Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytania do introwertyczek, wiem że tu jesteście hello

Polecane posty

Gość gość
nie wiem czy jestem introwwertyczką. Myślę że one czują się dobrze w towarzystwie tych których lubią i są w stanie przyjąć, dopuścić do siebie czasami brak dopuszczenia może wynikać z lęku, nieufności nie z tego że nie lubi i tu możesz zmienić sytuacxję Ty rozwiązując trudną zagadkę. Na dotyk nawet szturchnięcie musissz zasłużyć, musisz być godny, chyba że nic nie znaczysz to szturchnięcie też nic nie znaczy. Jeśli dotkniesz a ona nie chce i jej sie to nie podoba jesteś nachalny to masz pecha. Tak mi się wydaje

dla mnie kobiety to tajemnica na ile chce sie odkryc na tyle ja poznasz..trzeba byc pewnym siebie i brac na klate jesli cos nie wyjdzie :) ty chcesz do niej jechać . Rozumiem to i trzeba wiedzieć ze kazdy ma uczucia i trzeba je szanować być szczerym ja bym odpuścił sobie gdybym wiedział ze fajna znajomośc mozna zniszczyć własnymi wyobrażeniami i oczekiwaniami

Gość gość
"to masz pecha" bo nie chce np. zeby jej dotknąć itd super.. to co mam losować w jaki dzień podchodzić w ogole z tematem:-( czy na poczatku tygodnia czy na koncu, czy przed czy po świętach itd przecież musi być jakiś POSREDNI sposob kontaktu nawet na odleglość w XXI w., taki żeby: 1. za bardzo jej nie ingerować, aż będzie gotowa kiedy będzie chciała 2. żebym wiedział że to ten moment 3. żeby czuła się z tym dobrze i miała tę swoją swobodę bo przecież taka wiele nie ujawnia, nie mówi tylko czasami odpowiada na wiadomości z komorki ;-) poza tym paradoksalnie jej towarzystwo artystyczne w którym przebywa to bardzo poważne dla niej zagrożenie, dla tak delikatnej osoby, bo oni jak wiadomo są nastawieni co do zasady na branie od innych np. aspiracji i liczenie się z własnym ego..

Gość gość
Postaram sie pozniej odpowiedziec na tamten dlugi post z pytaniami:). Ja tez uwazam,ze najczesciej jak bardzo chcesz,to blokuje. To tak,jak z natrectwami. Im bardziej starasz sie nad nimi zapanowac,to bardziej dokuczaja. Wiesz co,troche dziwnie mi sie to czyta. Rozumiek,ok,dziewczyna zamknieta w sobie,nie umiejaca rozmawiac o uczuciach. Cos o tym wiem. Tylko,no kurde,nie moze byc tak,ze Ty wyczekujesz na okazje,na moment,dobry humor czy dzien. To nie jest normalne. Wiem,ze jej ciezko i wiem to dobrze,ale to nie moze byc tak,ze tylko jedna strona sie stara.

Gość gość
to że jest taki problem z komunikacją to w sumie (wiedząc obecnie w czym mniej więcej jest problem) nie jest az tak straszna tragedia Jakbyście się dowiedzieli ile mnie kosztowało żeby w ogóle uzyskać te jej dane do tej "komunikacji"..., to że nie odpisuje to czysta przyjemność i nic tak strasznego.. z drugiej strony czuje się jak w filmie Cast Away: Poza światem, sam wobec ściany nie do przebicia w sumie to trochę paradoksalne, jak ktos czyta te forum to jest mnóstwo kobiet co zaufały facetom z góry postrzeganych przez innych jako dranie, a u mnie chodzi tylko o normalną komunikację

Gość gość
jak to w życiu na tego typu problemy składają się zróżnicowane przyczyny, takie jak to że introwertycy lubią krótkie odpowiedzi - i najwyraźniej czują, jest to normalny sposób komunikacji :-( Dalej Introwertycy lubią zazwyczaj ekstrawertyków, ale gdy mają oni sprzeczną percepcję do tych pierwszych, tzn. gdy introwertycy są w stanie poszerzyć swoją wiedzę codzienną dzięki temu. Trzeba mieć naprawdę dobry powód żeby mieć szansę porozmawiać realnie i dopiero po znacznym czasie lekko schodzić na inne Kierują się przede wszystkim uwarunkowaniami kulturowymi – przyczynowością, czyli nieuświadamiane przesłanki ich zachowań wiążą się przede wszystkim w zakresie treści obronnych (najczęściej zniekształconych), jak i ich samowiedzy (utajonej zazwyczaj). Czyli w skrócie bez realnych odwołań, kierując się w zasadzie poza swoją wiedzą częstą nieświadomie, mylnie oceniając własne stany empiryczne.... (tzw. "nieświadoma swojej nieświadomości"). Dodatkowo wyznaczanie celów i podejmowania decyzji, są niedostępne dla introspekcji charakterystycznej dla tych osób. Generalnie istnieją 3 możliwości identyfikacji zachowań, które uznają takie osoby za wiarygodne, znalezienie wspólnej płaszczyzny, która umożliwia wzajemne zrozumienie i rozwój, wzrost zaufania, które pozwala wiedzieć, kiedy mogą być korzyści z wprowadzenia wątpliwości w życie introwertyków. To znaczy, że słowa mają sens tylko wtedy, jeżeli są zatwierdzone przez własne działania. Zjawisko to zostało nazwane iluzję introspekcji i został wykorzystany do wyjaśnienia pewnych błędów poznawczych i wiary w jakiś niespotykane trudne zjawiska, np nienaukowe. (np. podczas wykonywania osądów o sobie, badani traktują własne introspekcj***ardzo wiarygodnie, natomiast oceniają innych ludzi na podstawie ich zachowania i ich interpretacji jak wyzej, co może także prowadzić do złudzenia wyższości.

Gość gość
zobaczcie lepiej na te zdjęcie cdnpix.com/show/imgs/78afb774e267883406556e6af5fa1cdc.jpg :-) typowe

Gość gość
nie łatwo być introwertykiem, jak widac 24.media.tumblr.com/c015c33ca3ccae5c3943b8af05feeb90/tumblr_mvenw8UFIr1rwnyiwo1_500.jpg

Gość gość
hej introwertyczy nie zamykajcie i odpiszczie do wczesniejszych postów

Gość gość
Hej ,hej:). Jutro Ci odpisze,obiecuje. Nie mam glowy ostatnio ,ale pamietam,ze obiecalam:).

Gość gość
zobacz obrazki wyżej i dodaj którym typem siebie uważasz (w linku po lewej) potencjalosobowosci.com/infj

Gość gość
jak ktoś ma jakieś wątpliwości w temacie co do introwersji i introwertyczek, to piszcie w watku, wiele osob zaglada :-)

Gość gość
tutaj macie wiele wytłumaczone z tego co bylo pisane: "Ponieważ, jak wspomniano wcześniej, trudno umieścić nasze myśli w słowa, możemy czuć się nieswojo, będąc w sytuacjach, które powodują nam współdziałać w sposób spontaniczny i płytkie sposób, takich jak spotkanie kogoś nowego. Spendzamy większość czasu na przemyślenia sprawy głębokie i skomplikowane, więc płytkie i rutynowych rozmowy z codziennego życia może zmylić i udaremnić nas. Rozmowy o pogodzie i lokalne sporty są męczące dla nas. Chcemy dużo raczej poprosić o historii życia, szczerych problemów, z których możemy zaoferować rozwiązania i terapeutycznych sesji, jak rozmowy. Gdy pytamy "jak się masz", mamy na myśli, że na najgłębszym i najszczerszą możliwym poziomie. " ;-)

Gość gość
czyli psychologowie lubią mówić o tym i zawsze coś dodać od siebie, żeby tylko coś sprzedać, zawsze to jakiś produkt - mistrzostwo na stronach z usa, mistrzowie marketingu szkoda ze tylko to nikomu nie pomoze, w Polsce nie ma nawet strony w jezyku polskim z calosciowa charakterystyka typow osobowosci, jak ktos chce cos szukac musi tlumaczyc wszystko, ale sprzedaz musi byc.. ;-(

Gość gość
z testu wynika ze jestem ambiwertyczka, a zawsze uwazalam sie za intro :)

Gość gość
testy sa zbyt ogolne i do d.. generalnie problem jest taki ze introwertycy, tak jak w życiu to także ekonomicznie trudny rynek, bardzo wymagający, bo jest ich procentowo ogolnie niewiele. Do tego masa skomplikowanych (lecz fascynujacych z drugiej strony w nich zalezności) i podziały po kilka procent na mniejsze grupy. TAK WIEC powiedzmy szczerze, nie opłaca się takim pseudopsychologom-marketingowcom wchodzenie w te tematy, zwłaszcza w Polce, z wielką szkodą dla Was.. taki klimat

Gość gość
ja tam nie ufam testom..