoszona,więc możesz urodzić w każdym momencie,nie sugeruj się terminem. szczęśliwego ,szybkiego rozwiązania

Gość gość
a troche się obawiam, bo juz jednego z waga 1880 mam - wczesniaka. no nic, dzieki

Gość gość
Przecież to normalne pod koniec ciąży.

Gość gość
Ja rodzilam dwa tygodnie po terminie lecz czulam sie dobrze a maz kilka razy dziennie uchem osluchiwal tetno plodu. Tak zaleczil mezowi ginekolog podczas jedne z wizyt bo maz jest zawsze podczas Kazdego badania pochwy u ginekologa rowniez wspieral porody duzo lepiej przebiega badanie czy porodu gdy mamy meza do takiej obecności mamy prawo nawet w szpitalu.