Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcyskazkrakowa

Chudziutkie dziecko

Polecane posty

Gość Marcyskazkrakowa

Moja coreczka ma rok i wazy niecale 8kg. Urodzila sie malutka 2.600kg. Poza tym nie lubi za duzo jesc - nigdy nie bylaw zarlokiem ale ma bardzo zroznicowana diete bo wszystkie potrawy jej smakuja ale w malych ilosciach. Jest wysoka, chudziutka, wesola i zdrowa. Nie mam sily juz do komentarzy rodziny ze dziecko jest niedozywione i za chude. Ja wole taka chudzinke niz spasione prosiaki, ktore w wieku roku jedza prawie tyle ile ja. Ostatnio mama mi mowi zebym ja tuczula ciastkami bo wyglada jakbym jej nie karmila...

Gość gość
Spasiony prosiak to cię robił, kretynko :)

Gość gość
ale po co masz tuczyć? Żeby znajomi mogli mówić, ale grubasek? Ludzi nie zadowolisz :) Bo albo za chude, albo za grube Ważne co lekarz na to i czy dziecko zdrowe A znajomym mów, ze dbasz, aby dziecko gdy podrośnie nie wyglądało tak jak oni

Gość gość
Zrób jej morfologię, żeby sprawdzić czy wszystko ok

Gość gość
taka jej uroda, jest zdrowa i ladniejsza od upasionych prosiakow.jako nastolatka nie bedzie miec problemow z nadwaga bo tkanka tluszczowa nabyta w dziecinstwie nie ginie nigdy ja jako dziecko b ylam klasycznym, niskim spasionym prosiakiem, duzo chorowalam i po 30 latach nadal choruje.szczuple dzieci w rodzinie byly zdrowe

Gość gość
Moja corka 21 listopada skonczy 14 mies i wazy 8 700 g je czesto ale malo, jest zdrowa nigdy nie chorowala, kp do 13 miesiaca, po prostu bedzie szczupla

Gość gość
Rozumiem, że konsultowałaś to z pediatrą, robiliście podstawowe badania (morfologia). Waga dziecka jest wyznacznikiem jego zdrowia.

Gość gość
To jasne wszyscy się mylą, doświadczone matki także, tylko ty masz rację, postradałaś wszystkie rozumy, jesteś najmądrzejdza tylko dlatego że urodziłaś dzieciaka? Najpierw ją zbadaj, a nie tłumacz się "urodą ".

Gość gość
Rozumiem cię, moja córka urodziła się z wagą 2800 i w wieku 4,5 miesiąca ważyła 5600, wiec jest poza siatką centylową. Wyniki ma dobre, jest zdrowa, wagę urodzeniową podwoiła, wiec moja lekarka nie każe się tym martwic. Podejrzewam, że na roczek też nie osiągnie więcej niż 8 kg. Z tą tylko różnica, że ja żadnych komentarzy nie słyszę, moja mama i babcia są filigranowe, więc może w nie się wdała :-) Uważam, ze jezeli dziecko rozwija się prawidłowo to nie ma co szaleć.

Gość gość
Ja mam podobne dziecko - urodziła się z wagą 3270, na rok miała 7800, za 3 dni kończy 2 lata i 4 miesiące i waży 9800. Zdrowa, pogodna,******iwa, w pierwszym roku żłobka przechorowała 15 dni (ospa), teraz w drugim roku jeszcze nie była chora, morfologia w porządku, mocz też. Też się martwię trochę. Apetyt jej dopisuje na szczęście - je wszystko (+ cały czas pierś).

Gość gość
Moj syn ma 9miesiecy i 6kg.pelza ,siada,morfologia swietna.waga urodzeniowa 720g

Gość Marcyskazkrakowa
Dzieki za troche slow pocieszenia. Nie robilam malej nigdy morfologi ale wyglada na zdrowa. Tyle sie mowi o nadwadze dzieci ale uwierzcie jak sie ma chudzinke to sie tez czepiaja.

Gość gość
Ja mam taka chuda siedmiolatke i wiecznie slucham ze niedozywiona

Gość Tasmanska
Moja prawie 12 latka wazy 19.5 kg . Chudzinek przeokrutny, zyje powietrzem, nic nie je. Jest skrajnym niejadkiem , bardzo drobiutka, ale za to bardzo zywiolowa i nadpobudliwa,nie wiem skąd ona energie czerpie jak caly dzień nic nie je

Gość Marcyskazkrakowa
Tasmanska może twoja córka jedzie na amfie lub dopalaczach stąd ma energie ? :classic_cool:

Gość gość
Moja 9 miesięczna wazy 7,5kg. Ur 3kg, 46 cm. Od 2 miesięcy raczkuje, namiętnie podnosi sie przy meblach i samodzielnie siedzi. Ładnie je, kp. Taka uroda drobnych dzieci, szczególnie dziewczynek. Moja siostra mając rok ważyła 7kg a wyrosła na zgrabna, szczupła i piękna kobietę o 173cm wzrostu. Pozdraeiam Mamy szczupłych maluszków! :)

Gość gość
Mój syn 16 miesięcy i niecałe 9 kg :( Je różnorodnie, ale w małych ilościach. Wyniki krwi, moczu, kału są ok. Czekamy na USG jamy brzusznej i wizyty u dwóch specjalistów. Ja jestem akurat zaniepokojona :(

Gość gość
A ja mam 2 takie chudzinki w wieku wczesnoszkolnym. Starsza dobija do 20 kg a młodsza waży 16 kg. Na roczek ważyły około 10 kg a na 2 lata o pół kilograma więcej.

Gość gość
Czy któremuś z Waszych dzieci zdiagnozowano jakiś problem zdrowotny? Alergię albo coś? Znsleziono przyczynę czy po prostu takie geny?

Gość gość
Moje 2 zdrowe zupełnie i mało chorowite. Chudość odziedziczyły po rodzicach :P

Gość gość
Ja pisałam już wczoraj o 9:16, ale mam jeszcze starszego syna i podobnie: na roczek niecałe 10 kg, na 2 latka 12, na 4 lata - 14 kg. Byl wtedy strasznie chudy. Żadnego problemu nie miał zdiagnozowanego, okaz zdrowia. Aktualnie ma prawie 7 lat, waży 22 kg, 120 cm wzrostu. Na tle klasy wygląda przeciętnie.

Gość gość
Ja mam takie szczupłe dzieci. Po prostu ich nie napycham. Od roku zycia jedza tyle ile chca. Nie chcesz nie jedz to nasza zasada no chyba ze dziecko zle sie czuje to wtedy gotuje ulubione przysmaki. Lubia roznorodne rzeczy. Nigdy nie mowimy im zjedz jeszcze jedna lyzeczke. Czasem matki potwornie sie stresuja przy jedzeniu i jest taka nerwowa atmosfera a przeciez dziecko wie ile potrzebuje. Oczywiscie nie pisze tu o chorych dzieciach.

Gość gość
moja córka urodziła się w podobnej wadze co autorki, na bilansie 2 latka ważyła 9,800.... obecnie ma 7 lat waży 18 kg, jeszcze niedawno długo miała 15 kg tylko jest drobna ale przeszła szereg badań na które została skierowana np morfologia, kał, usg, badanie tarczycy, celiakie, byłam z nią u gastroenterologa i endokrynologa wszystkie wyniki super, endokrynolog powiedział że urodziła się mała, nigdy w swoim życiu nie miała gwałtownego skoku wzrostu czy wagi, ma niską wagę ale też proporcjonalnie niski wzrost i lekarz mówił że 155-160 cm to max dla jej wieku dorosłego w poradni każą przychodzić co pół roku na badanie wzrostu i wagi a co roku ma badaną krew i mocz