Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Paulina_18

Problemy z 16 letnim synem

Polecane posty

Witam! Sześć lata temu rozstałam się z mężem. Zostałam sama z 10 i 15 -letnimi synami. Mąż interesuje się dziećmi i wspiera mnie finansowo. Pięć lat temu poznałam mojego obecnego męża Mariusza. Postanowiliśmy się pobrać po roku znajomości. Młodszy syn Kuba był już "oswojony" z tą sytuacją. Miał dobry kontakt z synami Mariusza i lubił spędzać z nimi czas. Natomiast starszy Marcin zupełnie nie mógł pogodzić się z tą sytuacją. Nie akceptował Mariusza, stronił od jego młodszego syna i wręcz nie trawił Patryka swojego rówieśnika starszego syna Mariusza. Patryk mieszkał u babci ze względu na szkołę. Marcin w wieku 18 lat wyprowadził się do ojca i tak już trzy lata. Teraz mieszkamy Ja Mariusz, Kuba (16lat mój syn) i Michał( 17lat syn Mariusza) i wszystko było by ok gdyby nie fakt że Kuba przestał zupełnie akceptować swego starszego brata i ojczyma. Nie słucha się, a wręcz stara robić na złość. krytykuje Michała , wypomina mu otyłość i dobre zachowanie. Stał się dla niego złośliwy a nawet agresywny. Nigdy nie dawaliśmy mu podstaw do tego by czuł się gorszy ani lepszy. Dodatkowo miewa w nieuzasadnione napady złości i histerii, nie da się go uspokoić. Robiliśmy mu już przeróżne badanie (nawet narko-testy), byliśmy z nim u psychologa rozmawialiśmy z nauczycielami, ale ani nauczyciele, ani jego trener, ani lekarze , rodzina, Mariusz, jego ojciec, nawet Marcin i Patryk (którym Kuba zawsze ufał i bardzo ich lubił, jak to dzieciak do starszych braci) nikt nie potrafi uzasadnić jego zachowania. Co mam robić?!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować