Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy otyly facet 37 lat z zarobkami 5800 netto ma szanse na ladna mlodsza zone?

Polecane posty

Jak 37 lat to jest stary to wy jestescie mocno p**********i. I odrealnieni. U mnie jeszcze na studiach kolezanki z grupy (ak. Medyczna) uganialy sie za prowadzacymi w wieku ok 40-45 lat. Jedna z grupy nizej juz ma 3 dziecko z takim. Sraly po katach tak im sie ci goscie podobali.

>>>nikt tu nie zna ani Ciebie osobiście<<< x Tu się mylisz. x Miałem przyjemność poznać nieco osób czytujących to forum :). x Serdecznie wszystkie pozdrawiam :) .

Gość gość
Misiek, nie pierwszy raz z Tobą rozmawiam tu. I widzę, że dla Ciebie ogromne znaczenie mają kontakty i znajomości niż prawda przed Stwórcą. To jest moje spostrzeżenie. Nie musisz się zgadzać z moją opinią. Ale to mi się rzuca w oczy.

Gość gość
>>Taka średnia szycha to tylko ktoś więcej niz proboszcz. No ale zawsze to jakis kontakt;p<<< x Mam też kumpla z dawnych lat, który obecnie jest już prawie biskupem (chyba tak nazywa się ten, co za województwo odpowiada ) i zaprzyjaźnionego wykładowcę KUL-u, z dobrymi znajomymi w Watykanie X Moja przyjaciółka ma wujka ktory odpowiada w Watykanie za te rozwody:p już kilku osobom załatwił. INie licytuj się tak misiek, bo na nikim to wrażenia nie robi, a jest slabe :p a ci za województwo a raczej diecezję, to raczej arcybiskiupi czy kardynalowie (np kardynał Dziwisz)

Gość gość
Misiek, dzięki, że Cię bawi rozmowa ze mną tak mnie tu z Tobą. Co nie zmienia faktu, że raczej trudno mi uwierzyć w prawdziwość Twoich słów po tym jak tu lawirujesz w temacie. Znajomości w śród duchownych i koneksje to jedno. A drugie - przed Bogiem prawda. I o to tutaj mi chodzi. X Miałam napisać to samo, ale już nie wiem do kogo to było :p

>>>A drugie - przed Bogiem prawda. I o to tutaj mi chodzi.<<< x Bóg jest miłosierny i rozlicza nas z całości życia, a nie z bezmyślnego trzymania się, przekazanych przez dziesiątą osobę, zaleceń. Nie miałem wpływu na swój rozwód i nie ponoszę za niego zasadniczej winy. Przysięga była dla mnie problemem moralnym i bardzo ucieszyła mnie interpretacja tego księdza :). Nie podam powodu do unieważnienia mojego małżeństwa, bo nie mam prawa pisać o problemach byłej żony.

Gość gość
Misio jak masz tyle znajomości to dlaczego masz tak nieciekawe życie, że musisz je kompensować na kafe i żadna cię nie che?

Gość gość
Bóg stworzył pewne przykazania... I zalecił ich przestrzegania. A nie interpretacji według swojego widzimisię

Nie czarujmy sie ale ladnych kobiet jest sporo. Ja jak od swieta wyjde na przystanek mpk to na 10 kobiet 3-4 zawsze beda ladne. Za to facetow jezdzacych furami za 200 tys czy zarabiajacych z 7 netto wzwyz jest malo w naszym spoleczenstwie. Zapraszam do zapoznania sie z rozkladem zarobkow gus (wykres na dole strony): http://wynagrodzenia.pl/artykul.php/wpis.3158

>>>Misiek, nie pierwszy raz z Tobą rozmawiam tu. I widzę, że dla Ciebie ogromne znaczenie mają kontakty i znajomości niż prawda przed Stwórcą.<<< x To są dwie zupełnie niezależne płaszczyzny. x Kontakty i znajomości pozwalają łatwiej rozwiązywać problemy, stwarzane przez biurokrację (jakąkolwiek). x >>>Prawda przed Stwórcą<<< x To prawda Twojego sumienia. Nie rość sobie prawa do oceniania innych z poziomu Stwórcy. Możemy tylko domyślać się jego wartościowania, po jego naukach. Te nauki mówią o miłości, odpowiedzialności i... odpuszczeniu win. Gdyby patrzeć tylko dogmatami, to byłoby lepiej, zamordować swoją żonę, niż zgodzić się na rozwód. Zastanów się nad tym.

>>>Moja przyjaciółka ma wujka ktory odpowiada w Watykanie za te rozwody już kilku osobom załatwił. INie licytuj się tak misiek, bo na nikim to wrażenia nie robi, a jest slabe a ci za województwo a raczej diecezję, to raczej arcybiskiupi czy kardynalowie (np kardynał Dziwisz)<<< x Nie licytuję się, tylko odpowiadam: jak można przyspieszyć pewne procedury :). x Coś mi się kojarzy, że wspominali o tym koledze przy okazji mianowania jakiegoś biskupa. Dlatego kojarzę go z tym stanowiskiem.

>>>Misio jak masz tyle znajomości to dlaczego masz tak nieciekawe życie, że musisz je kompensować na kafe i żadna cię nie che?<<< x Kto powiedział, że jest nieciekawe? x Nie twierdziłem też, ze żadna mnie nie chce, tylko, ze żadna nie chce mnie dzisiaj :). x Musiałem położyć się po znacznym wysiłku fizycznym (obciążeniu kręgosłupa) i dlatego piszę teraz tutaj. Wciągnęła mnie rozmowa i jestem trochę zły, bo miałem pół godziny temu wskoczyć do wanny, a teraz szykować się do wyjścia.

Gość gość
Bzdury

>>>Bóg stworzył pewne przykazania... I zalecił ich przestrzegania. A nie interpretacji według swojego widzimisię<<< x Gdzie Ty w dekalogu, masz zapis o nierozerwalności więzów małżeńskich ? x Nie mówiąc już o tym, ze również sam dekalog, znany w Polsce, nie do końca jest zgodny z wczesnymi przekazami.

Gość gość
Biskupów jest w cholere. Naprawdę :p to że go znasz nie robi wrażenia. Przynajmniej na mnie :p oczywiście zgadzam się że kkontakty wiele ułatwiają, ale szczerze mówiąc to prawie każdy kogoś zna. Jak nie w kościele to w urzedach itp

Gość gość
nie macie tu gadac o prawwie kanonicznym tylko o tym czy otyly facet majacy 37 lat i zarabiajacy 5800 netto maszanse na zwiazanie sie i slub z mloda kobieta?

I dzięki takim znajomościom, można coś prościej i mądrzej załatwić :).

>>>nie macie tu gadac o prawwie kanonicznym tylko o tym czy otyly facet majacy 37 lat i zarabiajacy 5800 netto maszanse na zwiazanie sie i slub z mloda kobieta?<<< x Wybacz, ale Twój temat jest tak głupio nudny, że nie warto nam tracić na niego czasu :P. Zresztą każdy z nas napisał kulturalnie, co o Twoim problemie myśli :P.

Gość gość
>>>Bóg stworzył pewne przykazania... I zalecił ich przestrzegania. A nie interpretacji według swojego widzimisię<<< x Gdzie Ty w dekalogu, masz zapis o nierozerwalności więzów małżeńskich ? X Wprawdzie nie jest to w przykazaniach ale w Ewangelii jest napisane mniej więcej: co Bóg złączy człowiek niech nie rozdziela. :)

Gość gość
W dekalogu nie, ale w Biblii już tak Misio. Poczytaj Biblię, to może cię oświeci. Jak widać nawet znanie podobno urzędników , wykładowców nie przydało ci się praktycznie. Nawet jeśli jesteś ateistą, takie dyskusje byłyby ciekawe. Choć biorąc pod uwagę twoje wielorakie specjalizacje i znajomości, to dziwię się jak jeszcze znajdujesz czas na kafe

Gość gość
Gadanie o biskupach, dekalogu i hostii tez nie jest za ciekawe.

>>>Wprawdzie nie jest to w przykazaniach ale w Ewangelii jest napisane mniej więcej: co Bóg złączy człowiek niech nie rozdziela.<<< x Dlaczego więc Kościół tych unieważnień udziela ? x Ze swoich dyskusji, z tym, co na KUL-u wykłada, pamiętam tylko jedno: nie można posługiwać się samymi dogmatami, bo robiąc to możemy z jednego dogmatu wyprowadzić logiczny dowód, wykluczający inny. Dlatego oprócz samych dogmatów, ważna jest też sama idea. To jak w prawie karnym. Czym innym jest zabójstwo z premedytacją, a czym innym pozbawienie życia w obronie własnej. I tu, i tu mamy trupa ale to właśnie idea prawa karnego pozwala nam te dwa przypadki rozróżnić.

Gość gość
Bo poszedł na rękę ludziom:p

Gość gość
Poza tym jest jeszcze : co ustanowicie na ziemi będzie ustanowione w Niebie.

Gość gość
I nagle się okazuje ,że misio nawet był na kulu. Sorry ale są granice mitomanii. A takich ludzi się serio nie traktuje.

Nie :). Misio nigdy nie był na KUL-u. x Tylko w parafii Misia, był wikary (chyba tak się to nazywa), który godzinami dyskutował z Misiem na te tematy, a po pewnym czasie został wykładowcą KUL-u i zdobył tam uznanie :). x Nie zapomniał o Misiu i przy każdych odwiedzinach, swej pierwszej parafii pytał o niego :). x A jeśli chodzi o (chyba) biskupa, to Misio współpracował z nim przez 2 lata, nad pewnym projektem, z którego jest do dzisiaj dumny i wtedy zdążyli się zaprzyjaźnić :).

Gość gość
Misio nie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego przy tak wielu specjalizacjavh i znajomych jesteś sam. Po drugie każda osoba w wieku podobnym do twojego jest w stanie stwierdzić, gdzie kończy sie granica prawdopodobieństwa w twoich stwierdzeniach. Przykro mi, ale nie jesteś wiarygodny. Kiedyś ci to udowodniłam w dyskusji ,w temacie gdzie teżbyłeś ekspertem. Zwyczajnie wtedy uciekłeś z tematu.lubię cię, ale twoje kłamstwa są już żałosne i śmieszne.

Gość gość
Misiek, akurat mnie się z Tobą tak ciekawie rozmawiało, że też dziś miałam wyjść i jestem zła, że nie poszłam... no ale zły kusi do złego ;)

Gość gość
Szukaj miłości prawdziwej a nie laski na pokaz,!!!ogółu cię i zostawi

Gość gość
W prawie karnym jest zdaje się rozróżnienie pomiędzy zabojstwem w obronie własnej a z premedytacją czy inne i wszystko jest zapisane. Wyrok nie jest żadnym wymysłem sędziego :) na wszystko ma artykuły czy też paragrafy. Trochę ci się przykład nie udał