Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krew fuuuj

Polecane posty

Gość gość

witam. od pewnego czasu mam dość męczący mnie problem.. mianowicie, do łazienki chodzę co dwa /trzy tygodnie, mam zaparcia.. zazwyczaj kończy się wydaleniem twardego stolca z domieszką krwi i śluzu, a później strasznie męcząca biegunka, również śluz i krew.. często boli mnie brzuch, mam zgage i odbijanie, dziwne przelewanie w brzuchu.. didamy, że mam 15 lat, zdrowo się odzywiam, ZADNYCH słodyczy, słonych przekąsek, soków owocowych, tylko woda i zielona herbata, nie slodze, nie jem białego pieczywa, jem dużo warzyw i codziennie lub co kilka dni jabłko w szkole.. bo uwielbiam.. jogurty naturalne, serki wiejskie, twarozki, jajka, owsianke, takie rzeczy.. także z diety to chyva nie wynika:(

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
masz raka jelita

Gość gość
wątpię, trwa to już kilka miesięcy

Gość gość
raka jelita w tym wieku.. proszę..

Gość gość
Wszystko jest możliwe. Rak nie wybiera. Albo hemoroidy, wrzody. Czym prędzej do llekarza. To może być coś bardzo poważnego

Gość gość
a może jelito drażliwe, jsk myślicie? dodam, że nie miesiaczkuje od wtedy..

Gość gość
Nie myślimy. To może być wszystko. Czemu nie pójdziesz do lekarza? Czekasz az się pogorszy?

Gość gość
Radziłabym jak najszybciej udać się do lekarza. Sama nic nie poradzisz, a krew w kale to powod do niepokoju

Gość gość
narazie rodzice czasu nie mają..

Gość gość
a moze jakis arab cie w pupala posowa i masz uszkodzone,jelito:-(

Gość gość
Kuzwa chyba twoje zdrowie jest najważniejsze. Mówiłaś im że masz krew w kale? Przecież to nie jest normalne. Możesz mieć hemoroidy, polipy, wrzody i tak, nawet raka. A to że nie masz okresu też jest problemem

Gość gość
Kuzwa chyba twoje zdrowie jest najważniejsze. Mówiłaś im że masz krew w kale? Przecież to nie jest normalne. Możesz mieć hemoroidy, polipy, wrzody i tak, nawet raka. A to że nie masz okresu też jest problemem

Gość gość
mówiłam i mamy iść do lekarza ale chyva to jelito drażliwe

Gość gość
up

Gość gość
A jesteś nerwowa?

Gość gość
Jestes idiotka. Jelito drazliwe nie ma takich w postaci krwi i napadów naprzemiennych biegunki i zatwierdzenia. Z reguly ma sie jedno i to w szczególnych okolicznościach np. Podczas stresu. Ewidentnie jestes chora i natychmiast powinnas isc do lekarza. Ja lecialam od razu jak raz krew zobaczylam (akurat ranke chyba tylko mialam), i od razu daja do chirurga skierowanie. Ale akurat wolalam by mnie rodzinna zbadala niz jakis obcy fagas.

krew przy zaparciach to nic innego jak poprostu slabe naczynia krwionoscne i przy "parciu" i "naprezaniu" pekaja i troche krwi poleci. tez tak mialam i przeszlo. czasami zdrowe odzywanianie jest ZA ZDROWE i brakuje odpowiedzniej ilosci witamin. ale dziwne sa pozniejsze biegunki. Mimo wszystko poszlabym do lekarza po skierowanie na np kolanoskopie.

Gość gość
gość dziś mówiłam i mamy iść do lekarza ale chyva to jelito drażliwe x Nie, choruję na to i nie mam takich objawów. Krew w kale to ALARMUJĄCY objaw i wymaga NATYCHMIASTOWEJ wizyty u lekarza.

Gość gość
sadze ze autorka powinna znalezc jak najwiecej forum i tam wszystkich zapytac o rade. wtedy przygotuje sobie wykresy, analizy itd. a do tego czasu moze juz zejdzie z tego swiata :) serio? pytasz na forum a nie lekarza. zenada! głupota sama na szczescie sie wybije :) wystarczy cierpliwie poczekac.

Gość gość
W wieku 15 lat to chyba możesz sama iść do lekarza rodzinnego?Mama musi Cię za rączkę prowadzić? Do dentysty też z rodzicami chodzisz?

czeka cię kolonoskopia... nie miłe badanko :(

Gość gość
Ta dzisiejsza młodzież to jakieś niedorajdy życiowe. I pomyśleć, że to niedługo w szkole średniej będzie a za 3 lata osiągnie pelnoletnosc.A do lekarza boi się pójść. Ja pamiętam że w moich czasach to był wstyd z mamusią do lekarza chodzić.

Gość gość
eee bo ja nie mieszkam w mieście i z kimś musze jechać.. a ten śluz jest dziwny i mnie niepokoi

Gość gość
Zespół jelita drażliwego to pewnie nie jest, ewentualnie nietolerancja laktozy, jesz nabiał albo alergia? Może skutek drastycznego odchudzania? Żeby to naprawić bez lekarza się nie obejdzie, dicopeg junior też tu na wiele się pewnie nie zda, reguluje co prawda pracę jelit ale nie masz zdiagnozowanej przyczyny.

Gość gość
Super rodzice. A wiedzą że masz krew w kale? To nie jest normalne, a jelito drażliwe ma inne objawy. No ale lepiej by było gdybyś miała, bo wszystko inne może być gorsze. Komunikacji nie macie ze musi cie ktoś wozić? W twoim wieku sama chodziłam do lekarza a też trzeba było dojechać

Gość gość
Krew to bardzo niepokojący objaw i wymaga Natychmiastowego udania się do lekarza, chyba, że ktoś nie chce żyć.

Gość gość
zaczęło się przed tą całą "dietą"