Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test obciążenia glukozą 75g

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem w 26 tygodniu ciąży. tydzień temu robiono mi test z glukozą 75mg. Wyniki wyszły: na czczo: 111, 2h po wypiciu 181. Diagnoza: cukrzyca ciężarnych. Dostałam dziś glukometr do samodzielnego mierzenia cukru. Postanowiłam, że będę wszystko tak jeść jak zawsze, pić herbate z cukrem itp. Dzisiejsze wyniki: na czczo: 67, po śniadaniu 93, po obiedzie 80, po czekoladzie i batonie, 84, Wszystkie pomiary wykonywałam 2h po posiłku. Czy test glukozy mógł wyjść źle?

Gość gość
A badaj godzinę po posilku, zobaczysz czy masz z normie, mi kazali po godzinie mierzyć a nie po 2

Gość gość
Mi tez wlasnie po tescie wyszedl masakrycznie wysoki cukier. Lezalam na potologii ciazy tydzien czasu i badania glukometrem byly w normie. Pozniej wypisalam sie do domu i rowniez wyniki prawidlowe. Co prawda nie zapychalam sie czekolada ale herbate slodzona pilam. Pozniej powtorzylam test obciazeniowy i sytuacja sie powtorzyla ale ponowne badania glukometrem nic nie wskazywaly

Gość gość
Jakie szczęście, że moje wyniki na czczo to 85 a po glukozie 118

Gość gość
Mnie kazali badać po 2h, ale zbadam też po godzinie. Nie wiem o co chodzi z tym cukrem... Ja już nawet myślałam, że w laboratorium pomylili moje wyniki z kim innym... Pójdę do diabetologa za 2 tyg i się dowiem o co może chodzić. Ale strasznie mnie to teraz ciekawi...

Gość gość
Będę musiała powtarzać ten test?? Było to dla mnie traumatyczne przeżycie dość. Przez całe pól dnia mnie mdliło , po godzinie od podania zaczęło mi się chcieć spać, ogólnie taka dawka glukozy dla mnie to było za dużo .