Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietki, ile czasu czekałyście od momentu starań na dziecko?

Polecane posty

Gość gość

My przesuniemy starania do wiosny z uwagi na przeprowadzkę, znaczne zmiany itd. Ciekawi mnie jednak, ile będę czekała na to, aż pojawi się w brzuchu malec ;) Wiem, że nikt mi tego nie przepowie :D Po prostu z ciekawości pytam, ile u Was było miesięcy oczekiwania na zajście w ciążę, czy to "szło" w tygodnie, miesiące, czy nie daj Boże lata?

Gość gość
22 miesiące... nic już nie odkłądam na potem. planowałam że uda się po 6 m-cach max. życie pokazało, że z planów Bóg sie śmieje

Gość gość
nigdy bym już nie odkładała starań... mija rok, dalej nic

Gość gość
My z mezem zaszlismy w najmiej oczekiwanym momencie. Podobno w dni nieplodne wedlug mojego kalendarzyka hahah. Pokazywalam ginekologowi I poloznej to niedowierzali... chodz cykle regularne I wgl. :) musisz zapomniec o tym ze chcesz dziecka. Tak to dziala :/ chcesz ni ma. Nie chcesz to masz kochane bobo. Powodzenia :)

Gość gość
niewykluczone że przy pierwszej próbie zajdziesz, ja tak miałam - pierwszy stosunek i od razu gol

Gość gość
ja prawie po roku, zaszłam w najmniej oczekiwanym momencie czyli własnie wtedy kiedy miałam zajeta głowe czyms innym czyli mega zmianami :)

Gość gość
mam nadzieję, że maks. rok będziemy się starać...współżyjemy częśto (codziennie lub co dwa dni) od zawsze, może to coś pomoże ;) Ale nie łudzę się.

Gość gość
13 mies bez stresu , miałam 36-37 lat

Gość gość
częste współzycie osłabia jakość plemników więc to marny argument.

Gość dziki gon
Udało się w pierwszym cyklu :-) myślałam, że potrwa to.z pół.roku a tu taka niespodzianka.

Gość gość
ciąża pozamaciczna po roku starań...później zupełnie zaskoczenie bo prawidłowa ciąża już w 3 miesiącu starań mimo jednego jajowodu...no a teraz rok minął w lipcu i nadal w ciąży nie jestem...

Gość gość
Udało się już w pierwszym cyklu starań. Z użyciem testu owulacyjnego, żeby wiedzieć, kiedy działać.

Gość gość
Udało się za drugim razem (w drugim cyklu), ale zmieniliśmy taktykę: zamiast częstego współżycia jeden stosunek dokładnie wyliczony w dzień owulacji (w miarę regularne cykle)

Gość gość
kurczę, to aż tak zmienia jakość nasienia to częśte wspolzycie? kiedy nam sie chce co dzien :P nie przesadzajcie

Gość gość
Nie wiem czy aż tak się zmienia, nie chcieliśmy ryzykować długiego czekania więc zatosowaliśmy się do rad znawców tematu. Przecież możecie iść na żywioł i zobaczyć jak to będzie. Może szybko Wam się uda. Nikt Wam nie zabroni uprawiać seksu;)

Gość gość
Ja na początku wakacji byłam juz prawie pewna że chce dziecka. Teraz jestem juz pewna na 100 procent. Jednak nie moge w tym momencie,zacząć sie starać chociaż marze o dziekcu. Musze odłożyć trochę pieniędzy, oszczędzam, dbam o zdrowie, przygotowuje sie do tego psychicznie i fizycznie. Starania zaczynam w kwietniu/maju :) trochę jeszcze musze poczekać. Ale mam nadzieje ze wtedy uda sie wszytsko ;) wam tez życzę powodzenia ;)

Gość gość
U nas z pierwszym dzieckiem rok, z drugim trochę więcej (15 msc).

Gość gość
Ja też tak odkładałam i co z tego mam?że teraz staram się półtora roku i rzadko kiedy udaje się wywołać stymulacje.Mam za sobą 1 ciąże biochemiczną i dół psychiczny z tego powodu. Dobrze ,że jestem jeszcze młoda,ale i tak jakbym wiedziała zaczełabym się starać zaraz po ślubie.

Gość gość
Zarówno w pierwszej jak i drugiej w drugim cyklu. Dodam, że przy pierwszym dziecku mieliśmy 30 i 35 lat, przy drugim 34 39 lat. Sex codziennie.

Gość gość
U nas 5lat do tego mase badan itd(jedyne co nam przybylo to stresy i 2 koty :p )...zaczelam starania jak mialam 27lat.Mam siostre blizniaczke ktora w tym samym momecie zaczela starania i po 3 tyg byla w ciazy :(

Gość gość
Tydzien :P wiedzialam kiedy mam owu i tak celowalismy. Po 9 dniach zrobilam test i juz byla blada kreska :)

Gość gość
ja 15 miesiąc staram sie o drugie i nic....

Gość gość
Ponad 4 lata. A wszystko " cacy" ( owulacja, drożność, nasienie). Udało się dzięki inseminacji (3). Teraz znów 2 lata bez zabezpieczenia i 2 inseminacje bez efektu.

Gość gość
2razy w 1cyklu bez zabezpieczenia,teraz "wpadka" przy zabezpieczeniu.

Gość gość
to jest jedna wielka loteria, równie dobrze możesz być w pierwszym miesiącu starań już w ciąży....a równie dobrze może to się nie zdarzyć przez długie miesiąc, a nawet lata, czego ci nie życzę... dla mnie ten temat, to trauma...jedną z ostatnich rzeczy jakich się spodziewałam w życiu, to taka że będę miała problemy z zajściem, niby wszystko idealnie, myślałam że to kwestia maksymalnie pół roku, a w sumie wyszło 1,5 roku, po drodze jeszcze strata...no niby ludzie i po 10 lat czekają i dopiero sie udaje...ale dla mnie te 1,5 roku, to był koszmarny czas, o ile nie zadroszczę ludziom rzeczy materialnych, o tyle płodności strasznie, nie potrafię sobie z tym poradzić, choć też nigdy nie miałam parcia na dziecko. no a teraz jest walka o drugie dziecko, powoli znów dobijamy do 1,5 roku, koszmar powrócił...

Gość gość
Wiem co czujesz. Staraliśmy się 4 lata, pomogła 3 inseminacja, teraz 2 lata starań i kiedy wczoraj musiałam wyjść z ciepłego domku, jechać 70 km do kliniki, leżeć z rozłożonymi nogami 30 minut, to tak sobie myślałam, że innym wystarczyłoby pójść raz do łóżka... Ale warto. Synek jest naszym szczęściem. Tylko się cieszę, że nie zwlekałam ze staraniami, zaczęłam w wieku 22 lat, gdym czekała mogłabym nigdy się nie doczekać..

Gość gość
obie córeczki :-) po 3 cykle na każdą sex tylko w okresie największej płodności co 2 dni

Gość to ja pisałam o półtora roku
jeny 4 lata...ja bym chyba ducha wyzionęła...pozornie nie było tego widać, ale aż mi serce krwawiło, jak się dowiadywałam o kolejnych ciążach w rodzinie, u znajomych...a my nadal nic... teraz jest trochę lepiej, bo mamy już jedno dziecko, ale tak na prawdę niewiele to zmienia, no może tyle o tym nie myślę, bo mały jest absorbujący...ale to poczucie bycia gorszą, bo nie mogę być w ciąży, we mnie siedzi...

Gość gość
2 razy starania zajęły nam rok czasu

My zaszaleliśmy w noc poślubną i się udało :) :) 9 miesięcy później przyszła na świat nasza Emilia 30.04.2014 roku