Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jaki gatunek muzyczny jest dla was najbardziej odstręczający?

Polecane posty

Dla mnie muzyka klubowa, elektroniczna, te całe trance i to wszystko. Jej klimat i brzmienie odrzuca mnie, jest muzyką bez duszy i chamską, w dodatku brzmi bardzo banalnie :P W ogóle niezbyt przepadam za muzyką nie gitarową.

Gość gość
Sramy na ciebie ciepłym kałem możesz go zjeść

Gość gość
za to rytm i porządek regularnym rytmie w metrum cztery czwarte. Klasyczne techno posiada stosunkowo szybkie tempo i wynosi około 120–140 uderzeń na minutę. Muzyka ta charakteryzuje się stosowaniem niemal wyłącznie syntetycznych bądź elektronicznie przetworzonych dźwięków, co odróżnia ją od muzyki house. Niektóre utwory techno posiadają melodie lub wyraziste warstwy basowe,

Gość Turkuć
Dub stepowe wstawki mnie irytują.

Gość gość
stara dobra szkoła nie to co dzisiejszy chlam!! kiedys kupowało sie jeszcze kasety a nie płyty Westbam- Hard Times https://www.youtube.com/watch?v=y85YXMBRASc Members of Mayday - Sonic Empire Music Instructor - Super Sonic Da Hool "Bora Bora https://www.youtube.com/watch?v=eTv3_OgnEI8 https://www.youtube.com/watch?v=h3ySBAcIoxo https://www.youtube.com/watch?v=kr_OrjjPY-E

Gość gość
Metal :p

Gość gość
+R.I.P.+

Gość gość
Metal to muza dla kabotynów.

Gość gość
disco-polo i niemieckie szlagry. reszte zniose (bo dubstepu nie zaliczam w ogole jako muzyki)

Gość gość
pierwsza płyta Scooter And The Beat Goes On! (20 Years Of Hardcore Album) https://www.youtube.com/watch?v=d1QkRt4ee5c teraz muzyka jest na wyciągniecie ręki a kiedyś albo trzeba było kupić albo nagrywało się muze na kasety z radia

Gość gość
Dla mnie odstręczający jest deathmetal-tak się to chyba nazywa, czyli np. muzyka Nergala... darcie ryja, z którego ciężko coś zrozumieć. Tylko teledyski mają z******te, lubię oglądać :P A tak lubię posłuchać różnych rodzajów muzyki. Chodzę na koncerty rockowe, w klubach słucham techno, a na weselach disco polo.

Gość gość
Haha, wiedziałam, że się dasz złapać :D Uzasadnienie? Proszę bardzo. Metal jest bardzo ekspresyjny, wymaga być może sporych umiejętności technicznych od wykonujących go muzyków, ale w sumie po co? Muzycznie jest niespecjalnie skomplikowany i finezyjny. Mało w nim "muzyki w muzyce", jeśli rozumiesz, co mam na myśli. Jest z założenia popisówą i dużą dozą ekspresji. Bardziej chodzi w nim o show, niż o muzykę jako taką. Dlatego dobrze służy osobom, które potrzebują narzędzia, żeby "się wyrazić". Gdyby lepszym (i popularniejszym) narzędziem do wyrażenia tego typu emocji był np. teatr lalek, to cała ta banda biegałaby z kukiełkami.

"Dla mnie odstręczający jest deathmetal-tak się to chyba nazywa, czyli np. muzyka Nergala... darcie ryja, z którego ciężko coś zrozumieć" Dlaczego wy wszyscy definiujecie muzyke metalową przez wokal (darcie ryja), mimo iż to nie jest i nigdy nie był najważniejszy jej element? Powiedz mi, bo nie rozumiem. :P dlaczego nie piszecie nic o gitarowych riffach, solówkach, pracy perkusisty?

Gość gość
bo wszystko co napisałas i tak jest zagłuszone przez "darcie ryja" :O

Gość gość
po tej muzyce emperor to można zawału dostać przypomina ryk teściowej na cmentarzu ta muzyka nawet nie nadaje się do puszczania w radiu techno nawet nadaje sie do leczenia przeziębienia np ten kawałek dobre słuchawki żeby az w srodku piersiach dudniło i po 15 minutach jesteście zdrowi https://www.youtube.com/watch?v=5Z6pmX7grKw

"Metal jest bardzo ekspresyjny, wymaga być może sporych umiejętności technicznych od wykonujących go muzyków, ale w sumie po co?" Bo są fani metalu, którzy go lubią i chcą go słuchać. Ja preferuje metal ponad każdy inny gatunek, bo tylko on mnie tak naprawde porywa, inna muzyka mnie nudzi na dłuższą mete. Czyli po to, by ludzie, którzy go lubią, go słuchali. Już wiesz? "Muzycznie jest niespecjalnie skomplikowany i finezyjny." Zależy od gatunku, zależy od zespołu, zależy od utworu. Zależy. Jeśli nie znasz zespołów grających w skomplikowany i finezyjny sposób to twój problem :) "Mało w nim "muzyki w muzyce", jeśli rozumiesz, co mam na myśli." Dla mnie jest właśnie nadmuzyką, muzyką w pełni, więc nie wiem co masz na myśli :P "Bardziej chodzi w nim o show, niż o muzykę jako taką" Nie kompromituj się 🖐️ " Dlatego dobrze służy osobom, które potrzebują narzędzia, żeby "się wyrazić". Gdyby lepszym (i popularniejszym) narzędziem do wyrażenia tego typu emocji był np. teatr lalek, to cała ta banda biegałaby z kukiełkami. " To dlaczego często na koncertach spory odesetek fanów to podtatusiali faceci po 30/40 ubrani zwyczajnie, z zwyczajną fryzurą, niczym nie różniący sie od milionów innych im podobnych, i nie wykazujący już żadnego pociągu do nietypowego wygladu, zachowania, a jedynie do muzyki?

"bo wszystko co napisałas i tak jest zagłuszone przez "darcie ryja" Dziwne, ja w takim death metalu słysze przede wszystkim gitary, a wokal jest najczęściej dla mojego umysłu na nieco dalszym planie.

Gość gość
Mam takiego podtatusiałego, normalnie ubranego fana metalu w domu i siłą rzeczy słucham dużo, często i różnorodnych utworów, bo muszę niestety... Więc mam jednak jakieś pojęcie, o czym mówię . Facet jest podobnie zeschizowany na punkcie metalu, jak Ty i prowadzę z nim podobnie bezpłciowe dyskusje :D Nikt Wam, fanom tej nadmuzyki, nie broni się ekscytować pracą perkusisty, riffami, koncertami, a niech Wam będzie na zdrowie :D

Wokal w death metalu jest tylko elementem całości, uzupełnieniem tej muzyki, a nie czymś na co nalezy zwracać główną uwage, albo czym należy się zachwycać. Jeśli zwracasz uwage tylko na wokal, czekasz na niego w utworach, zamiast słuchać pracy gitarzystów to podchodzisz do tej muzyki od du/py strony, niestety :) to rozwinięcie mojej wypowiedzi z 20:07 a nie do ciebie wyżej :)