Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy i jak moge podac?

Polecane posty

Gość gość

Syn konczy za tydzien 4 miesiaca. Kiedy moge mu podac kaszke? I jak to zrobic? Czy moge sprobowac dac po kapieli na wieczor? Podobno nowe produkty wprowadza sie do poludnia. I czy lepiej dac mu np najpierw marchewke czy kaszke?

Gość gość
Marchewke daj pierwszą. Jesli kp to kleik ryżowy kobiecym mleku.

Gość gość
na noc nie dawaj nowości bo dziecko może bolec brzuszek i nocka z głowy :(

Gość gość
Karmie od 3 tygodni mm. Wlasnie o to mi chodzilo czy moge np zagescic mleko kaszka na noc na pierwszy raz, ale widze ze chyba nie. Jestem zielona, nie wiem jak sobie ulozyc te posilki w 5 tym miesiacu. Moze byc tak ze malemu nie wszystko spasuje i to co sobie zaplanuje to na nic. Powiedzcie mi czy to ok ze po kapieli dostaje nan wedlug tabeli na 150 ml a pozniej budzi sie kolo 1 i 4-5 czy powinien przesypiac noce? Moze niepotrzebnie karmie go te dwa razy w nocy? Ale z tymi karmieniami nocnymi wychodzi mi 6 karmien tak jak zalecone jest na opakowaniu. Od przyszlego miesiaca pisze zeby dawac 4 posilki na 180 ml. Mysle zeby jutro dac mu sprobowac marchewke tylko nie wiem czy po wypitej porcji mleka? Jezeli z czasem bede chciala wprowadzic jakas kaszke to ten na poczatek do przedpoludniowego jedzenia? Jezeli marchewke zaakceptuje to taka marchewka moze byc zamiast jednego posilku juz? Probuje go dopajac ale bardzo niechetnie pije wode albo herbatke koperkowa, 30 ml na dzien to max. Ale problemow z brzuszkiem nie ma.

Gość gość
Troche zbocze z tematu, ale zainteresowała mnie jedna rzecz: nie mialas problemu z przejsciem z piersi na mleko mm? My kupujemy juz trzecia puche mleka w tym miesiącu, bo nic nie smakuje mojemu maluchowi.

Gość Eliza 2014
Napiszę Ci szczerze: nie chce mi się pisać o rozszerzaniu diety bo to temat rzeka, a moje dzieci raczej bezproblemowe są. Powiem Ci jedno odnośnie posiłku na noc. Zrób normalnie butle mleka i dosyp 1- 1,5 łyżeczki kleiku ryżowego, smoczek z większą dziurką, ale nie ten od kaszki tylko np. ten po 6 miesiącu. Moje dzieci po takim mleku przesypiają całą noc ( 22.00-6.00) . Położna mi tak doradziła. Potem możesz zmieniać ten kleik na kleik kukurydziany .

Gość gość
Nie mialam zadnego problemu z przejsciem na mm. Problem to byl z karmieniem piersia. Odkad skonczyl 2 miesiace zaczal po 3-4 minutach odrywac sie z wielkim placzem od piersi. Spokojne karmienie bylo tylko w nocy i to tez nie zawsze. Sprawdzalismy uszy, zęby, nie byly to kolki ani refluks ani brak pokarmu. Kupilismy Nan Pro 'w razie w' i tak po ktoryms takim niespokojnym jedzeniu dostal 60 ml. Podczas jedzenia ani sie nie ruszal,patrzyl w jeden punkt. W koncu stopniowo dostawal po calej porcji ale utrzymywalam karmienie w nocy a teraz juz tylko mm i mam wrazenie ze nieraz by wiecej jeszcze zjadl ale nie chce przeginac i dostaje tyle ile na opakowaniu pisze.

Gość gość
nie dawaj na noc tylko na śniadanko i to kleik ryżowy albo kukurydziany jak zaakceptuje przez dwa dni kupki będą ok to dawaj na noc