Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Glukoza w 27tc

Polecane posty

Gość gość

Hej, Co sadzicie o tych wynikach glukozy 75g? Na czczo 83,3 mg/dl Po 1 godz 143,7 mg/dl Po 2 godz 69,2 mg/dl

Gość gość
Czy ktos jest w stanie to zinterpretowac. Wiem,ze gorne granice nie sa przekroczone, wiec cukrzyca to nie jest. Skad sie bierze tak szybkie spalanie cukru? Czy to jest ok?

Gość gość
Tak to wygląda u zdrowego człowieka.

Gość gość
jest w normie

Gość gość
I ciesz się, bo ja miałam cukrzycę w ciąży i nie jest to nic przyjemnego, jedzenie o stałych porach, określone produkty, mierzenie cukru 6 razy dziennie. Nie zdawałam sobie sprawy z tego jaka to straszna choroba, współczuję tym, którzy zmagają się z nią na co dzień.

Gość gość
Super, dziekuje za odpowiedzi. Tylko mnie zastanawia czy tak szybkie spalanie jest ok?

Gość gość
ale jakie szybkie?? weź się zastanów, że jak tą glukozę wypijasz, to najpierw szybko skacze, a potem spada, nie wiem w czym ty widzisz problem

Gość gość
Wspolczuje Ci bardzo, moge sobie wyobrazic jak bardzo jest to uciazliwe. Dziewczyny, przytylam juz 20kg a naprawde nie jem niewiadomo czego i w jiewiadomo jakich ilosciach. Szukam przyczyny i jak kula w plot!

Gość gość
A w czasie badania glukozy siedziałaś w poczekalni czy może coś robiłaś -chodziłaś np.

Gość gość
Siedzialam w poczekalni i po 1 godz usnelam,bylo to silniejsze ode mnie, 15min ale nie bylam w stanie zapanowac nad tym

Gość gość
Ok