Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość3387

Wirusowe zapalenie gardła u dziecka.Gorączka

Polecane posty

Gość gość3387

Córka od dwóch dni gorączkuje (max 39,5) ,na szczęście gorączkę łatwo zbić lekami,ale niestety powraca. Lekarz wczoraj stwierdził lekko zaczerwienione gardło i brak innych objawów. Diagnoza zapalenie gardła wirusowe,kazał podawać coś na gorączkę z ibuprofenem i psikać gardło tantum verde. Dostałam też receptę na antybiotyk na wypadek gdyby za 3 dni gorączka nie ustąpiła. Córka ma 2 lata i nigdy nie miała tak wysokiej temperatury. Czy spotkałyście się z tym ,że przy wirusówce dziecko ma tak wysoką temperaturę

Gość gość
Prędzej przy wirusowych infekcjch będzie temperatura w okolicach 40 st niż przy bakteryjnych. Moje dziecko przy pierwszych chorobach gorączkowało nawet do 5 dni a 6 dnia jak ręką odjął. Nigdy antybiotyk nie był potrzebny przy tych infekcjach. Natomiast przy uszach (inf bakteryjna) temp 37,5 przez kilka dni, później rosła. Jeżeli na gardle nie ma ropy a jest tylko czerwone to tylko wirus - samo przejdzie.

Gość gość3387
Mam nadzieję ,tylko ja chyba zawału prędzej dostanę. Lekarz uprzedzał też,że to może trzydniówka. Zobaczymy

Gość gość
mój syn 2 latka też to ma właśnie i jego starszy brat i lekarz przepisał biseptol syrop biorą 2 dni i jakby chorzy nie byli :-) nie chciał mi dawać antybiotyku bo bał się że brzuchy się posypią bo przy gardłowym wirusie biegunka jest często

Gość gość3387
Ale też mają taką wysoką temperaturę?

Gość gość
mieli na początku taką 39 do 40 i spali Jezu masakra jak takie nieprzytomne a dziś biegają bawią się starszy ma prawie 6 lat i super mu biseptol pomógł a byłam taka uprzedzona nic trzeba lekarza słuchać :-)

Gość gość
Nie ma to jak wyebać antybiotyk na wirusa -ech polska!

Gość gość
Up

Gość gość
Do tej co daje biseptol czy to nie antyb?

Gość gość
Biseptol moze nie jest typowym antybiotykiem ale ma wlasciwosci przeciwbakreryjne :o Tak autorko moj syn mial ostatnio wirusowke i 3 dony goraczkowal do 40 stopni. PrzesLo bez antybiotyków.

Gość malinoowka
ja wlasnie jestem po identycznej chorobie u mojego synka (21mcy). Goraczka dochodzila do 40.2st, gardlo zaatakowane tak ze nie mogl mowic, do tego zatkany nos. Lekarz powiedzial ze to wirus, kazal dawac cos na zbicie goraczki i czekac az przejdzie samo. Zadnych antybiotykow nie dostalam (mieszkam w UK). Wiec maly dostawal nurofen na goraczke i syrop z cebuli na gardlo. Dzis minal tydzien od wizyty u lekarza, no i wszystko przeszlo. Jeszcze czasami ma kaszel, no ale wiadomo ze kaszel moze utrzymywac sie nawet do 2 tyg.

Gość gość
Up